Vanuit mijn burn-out kwam al snel naar voren dat dit wat ik nu doe is wat ik wil; mijn eigen bedrijf opbouwen. Speciaal daarvoor heb ik sinds kort een business coach in de arm genomen en vandaag vertel ik je graag wat meer over wat me nu allemaal bezig houdt.

Mijn eigen bedrijf opbouwen is leuk! Wel hard werken maar wel leuk! Het prettige is dat het in mijn tempo kan. Ik ontwikkel voor bedrijven/merken recepten, daarnaast verzorg ik ook de styling en fotografie van deze recepten. Ook voor alleen het fotograferen van recepten zijn mensen bij mij aan het juiste adres. Ik ben dan ook onwijs dankbaar dat ik al een aantal toffe opdrachten heb mogen doen. Verder sta ik open voor samenwerkingen in alle vormen en maten zoals gesponsorde artikelen/foto’s en alles daar omheen. Daar maak ik uiteraard altijd wel een selectie in van wat echt bij me past.

Over een tijdje komt ook nog het stukje voeding en advies om de hoek kijken. Maar daar wordt achter de schermen nog hard aan gewerkt :).

Samen met mijn business coach hebben we een aantal dingen getackeld waar ik al binnen 3 weken de eerste resultaten van kon merken. Zo fijn! Daarnaast is het ook gewoon echt onwijs prettig om sommige ideeën aan iemand voor te kunnen leggen die geen familie is. Want zij hebben toch andere meningen en snappen soms dit hele wereldje maar lastig. Mijn coach kent de klappen van de zweep en weet me daardoor ook goed aan te sturen, we hebben samen een aantal mooie doelen uitgezet voor de komende tijd.

Iphone 7

Nu werk ik ook nog 3 dagen per week in een hotel, achter de bar en in de bediening. Het is 1 van mijn favoriete plekjes in Eindhoven (van ons eigenlijk; mijn man en ik hadden daar ons trouwdiner en feest). Wat ik zo prettig vind is de afwisseling. Ik werk thuis in m’n uppie en die 3 dagen in de week bij het hotel ben ik onder de mensen. Zo kom ik ook nog eens het huis uit 😉
Benieuwd waar ik werk? Het is het Blue Collar Hotel op Strijp-S. Kom dus vooral een keer langs voor een lekkere kop koffie/lunch/diner en wie weet tref je mij er aan!

‘Ik weet nu wanneer ik mijn rust moet pakken’

En dan ben je aan het werk.. opeens lijkt het wel. Maar het voelt goed. Hersteld van de burn-out? Nee, dat nog niet helemaal. Dat blijft denk ik een lange tijd ‘work in progress’, maar het fijne is dat ik nu wel stukken beter ben in het aangeven van mijn grenzen en het herkennen van de signalen als ik toch te ver ben gegaan. Goede dagen zijn er nu ook stukken meer dan slechte dagen. Eerlijk gezegd zijn de slechte dagen momenteel echt nog amper aanwezig. Af en toe heb ik nog een dag dat er niks uitkomt… dat ik me weer slecht voel. Maar nu herken ik het zodat ik weet wanneer ik mijn rust moet pakken.

Daarnaast merk ik dat het koken en fotograferen en alles daaromheen mij echt energie geeft. Energie die belangrijk is, al helemaal als je weet hoe het voelt om juist helemaal geen energie meer te hebben.
Maar toch heb je altijd nog een stemmetje in je achterhoofd, want wat nou als het opeens straks allemaal niet meer gaat? Als ik het gevoel heb dat het tóch allemaal teveel is. Of wat als er weer iets ingrijpends gebeurt waardoor ik ziek thuis kom te zitten en langere tijd niet meer kan werken?

SodaStream

Voor dit soort dingen kun je dus een ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering afsluiten. Een AOV zelf afsluiten is dus echt een aanrader als ZZP-er. Hiermee verzeker je een deel van je inkomen, zodat mocht je ooit thuis komen te zitten je toch zeker weet dat je je vaste lasten kunt blijven betalen. Fijn gevoel toch?

Toen ik net in m’n burn-out zat en hier veel over aan het lezen was op internet zag ik namelijk al snel dat het juist vaak bij freelancers en mensen met een eigen bedrijf voorkomt. Want deze hebben de noodzaak om hard te werken, er moet immers brood op de plank komen. Juist deze groep mensen werkt eigenlijk nét iets te hard of gaat vaker over zijn/haar eigen grenzen heen. Veel uren werken? Dat lijkt heel normaal.
Maar juist dan, stel je eens voor dat je opeens wel burn-out raakt en meer dan 4 maanden uit de running bent. Ik moet er niet aan denken dat het me nog een keer gebeurd, niet alleen om hoe het voelde maar ook omdat ik juist mijn inkomen hard nodig heb. Daar komt de aov dus weer bij om de hoek kijken.

De aov die je hiervoor kunt afsluiten is niet alleen handig bij een burn-out. Stel je voor dat je als schilder je arm breekt en daardoor weken niet kunt werken? Of wat als er iets anders gebeurt waardoor je een tijdje uit de running bent, zoals bijvoorbeeld een zwangerschap, of ongeval. Juist daarvoor is deze verzekering bedoeld, dat deze vaak over het hoofd wordt gezien is eigenlijk vreemd, want hoe doe je het zonder inkomen?
Met een handige tool kun je op de website van Allianz uitrekenen hoeveel je premie is. Je vult hier onder andere je beroep en jaarinkomen in. Vervolgens heb je nog de keuze tussen twee verschillende soorten arbeids ongeschiktheids verzekeringen zodat je zeker weet dat de verzekering bij jouw persoonlijke situatie past.

In de voorgaande artikelen vertelde ik meer over hoe mijn burn-out aanvoelde, wat ik er mee heb gedaan en het moment dat ik weer echt aan het werk ging. Je leest ze allemaal hier.


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Allianz. Uiteraard zijn alle meningen/ervaringen in dit artikel mijn eigen en eerlijke mening.