In het rijtje van té lekker presenteer ik jullie deze amandeltaart met rabarber. De (amandel)basis van deze taart is zó lekker dat deze op zichzelf gewoon al top is. Voeg daar nog de extra verwennerij in de vorm van rabarber aan toe en je hebt iets heel erg lekkers!
Deze taart past perfect binnen de paleo levensstijl en is helemaal vrij van gluten, tarwe en lactose. De bodem heeft een lekkere bite en de taart zelf is lekker smeuïg.
Zoals ik bij het vorige rabarberrecept al vertelde; de groenteboer bij mij om de hoek heeft al rabarber! Mocht je trouwens geen fan zijn van rabarber, of kun je deze (nog) niet kopen bij jouw groenteboer/supermarkt… Maak dan deze taart met bijvoorbeeld partjes appel. Of wat noten die je er overheen strooit. Ik kan eerlijk gezegd genoeg lekkers bedenken bij deze taart! Ik ben benieuwd naar jouw creatie!
Voor deze taart gebruikte ik deze springvorm van 20 cm doorsnede.
Amandeltaart met rabarber
Ingrediënten
Ingrediënten bodem
- 95 g amandelmeel
- 20 g tapioca
- 20 g kokosbloesemsuiker
- 3,5 el kokosolie gesmolten
- 1 snufje zout
Ingrediënten topping
- 100 g amandelmeel
- 15 g tapioca
- 55 g kokosbloesemsuiker
- 70 g kokosolie (hard)
- 1 ei
- 1,5 tl vanille extract
- 220 g rabarber
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Zet een ronde springvorm klaar en bekleed deze met bakpapier.
- Begin met de bodem; meng amandelmeel, tapioca, kokosbloesemsuiker en het snufje zout door elkaar. Voeg de gesmolten kokosolie toe en roer goed door tot er een lichtelijk plakkerig geheel ontstaat.
- Verdeel over de bodem van de vorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
- Meng in een keukenmachine amandelmeel, tapioca en kokosbloesemsuiker snel door elkaar. Voeg de harde kokosolie toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Voeg het ei en vanille extract toe en mix tot een romig en egaal mengsel.
- Schep het mengsel in de vorm en verdeel over de bodem.
- Snijd de rabarber in stukjes en verdeel over de vorm.
- Bak de amandeltaart in 40-50 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
Pin deze amandeltaart met rabarber!
Zin in meer rabarber recepten? Neem dan een kijkje op deze pagina! Daar staan ze allemaal bij elkaar.
Hoi,
Heerlijke eerste moestuin rabarber! Jouw recept leek me de lekkerste. Alleen heb ik geen tapiocameel in huis. Waarmee kan ik deze het beste vervangen?
Ik eet niet paleo dus het mag alles zijn.. 😉
Hi Marleen,
Leuk om te horen! Je kunt het door de helft aan maizena vervangen.
Gr, Simone
Tapioca is prima te vervangen door arrowroot of desnoods aardappelzetmeel. Ik heb het recept aangepast omdat al meteen bleek dat de hoeveelheden echt niet kloppen bij de maat van de springvorm. De vulling heb ik aangevuld met 2 extra eieren, 40 gram extra amandelmeel, 2 el baking soda en een eetlepel citroensap. Zo word ie ook luchtiger. Heerlijk resultaat
Heerlijke taart, ik begin dadelijk aan een tweede baksel! 🙂