Deze roze marmercake is een heerlijke feestje voor met de paasdagen. Door de roze pasteltint wordt het ook nog eens lekker zoet voor het oog. Ik gebruikte wit met roze paaseitjes van de welbekende blauwe supermarkt omdat deze zo lekker in het thema passen.
Uiteraard kun je de paaseitjes weglaten of vervangen door andere decoratie, dan past de cake ook perfect bij iedere andere gelegenheid. Al is het maar dat je gewoon iets lekkers bij de koffie of thee wilt serveren.
Ingrediënten
– 200 g roomboter, op kamertemperatuur
– 200 g suiker
– 1 tl vanille extract
– 4 eieren
– 200 g zelfrijzend bakmeel
– rode kleurstof
– 100 g witte chocolade
– 1 tl kokosolie
– rode kleurstof
– eventueel een paar paaseitjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Vet een cakevorm in met wat boter.
Klop de roomboter, suiker en vanille extract licht en luchtig met een handmixer.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix goed door.
Zeef het bakmeel erboven en spatel door het beslag.
Doe 1/3 van het beslag in een andere kom. Voeg de rode kleurstof toe.
Meng goed door.
Verdeel het beslag over de cakevorm en daarna het roze beslag. Gebruik een mes om de 2 kleuren te mengen.
Zet de bakvorm in de oven en bak in 50 minuten goudbruin en gaar.
Als de cake gaar is haal je hem uit de oven, laat 10-15 minuten in de vorm afkoelen. Laat vervolgens de cake afkoelen op een taartrooster.
Smelt de witte chocolade met de kokosolie au-bain-marie.
Voeg de rode kleurstof toe en meng goed door.
Giet de witte chocolade over de afgekoelde cake.
Garneer eventueel met paaseitjes.