Als je op zoek bent naar iets lekkers voor bij de koffie, dan heb ik hier het antwoord voor je! Deze kokos bonbonnetjes zijn namelijk echt onwijs lekker.
Ze doen denken aan een bounty en worden eigenlijk alleen maar lekkerder als ze even staan. Dus het beste maak je ze een dag van te voren en doe je dan je uiterste best om er een dagje vanaf te blijven. En daarna? Smullen geblazen! Ik eet er met gemak een stuk of 4 achter elkaar… ze zijn ook zo lekker.
Het fijne is ook dat je maar 4 ingrediënten nodig hebt (laat ik deze nu standaard in huis hebben) en je maakt ze best snel. Het heeft wat wachttijd tussendoor, maar dan heb jij ook mooi tijd om wat andere dingen te doen. Leuke dingen dan he, niet de was ofzo 😉
Ik maakte met onderstaand recept ongeveer 20 bonbonnetjes, maar dat is echt afhankelijk van hoe groot/klein je ze snijdt. Met 20 bonbonnetjes en 2,5 el honing valt de verhouding van zoetstof tot bonbonnetje ook nog eens reuze mee!
Kokos bonbonnetjes
Ingrediënten
- 140 g gemalen kokos
- 125 ml kokosolie
- 2,5 el honing
- 150 g pure chocolade
Instructies
- Smelt de kokosolie in een pannetje als deze nog niet vloeibaar is.
- Meng kokos, kokosolie en honing goed door elkaar in een kom.
- Bekleed een vierkante vorm van ongeveer 20 bij 15 met een vel bakpapier. Verdeel hierover het mengsel en druk stevig aan.
- Zet in de koelkast en laat in minimaal 1 uur hard worden.
- Smelt de chocolade au-bain-marie.
- Snijd de plak van het kokosmengsel in vierkantjes.
- Zet een plankje klaar met een vel bakpapier.
- Gebruik een vorkje om de vierkantjes in de chocolade te dopen. Tik voorzichtig de overtollige chocolade eraf en leg op het bakpapier. Zet in de koelkast om uit te harden.
- Zodra deze uitgehard is kun je er eventueel nog chocolade streepjes op maken; Verhit de chocolade opnieuw zodat deze weer vloeibaar is. Doe in een spuitzakje of plastic zakje waarvan je een tipje afknipt. Decoreer de bonbonnetjes.
Pin deze kokos bonbonnetjes!
Ben je op zoek naar meer lekkere paleo recepten? Neem een kijkje op deze pagina, daar staan al mijn favorieten bij elkaar.
Zoet zullen ze niet zijn, inderdaad. Ik maak zelf pralines, en ga het eens testen. Heb wat schrik,van de hoeveelheid vetstof.
Oh ze zien er erg mooi uit seg! Ik zou er zo eentje willen proeven 🙂
Zo! Wat een heerlijk hapje is dat?
Oeh, homemade Bounty <3
Ze zien er zo mooi en strak uit! Ik ga er ook een keer mee aan de slag! 🙂