Een heerlijke lunch maak je met dit receptje! Knäckebröd met spinaziehummus, feta en tomaat … om van te watertanden.
Hummus is zo’n gerechtje dat iedereen wel kent, ik besloot er eens wat nieuws mee te doen en er wat extra groenten aan toe te voegen. De spinazie zorgt eigenlijk vooral voor een heerlijk groene kleur. Dit in combinatie met het ziltige van de feta is echt overheerlijk. Mijn nieuwe favoriete lunch!
Ik eet het graag op crackers, maar ook op een snee brood smaakt dit heerlijk. Wissel ook eens met de groenten en beleg het bijvoorbeeld met gegrilde groenten zoals courgette, aubergine en paprika.
Eerder maakte ik ook al eens deze rode bieten hummus. Ook met een heerlijk kleurtje, zoals de naam al doet vermoeden!
Knäckebröd met spinaziehummus
Ingrediënten
Ingrediënten hummus
- 130 g kikkererwten uit blik
- 1 handvol spinazie
- 2 el olijfolie
- 1 flinke snuf zout en peper
Verdere ingrediënten
- 4 stuks knäckebröd
- 2 tomaten
- 60 g feta
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de hummus in de keukenmachine. Mix tot alles goed gemengd is. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe als het te dik is.
- Verdeel de hummus over de knäckebröd. Snijd de tomaten in plakjes en leg op de hummus en verbrokkel de feta erboven.
- Lekker met een groene salade erbij.