Vandaag weer eens een recept voor een taart, deze keer een hartige taart met aardappel en gerookte zalm. Een gerechtje dat wat mij betreft perfect bij de lente past!

Dit recept is het resultaat van de foodblogswap van deze maand. Deze keer kreeg ik het blog Ellouisa Cooking toegewezen. Een website die ik al langer ken en volg en waarvan ik weet dat er de lekkerste recepten op staan. Volgensmij heb ik uren op haar website gezworven om het lekkerste recept uit te kiezen én ik had flinke keuzestress! Want Ellouisa staat, voor mij, bekend om haar zoete baksels én Marokkaanse recepten. Eigenlijk wilde ik dan ook voor 1 van die twee gaan… tot ik deze tegenkwam. Maar ik heb nog een aantal andere receptjes op mijn to-cook lijstje staan, dus wellicht zie je die ook nog een keer voorbij komen!

Hartige taart met aardappel en zalm

Terug naar dit lekkere recept; Ellousia maakte het als frittata, ik voegde toch de deegbodem toe en gebruikte wat minder aardappel. Een hartige taart staat hier namelijk niet zo vaak op het menu en daar had ik nu eens echt zin in. Perfect met een frisse groene salade als je het mij vraagt!

Het originele recept van Ellouisa vind je hier.

Hartige taart met aardappel en gerookte zalm

Een heerlijke maaltijd!
Voorbereiding25 minuten
Bereiding45 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten

 • 375 g aardappels
 • 4 plakjes deeg voor hartige taart
 • 150 g gerookte zalm
 • 3 lente uitjes
 • 2 el verse dille
 • 3 eieren
 • 150 g crème fraîche
 • 1 snuf zout en peper

Instructies

 • Maak de aardappels schoon en snijd in blokjes. Kook deze in een pan met ruim gezouten water beetgaar. Giet af en spoel meteen na met koud water zodat het gaarproces stopt.
 • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht). Vet een langwerpige of ronde vorm in met wat boter.
 • Bekleed de vorm met het deeg voor hartige taart. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
 • Verdeel de aardappelblokjes over de vorm. Snijd de gerookte zalm in repen en verdeel over de aardappel.
 • Maak de lente uitjes schoon en snijd in ringen. Verdeel deze over de vorm.
 • Snijd de dille fijn.
 • Klop de eieren, dille en crème fraîche met een snuf zout en peper los in een kom. Schenk het mengsel over de groenten en zalm.
 • Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in 35-45 minuten gaar.

Pin deze hartige taart met aardappel en zalm!