Veel mensen vragen mij om lekkere en gezonde lunchrecepten. Deze omelet met groene asperges is zo’n gerechtje dat echt overheerlijk is als goedvullende lunch. Een echt feestje op je bord als je het mij vraagt.
Groene asperges; ik ben er fan van! Als ik de kans krijg zou ik ze het liefste meerdere keren per week eten. Naast de witte asperge trouwens! Wist jij al dat deze eigenlijk gewoon hetzelfde zijn maar dat de boeren de groene asperge tot boven de grond laten groeien waar de witte ondergronds geoogst wordt? Beide zijn ongelofelijk lekker en hebben zo hun eigen smaak, daarom is juist de afwisseling zo leuk.
De asperges, feta en dille combineren echt heerlijk in dit receptje. Mocht je nu echt geen fan zijn van fetakaas dan zou je dit kunnen vervangen door gerookte zalm.
Zin in meer recepten met groene asperges? Vorig jaar maakte ik er deze overheerlijke pastasalade mee.
Omelet met groene asperges, feta en dille
Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 el melk (plantaardige)
- 6 asperges groene
- 45 g feta
- 3 takjes dille verse
- 1 snuf zout en peper
Instructies
- Klop de eieren en de melk in een kommetje goed door elkaar. Breng op smaak met een snuf zout en peper.
- Verhit een grillpan en grill hierin de asperges in ongeveer 5 minuten beetgaar.
- Verhit een koekenpan met wat (kokos)olie en bak hierin een omelet.
- Leg de omelet op een bord met daarop de asperges. Verkruimel de feta erboven en verdeel de dille erover.
- Klap de omelet dicht en serveer.