Een lekker receptje met een handvol ingrediënten, dat is altijd fijn! Maak eens deze quesadillas met bonen en kaas; overheerlijk, makkelijk én snel te maken. Doordat het een gerecht is met maar weinig voorbereiding, werk én bereidingstijd is het perfect voor een drukke avond.

In dit recept gebruik ik een heerlijke belegen kaas van Stompetoren. Stompetoren hoor ik je denken? Ja dat is een plaatsje in Noord-Holland, daar grazen de koeien en produceren ze de kaas. Op een geheel eigen en unieke wijze en ik kan je vertellen; dat resulteert in overheerlijke kaas!
Sowieso ben ik echt een kaasmeisje, er liggen hier standaard minimaal 2 stukken kaas in de koelkast. Vaak een Parmezaan en 1 kaas voor op de cracker/boterham. Zelfs als ik in de avond zin heb om wat lekkers te snoepen grijp ik al snel naar een blokje kaas. Want niets zo lekker als dat!

Verschillende kaasjes in de koelkast, dus tijd voor weer eens een lekker kaasrecept! Vandaag gebruik ik de kaas in deze quesadillas, serveer deze met een heerlijke groene salade en je hebt een perfecte maaltijd waar iedereen van zal smullen!

Quesadillas met bonen en kaas

Quesadillas met bonen en kaas

Voorbereiding10 minuten
Bereiding12 minuten
Totale tijd22 minuten
Porties: 3 quesadillas

Ingrediënten

 • 6 wraps (middelgroot)
 • 200 g rode en bruine bonenmix
 • 200 g maïs
 • 3 lente-uitjes
 • 80 g belegen kaas Stompetoren
 • zout en peper

Instructies

 • Laat de bonen en mais goed uitlekken in een vergiet, doe daarna over in een kom.
 • Maak de lente-uitjes schoon en snijd in dunne ringen. Voeg toe aan de bonenmix.
 • Rasp de kaas en voeg samen met een snuf zout en peper toe aan de bonenmix. Meng alles goed door elkaar.
 • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, zonder olie.
 • Leg een wrap in de pan en verdeel 1/3 van het mengsel over de wrap. Leg er een wrap bovenop en druk iets aan.
 • Bak ongeveer 2 minuten en draai hem dan voorzichtig om. (ik doe dit met behulp van een bord; leg een bord op de wrap, hou het bord vast met 1 hand en draai de pan om. Zet de pan terug op het vuur en laat de wrap zo van het bord terug de pan in glijden)
 • Herhaal dit tot je 3 quesadillas hebt.

Pin deze quesadillas met bonen en kaas!


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Stompetoren. Uiteraard zijn alle meningen/ervaringen in dit artikel mijn eigen en eerlijke mening.