Hotspots Inspiratie Reviews

SO DE JUS – Eindhoven

So de Jus eindhoven

Tags:     

Je hebt van die restaurants waar je gewoon echt een keer gegeten moet hebben, restaurant SO DE JUS in Eindhoven is daar één van! De nieuwe hotspot in town!

Met een groepje bloggers/instagrammers uit Eindhoven waren we uitgenodigd door Eindhovens Rondje voor een avondje tafelen bij SO DE JUS. Deze kans kon ik gewoon echt niet aan me voorbij laten gaan, het restaurant stond namelijk al meteen bij opening op mijn lijstje om snel een keer te gaan eten. Manlief was dan ook meteen jaloers dat ik er eerder heen ging om te gaan proeven.
Wat uiteindelijk resulteerde in twee dagen SO DE JUS, de dag erna ben ik met hem naar het restaurant gegaan en zo heb ik 2 dagen heerlijk gegeten.

Eindhovens Rondje is een organisatie met niet 1, maar 4 missies: verbinden, verleiden, verrassen en versterken. Alle 4 deze V’s staan voor hun passie, wat ze het liefste doen én wat hun missie is. Met een flinke dosis kennis (onder andere van de horeca) zorgen ze zo voor een uniek kijk op de hotspots van Eindhoven.

So de Jus eindhoven

So de Jus eindhoven

Een plekje dat meteen in het oog springt is de gele muur met een echt Eindhovens kunstwerk. Leuk weetje; de bakstenen muur is door de eigenaar Maurice helemaal zelf gemaakt en geschilderd.

SO DE JUS is het restaurant van Maurice en daarmee een eerbetoon aan zijn oma. Een echte brabantse die jarenlang de lekkerste gerechten kookte, daar is de voorliefde voor lekker eten uit voortgekomen. Die voorliefde en passie van Maurice straalt er gewoon echt van af en werkt aanstekelijk! Zijn vriendin werkt regelmatig mee in het restaurant (naast haar gewone baan) en samen met het personeel zorgen ze voor de echte Brabantse gezelligheid. En juist dat aspect is wat deze plek helemaal eigen en uniek maakt.

So de Jus eindhoven

Alle voorgerecht op de kaart zijn onwijs lekker, maar mijn persoonlijke favorieten zijn toch wel de klassieke vitello tonato en de ibérico ham. Vraag ook vooral even naar het verhaal achter deze ham, daardoor smaakt deze alleen maar nog lekkerder!

So de Jus eindhoven

Voor het hoofdgerecht verhuizen we naar boven, een mooie lichte en open ruimte met veel authentieke details. Denk aan witte muren, donkerhouten balken in het plafond en een geweldige mooie en grote tafel. Daarnaast kijk je hier zo de keuken in wat altijd zorgt voor wat extra beleving.
Deze ruimte is af te huren en ideaal om met een gezelschap (groot en klein) te vergaderen, lunchen, dineren etc.

So de Jus eindhoven

En dit is het dan: hét pronkstuk van SO DE JUS! Een super malse biefstuk in een OVERHEERLIJKE jus! Ja, die is zo lekker… dat wil je gewoon echt in hoofdletters schrijven. De jus is er in 3 verschillende smaken, “normaal”, knoflook en da’s pittig. Ik heb ze allemaal geproefd en ze zijn serieus allemaal lekker. Dus kun je niet kiezen? Kies dan samen met je tafelgenoten elk een andere jus en proef van elkaar!

Enne, ben maar niet bang: je krijgt brood bij je maaltijd om al die lekkere jus mee te soppen.

So de Jus eindhoven

So de Jus eindhoven

Geen zin in een biefstuk met jus? Of wellicht eet je vegetarisch, ook dan heb je de keuze! Kies ervoor om frietjes en/of salade bij je hoofdgerecht te laten serveren.
Mijn les: brood vooraf, een voorgerecht, hoofdgerecht met brood, friet én salade: dat krijg ik niet op! Overigens kreeg mijn man het ook niet op, maar goed… die ging ook meteen voor de XL biefstuk.

So de Jus eindhoven

De huisgemaakte cheesecake is een aanrader, heerlijk romig met een perfecte bodem. Enne, ik mag nog niet teveel verklappen maar hét ultieme chocoladedessert is in ontwikkeling! Zodra deze op de kaart staat zal ik toch echt een keer terug moeten 😉 .

Kies na ook zeker voor een kopje eerlijke koffie of thee met een eigen verhaal. Nog zoiets moois dat deze zaak echt uniek maakt.

Al met al: ik ben dus écht oprecht enthousiast! Ga dus zeker een bezoekje brengen aan SO DE JUS.
Laat je mij weten of je net zo genoten hebt?

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze tortilla chips met dips mogen zeer zeker niet ontbreken op je feestje, of je nou een feest met een Mexicaans tintje geeft of niet. 3 Receptjes die je in een handomdraai op tafel zet.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gewoon op een relaxte zaterdagavond of een vrijmibo lijkt me ook de perfecte reden om deze te maken 🎉.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#tortillachips #chips #nachos #guacamole #guacamoledip #salsa #mais #makkelijkensnel #lekkerensimpel #feest #feestje #partysnack #snack #vrijmibo #borreltijd #mexicanfiesta #mexicaansfeestje #tijdvoorwatlekkers #foodie #foodstagram #instafood #oranjepaprika #chipsnsalsa #foodquotesnl
  • 🙋‍♀️ Stroopwafel testers gezocht! Vanaf deze week liggen er 3 nieuwe smaken stroopwafels bij @hemanederland in de schappen. Ik mocht deze (volkoren met tarwebloem meel) stroopwafels alvast testen en ik kan je vertellen; ze zijn lekker. ❤ Mijn absolute favoriete smaak is koffie, maar ook appel-kaneel en sinaasappel-wortel zijn erg lekker.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Denk jij nou, die wil ik ook wel eens testen? Dat kan, ik ga namelijk 15 van mijn volgers blij maken met een pakketje met alle 3 de smaken!! 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kans maken? Laat in een reactie hieronder weten met wie jij deze lekkere stroopwafels zou willen testen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dinsdag 21 Augustus rond 19.00 maak ik de 15 winnaars bekend!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hema #hemanederland #stroopwafel #stroopwafels #koekjes #cookiemonster #koekjeerbij #testen #testersgezocht #koffie #thee #koffietijd #nieuwesmaken #tussendoortje #samenwerking #winnen #win #winactie #foodie #foodquotesnl
  • Deze jalapeno poppers 🌶 mogen niet ontbreken op een feestje met een Mexicaans thema! Ok, ik noem het jalapeno poppers maar ik moet iets bekennen... meer dan de helft zijn eigenlijk mini puntpaprika's 🤣. Ik ben zelf namelijk helemaal niet zo'n grote fan van pittig eten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, voor een klein beetje Russian roulette; laat in een enkele jalapeno de pitjes zitten 😋.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jalapeno #jalapenos #jalapenopoppers #pepertjes #puntpaprika #roomkaas #kaasmeisje #kaas  #cheeselover #party #partysnack #feest #feestelijkhapje #snack #treat #mexicaansthema #mexicanfiesta #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • In juli gaven wij een feestje voor vrienden met een thema; Mexican Fiesta. Vandaag laat ik je meer zien van de voorbereiding en de aankleding, inclusief 🦄 piñata, uitnodigingen en cactussen 🌵.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Geef jij wel eens een thema feestje?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pinata #piñata #fiesta #mexicanfiesta #mexicaansthema #themafeestje #unicorn #unicornlove #eenhoorn #zondersnoep #feestje #feest #birthdayparty #uitnodigingen #kaartje2go #samenwerking #versieringen #aankleding #cactussen #prettywoman #happy #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • Of je worteltjestaart lust?! 🥕🍰 ik moet altijd aan de mop denken van het konijntje bij de bakker als ik worteltjestaart eet. Mijn oma vertelde die elke keer als ze mij zag 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Afgelopen donderdag ging ik mee met een food bloggerstour door Tilburg en wat hebben we lekker gegeten! Zo ook deze worteltjestaart met heerlijke koffie bij @stoom013 .
Thanks voor de invite @anne_travel_foodie 🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#worteltaart #worteltjestaart #worteltjescake #carrotcake #wortel #carrot #snack #treat #creamcheese #roomkaas #delekkerste #servies #vintage #vintageservies #tilburg #tilburgfood #brabant #brabantisopen #brabantcelebratesfood #overheerlijk #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • Nog geen idee wat je vanavond op tafel moet zetten? Well, i've got you covered! ❤🙌 Deze mezze salade is een perfecte avondmaaltijd voor als je zin hebt in écht iets lekkers. Verschillende componenten die allemaal perfect bij elkaar passen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mezze #mezzeplatter #mezzesalade #salade #salad #maaltijd #dinner #maaltijdsalade #lekkerbordjevol #bulgur #vegetarisch #vegetarischeballetjes #courgette #zucchini #hummus #hummuslover #kalamataolijven #olijven #pita #pitabroodje #hemels #perfectemaaltijd #gezond #gezondeten #gezonderecepten #foodie #foodquotesnl
  • Het is wat, die burn-out...
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als ik terugkijk op die tijd kan ik me ook weer meteen echt verdrietig voelen, om het gevoel dat ik toen voelde en hoe ik mezelf helemaal niet meer herkende. Maar aan de andere kant ook heel erg dankbaar. En precies dát is wat ik nooit had verwacht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag geef ik antwoord op de vragen; 'Voel je je nu weer beter?' en 'gaat mijn burn-out ooit over?'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het mag iig overduidelijk zijn dat het nu weer stukken beter gaat. Zoals op deze foto tijdens de geweldige bitterballentour in Amsterdam!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het artikel in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#burnout #burnedout #stress #stressed #gestresst #overspannen #moeilijketijd #levenslessen #verdrietig #dankbaar #mixedfeelings #mixedemotions #gemengdegevoelens #ikkanweerlachen #genieten #lovelife #bitterballen #bitterballentour #puntzak #geenpunthoofd #happy #amsterdam #amsterdam_streets #amsterdamshots #foodie #foodquotesnl
  • Deze frisse bloemkoolsalade behoort tot 1 van mijn favoriete to-go lunches! Al helemaal met dit weer vind ik een frisse en knapperige salade een ge-wel-dig idee ❤🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze heerlijke salade vind je in mijn eerste Lunchen Zonder Boterham e-book (zie de link in bio).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik alweer aan het werk aan de tweede editie van Lunchen Zonder Boterham. Ik blijf jullie graag inspireren om ook al dat lekkers mee te nemen 😊.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchen #lunchbox #lunchbots #lunchenzonderboterham #lunchenzonderbrood #broodlozelunch #paleo #paleofood #gezondeten #gezondlunchen #recepten #lunchrecepten #ebook #health #healthy #healthyfood #glutenvrij #foodfotografie #lunchonthego #receptontwikkeling #foodquotesnl