Er kan vanalles mis gaan met het maken van een salade, daarom geef ik je graag tips om je salade nóg lekkerder te maken. Het klink zo simpel; salade, toppings, dressings, mixen en eten maar! Maar als je écht een overheerlijke salade wilt maken waar je vrolijk van wordt dan zijn er een paar dingen waarmee je die salade naar een hoger niveau kunt tillen.

Een goede salade draait om balans; de balans tussen sla en groenten, gezonde en minder gezonde ingrediënten en dank ook nog de balans tussen verschillende smaken en texturen. Heb je veel zachte ingrediënten? Dan wil je ook iets knapperigs toevoegen; bij een kaasje zoals geitenkaas is een appeltje en/of honing als tegenhanger erg lekker. En zo zijn er nog meer!

Dus ben jij, net als ik, groot fan van een overheerlijke salade? Dan heb je ik nog een aantal tips voor je!

Marokkaanse kip salade

De salade regels om rekening mee te houden:

1. Voeg iets knapperigs toe

Denk hierbij aan noten en zaden, zoals amandelen, walnoten en zonnebloempitten. Maar wat denk je van macadamia noten en sesamzaadjes? Dat is weer eens wat anders maar ook onwijs lekker in je salade. Een mix van verschillende noten en zaden is ook overheerlijk.
Maar ook croutons of nacho chips zijn heerlijk in je salade! Of wat denk je van knapperig geroosterde kikkererwten? Laat je creativiteit op de loop en probeer eens wat nieuws!

2. Voeg iets met een kick toe

Dat klinkt zo een beetje raar, maar met een kick bedoel ik bijvoorbeeld augurken of kappertjes. Of wat denk je van fruit? Partjes grapefruit of sinaasappel geven ook dit effect.
Maar ook je dressing kan zorgen voor die extra kick in je salade. Persoonlijk zorg ik er altijd voor dat mijn dressing zonder de salade altijd té is. Dus net iets té zuur, zoet of zout. Dit trekt helemaal recht op het moment dat je er je salade mee aanmaakt.

3. Voeg iets zoets toe

Zoet in een salade werkt ook goed! Vers fruit zoals granaatappelpittjes, peer, appel of druiven geven echt een heerlijke twist aan je salade. En ja, zelfs aardbeien of blauwe bessen kunnen wat heerlijks toevoegen.
Ook kun je kiezen voor gedroogd fruit. Of wat denk je van deze sticky walnoten? Deze zijn ook echt overheerlijk in je salade!

 

 

Wat vind jij overheerlijk om aan je salade toe te voegen?