Inspiratie Reviews

Gezond Fastfood – Nora French

Gezond fastfood

Tags:    

Het nieuwste boek van Nora French: Gezond fastfood. Vandaag vertelt Melissa je er meer over! Uiteraard maakte ze ook al een lekker receptje uit het boek.

Regelmatig bestellen wij eten of gaan we uiteten. Pizza, burgermenu’s, kipnuggets, biefstuk in een badje van roomboter, friet met mayonaise allemaal erg lekker, maar niet voor meerdere keren per maand. Ik ben regelmatig op zoek naar inspiratie voor het avondeten. Daarvoor heb ik al verschillende kookboeken aangeschaft en weer weg gedaan. Ik eet graag gezond, maar wil na het werk niet de hele avond in de keuken staan. Iets halen is soms gewoon erg makkelijk en lekker. Ik weet dat als je zelf kookt het over het algemeen gezonder is en je weet wat je binnen krijgt. Gezond fastfood klinkt dan toch geweldig? Lekker en gezond eten! Is dit een boek dat voor langere tijd op mijn aanrecht blijft staan?

Gezond fastfood

De eerste indruk van het boek is goed. Een mooi, stevig, dik boek met daarin mooie foto’s van de gerechten. Extra bonuspunt voor het leeslint! Alle gerechten in het boek zijn glutenvrij, omdat de schrijfster van het boek zelf glutenvrij eet. Voor mij geen must. Wel handig als je een glutenvrij gerecht wilt maken voor visite. Het boek start met een lijst van superfoods die makkelijk te krijgen zijn en die de meeste mensen deels al in huis hebben. Een hele handige lijst, die bewijst dat superfoods echt niet alleen uit de natuurwinkel komen. Als inspiratie wordt er een weekmenu gegeven. Het hele menu bevat gerechten uit het boek. Voor mij iets te veel van het goede. Ik ben veel te veel gehecht aan mijn volkoren boterhammen.

Na het weekmenu beginnen de recepten. De recepten zijn verdeeld over zes categorieën: ontbijt, salades, soepen, hoofdgerechten, snacks en zoet. Per categorie staan de recepten ingedeeld op bereidingstijd. Het snelst te bereiden recept staat vooraan. Hoe verder in het hoofdstuk, hoe langer de bereiding duurt. Per gerecht wordt aangeven of je het eten kunt bewaren in de vriezer of al van te voren kunt bereiden. Erg handig als je maaltijden wilt voorbereiden of mee wilt nemen naar het werk.

In de categorie ontbijt zie ik veel bekende recepten voorbij komen. De pannenkoekjes, havermout, smoothies en wafels zijn niet heel vernieuwend. Nieuw voor mij zijn de verschillende soorten notenmelk die je zelf kunt maken. De hartige muffins en het recept om zelf broodjes te maken geven een leuke twist aan dit hoofdstuk. Bij veel recepten staat aangeven waarom iets gezond is. Dit kan dan het hele recept zijn of een bepaald ingrediënt uit het recept. Interessante weetjes, die je bewust maken van wat je eet! Ook worden er suggesties gegeven voor een combinatie met een ander recept uit het boek. Zo kun je de kleine recepten uitbreiden tot een volwaardige maaltijd.]

Gezond fastfood

De mooie fotopagina’s en overzichten in het hoofdstuk salades trekken mijn aandacht. Er staan veel leuke combinaties van ingrediënten in dit hoofdstuk. Er is een aparte pagina met verschillende soorten dressings. Op die manier kun je heel makkelijk je eigen salade samenstellen. Zelf eet ik op het werk bijna nooit een salade, omdat het meenemen ervan niet handig is. De meeneemtip is zeker het proberen waard. Ik heb het getest en het werkt! Het hoofdstuk soepen is een beetje op dezelfde manier ingedeeld. Het geeft veel leuke tips om te variëren met soep. Verschillende soorten toppings en dippers maken de soepen origineel. Het mix en match principe bij de salades en soepen dagen mij uit om nieuwe combinaties te gaan proberen.

Hoofdgerechten! Het hoofdstuk waar ik extra nieuwsgierig naar ben. Staan hier dan eindelijk de burgers, hotdogs en al het andere afhaaleten in een gezond jasje? Eerlijk gezegd valt dat een beetje tegen. Wel staan er veel leuke recepten in dit hoofdstuk die gezond zijn en makkelijk te bereiden. Tussendoor staan er tips bij sommige gerechten. Die geven een handige toevoeging om het gerecht een andere draai te geven.

Inspiratie voor tussendoortjes vind je in het hoofdstuk snacks. De tussendoortjes zien er mooi uit, en zouden niet misstaan op tafel tijdens een feestje. Al deze tussendoortjes zijn makkelijk te maken en erg gezond. Het hoofdstuk snacks loopt over in het hoofdstuk zoet. Dit hoofdstuk geeft een gezondere versie van verschillende zoete tussendoortjes. Appeltaart, brownie, popcorn, ijs, koek en ga zo maar door.

Tijdens dit hoofdstuk werd ik nieuwsgierig. Appeltaart zonder suiker? Is dat wel lekker? Ik heb de appel-amandeltaart getest. De bereiding van de taart was erg makkelijk. Appel en honing zijn de zoete ingrediënten van deze taart. Je proeft heel duidelijk dat er minder suiker in de taart zit, maar daardoor is hij zeker niet minder lekker. Ik vond de taart erg lekker. Zonder schuldgevoel heb ik de puntjes gegeten als tussendoortje.

Gezond fastfood

Al met al ben ik erg enthousiast over dit boek. Lekkere gerechten met gezonde en voedzame ingrediënten. Bij de titel had ik zelf meer variaties op het eten van de grote, bekende ketens verwacht. De recepten in het boek behoren tot de categorie fast food qua makkelijke en snelle bereiding. De bewaar- en meeneemtips en de ‘waarom gezond weetjes’ maken het ontbreken van de cheeseburger en kipnuggets helemaal goed. De mooie foto’s, duidelijke uitleg, gezonde ingrediënten en de lijst met superfoods maken dat dit boek alles in zich heeft. Het boek geeft veel tips en mogelijkheden om te variëren met de recepten. Omdat ik mij niet altijd netjes aan het recept wil houden is dit een boek om langere tijd op het aanrecht te houden.

 

Nora French | Gezond Fastfood | Verkrijgbaar bij bol.com en de lokale boekhandel voor € 19,99.


Deze review is geschreven door Melissa Voogt.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Goedemorgen, 🙋🏼‍♀️ team croissant present! Croissantjes vind ik echt mooie en lekkere broodjes. ❤️ 🥐 Als ik ze eet, kan ik er ook écht van genieten.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op de één of andere manier zijn ze ook gewoon perfect voor de zondagochtend.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Onwijs blij ben ik dan ook met m’n telefoonhoesje en kettinkje met croissantjes dat ik kreeg opgestuurd van @myjewellery . Perfecte foodie items! ❤️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#croissant #croissants #croissantlover #sunday #sundaybreakfast #zondag #zondagsontbijt #sundayfunday #bladerdeeg #puffpastry #iphone8plus #telefoonhoesje #oui #croissantjes #ketting #kettingkje #hangertje #bedeltje #myjewellery #gekregen #kadootje #foodie #foodquotesnl #nevernoteating
  • Deze tortilla chips met dips mogen zeer zeker niet ontbreken op je feestje, of je nou een feest met een Mexicaans tintje geeft of niet. 3 Receptjes die je in een handomdraai op tafel zet.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gewoon op een relaxte zaterdagavond of een vrijmibo lijkt me ook de perfecte reden om deze te maken 🎉.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#tortillachips #chips #nachos #guacamole #guacamoledip #salsa #mais #makkelijkensnel #lekkerensimpel #feest #feestje #partysnack #snack #vrijmibo #borreltijd #mexicanfiesta #mexicaansfeestje #tijdvoorwatlekkers #foodie #foodstagram #instafood #oranjepaprika #chipsnsalsa #foodquotesnl
  • 🙋‍♀️ Stroopwafel testers gezocht! Vanaf deze week liggen er 3 nieuwe smaken stroopwafels bij @hemanederland in de schappen. Ik mocht deze (volkoren met tarwebloem meel) stroopwafels alvast testen en ik kan je vertellen; ze zijn lekker. ❤ Mijn absolute favoriete smaak is koffie, maar ook appel-kaneel en sinaasappel-wortel zijn erg lekker.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Denk jij nou, die wil ik ook wel eens testen? Dat kan, ik ga namelijk 15 van mijn volgers blij maken met een pakketje met alle 3 de smaken!! 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kans maken? Laat in een reactie hieronder weten met wie jij deze lekkere stroopwafels zou willen testen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dinsdag 21 Augustus rond 19.00 maak ik de 15 winnaars bekend!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hema #hemanederland #stroopwafel #stroopwafels #koekjes #cookiemonster #koekjeerbij #testen #testersgezocht #koffie #thee #koffietijd #nieuwesmaken #tussendoortje #samenwerking #winnen #win #winactie #foodie #foodquotesnl
  • Deze jalapeno poppers 🌶 mogen niet ontbreken op een feestje met een Mexicaans thema! Ok, ik noem het jalapeno poppers maar ik moet iets bekennen... meer dan de helft zijn eigenlijk mini puntpaprika's 🤣. Ik ben zelf namelijk helemaal niet zo'n grote fan van pittig eten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, voor een klein beetje Russian roulette; laat in een enkele jalapeno de pitjes zitten 😋.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jalapeno #jalapenos #jalapenopoppers #pepertjes #puntpaprika #roomkaas #kaasmeisje #kaas  #cheeselover #party #partysnack #feest #feestelijkhapje #snack #treat #mexicaansthema #mexicanfiesta #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • In juli gaven wij een feestje voor vrienden met een thema; Mexican Fiesta. Vandaag laat ik je meer zien van de voorbereiding en de aankleding, inclusief 🦄 piñata, uitnodigingen en cactussen 🌵.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Geef jij wel eens een thema feestje?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pinata #piñata #fiesta #mexicanfiesta #mexicaansthema #themafeestje #unicorn #unicornlove #eenhoorn #zondersnoep #feestje #feest #birthdayparty #uitnodigingen #kaartje2go #samenwerking #versieringen #aankleding #cactussen #prettywoman #happy #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • Of je worteltjestaart lust?! 🥕🍰 ik moet altijd aan de mop denken van het konijntje bij de bakker als ik worteltjestaart eet. Mijn oma vertelde die elke keer als ze mij zag 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Afgelopen donderdag ging ik mee met een food bloggerstour door Tilburg en wat hebben we lekker gegeten! Zo ook deze worteltjestaart met heerlijke koffie bij @stoom013 .
Thanks voor de invite @anne_travel_foodie 🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#worteltaart #worteltjestaart #worteltjescake #carrotcake #wortel #carrot #snack #treat #creamcheese #roomkaas #delekkerste #servies #vintage #vintageservies #tilburg #tilburgfood #brabant #brabantisopen #brabantcelebratesfood #overheerlijk #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • Nog geen idee wat je vanavond op tafel moet zetten? Well, i've got you covered! ❤🙌 Deze mezze salade is een perfecte avondmaaltijd voor als je zin hebt in écht iets lekkers. Verschillende componenten die allemaal perfect bij elkaar passen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mezze #mezzeplatter #mezzesalade #salade #salad #maaltijd #dinner #maaltijdsalade #lekkerbordjevol #bulgur #vegetarisch #vegetarischeballetjes #courgette #zucchini #hummus #hummuslover #kalamataolijven #olijven #pita #pitabroodje #hemels #perfectemaaltijd #gezond #gezondeten #gezonderecepten #foodie #foodquotesnl
  • Het is wat, die burn-out...
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als ik terugkijk op die tijd kan ik me ook weer meteen echt verdrietig voelen, om het gevoel dat ik toen voelde en hoe ik mezelf helemaal niet meer herkende. Maar aan de andere kant ook heel erg dankbaar. En precies dát is wat ik nooit had verwacht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag geef ik antwoord op de vragen; 'Voel je je nu weer beter?' en 'gaat mijn burn-out ooit over?'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het mag iig overduidelijk zijn dat het nu weer stukken beter gaat. Zoals op deze foto tijdens de geweldige bitterballentour in Amsterdam!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het artikel in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#burnout #burnedout #stress #stressed #gestresst #overspannen #moeilijketijd #levenslessen #verdrietig #dankbaar #mixedfeelings #mixedemotions #gemengdegevoelens #ikkanweerlachen #genieten #lovelife #bitterballen #bitterballentour #puntzak #geenpunthoofd #happy #amsterdam #amsterdam_streets #amsterdamshots #foodie #foodquotesnl