Voor iedereen die nog op zoek is naar een lekker, gezond en makkelijk lunchrecept om mee te nemen naar werk/school; ik heb het antwoord! Namelijk deze salade met couscous, feta en rauwkost.

Even geleden liep ik door de stad en stuitte ik op de Oil & Vinegar. Deze is een hele tijd weg geweest uit de binnenstad van Eindhoven, maar we hebber er weer één! Ik ben meteen naar binnen gestapt en nam er een heerlijke tomatenpulp azijn mee. Deze gebruik ik voor deze salade. Voel je vrij om een andere azijn te gebruiken, maar mocht je een keer naar de Oil & Vinegar gaan: koop de tomatenpulp azijn! 🙂

Mocht je een beetje willen afwisselen, dan is deze salade ook erg lekker met quinoa. Zo maak ik hem zelf namelijk ook regelmatig.

Salade met couscous feta en rauwkost

Ingrediënten, per persoon
– flinke hand gemengde sla
– 75 g rauwkost, bijvoorbeeld deze
– 80 g couscous (gekookt)
– 50 g feta
– olijfolie
– (tomaten) azijn

Bereiding
Kook eventueel de couscous zoals aangegeven op de verpakking. (gebruik ongeveer 35 gram ongekookt om aan 80 gram gekookt te raken).

Meng de salade en de rauwkost door elkaar.
Voeg de couscous toe en verbrokkel de feta erboven.

Bestrooi met een snuf peper en besprenkel met de olijfolie en azijn naar smaak.