Inspiratie Recepten Reviews Zoet

Schuimpjes of meringue; het basisrecept

Schuimpjes - meringue

Tags:      

Vandaag een heerlijk basisrecept voor schuimpjes, want deze knapperige snoepjes lust (bijna) iedereen wel! Schuimpjes of meringue, het komt helemaal op hetzelfde neer; knapperig en zoet schuim.

Schuimpjes zijn heerlijk om zo van te snoepen, of om te gebruiken als decoratie van taart/cupcakes. Of wat denk je van een heerlijke schuimtaart of pavlova? Echt, je kunt er alle kanten mee uit!
Ik geef je graag het basisrecept, met maar 3 ingrediënten die ik eigenlijk standaard in huis heb. Handig! En maak het eens extra leuk door de toevoeging van wat kleur.

Als ik aan het koken ben kan ik er echt een troep van maken… ik ben namelijk nogal van het knoeien. Ik krijg het ook standaard voor elkaar om dingen over de rand van de pan te gooien.. Als ik foto’s ga maken is dat met regelmaat niet anders. Een bakje omstoten, knoeien met de tomatensaus en meer van dat soort dingen. Of wat denk je van gewoon de hele bak schuim te laten vallen en dat je hele muur onder zit?
Wat was ik blij dat ik op die muur afwasbare verf van Histor heb zitten! (Het is van de nieuwe Histor – Clean lijn)

Afwasbare verf

Ik vond het even spannend, want je vraagt je dan toch altijd af hoe afwasbaar het nu echt is. Ik deed het gewoon af met een vochtig doekje, na het opdrogen; niks! Mijn muur is gewoon weer helemaal zoals hij was… zo fijn!! Hoef ik tenminste niet aan mijn man uit te leggen hoe ik dat nou weer voor elkaar kreeg 😉

Schuimpjes - meringue

Ik geef je een klein receptje. Als je kleine schuimpjes maakt, zoals ik deed, dan maak je bijna een bakplaat vol.

Zeker weten dat alles goed vetvrij is? Wrijf dan je garde en kom in met wat citroensap.

Ingrediënten
– 1 eiwit
– 30 g suiker
– 30 g poedersuiker

 

Bereiding

Klop het eiwit licht en luchtig met je handmixer of keukenmachine.
Ik doe dit ongeveer 5 minuten. Tot het eiwit echt helemaal stijf is en je garde strepen trekt.

Voeg de suiker toe en klop weer goed door tot het eiwit glanst.
Het eiwit moet ik de kom blijven zitten als je deze ondersteboven houdt.

Spatel voorzichtig (met de hand) de poedersuiker er doorheen.

Verwarm je oven voor op 100 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Schep het schuim in een spuitzak.
(nu kun je eventueel de zak eerst binnenste buiten keren en er strepen op trekken met een kleurstof, draai de zak voorzichtig terug en vul voorzichtig)

Spuit kleine hoopjes op de bakplaat tot al het schuim op is.

Bak de schuimpjes 60-65 minuten in de voorverwarmde oven.
(proef na 60 minuten even of ze gaar zijn zoals jij ze het lekkerst vindt)

De baktijd is afhankelijk van hoe groot je schuimpjes zijn.

 


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Histor. Uiteraard zijn alle meningen/ervaringen in dit artikel mijn eigen en eerlijke mening.

  12 reacties

 • Wat een leuk, simpel recept! Die zou ik wel willen maken binnenkort. Goeie tip!

 • Balou 13 mei 2018 Beantwoord

  Meringue heb ik al een keertje op, mijn schoonzusje had dit toen gemaakt, erg lekker!? Wel heel machtig, nu kan ik het met dit recept ook een keer zelf uitproberen, thanks!

 • Ellen 13 mei 2018 Beantwoord

  Leuk om een keer te proberen, het ziet er altijd ingewikkeld uit, maar zo lijkt het wel mee te vallen. Ik weet zeker dat mijn dochter dit graag eens zou maken!

 • schuimpkes zijn super lekker! ik ben er dol op! Zelf nog nooit gemaakt maar mss moet ik het is proberen

 • Bryan 13 mei 2018 Beantwoord

  Dit laat ik niet aan mijn vriendin zien… zij is echt verzot op meringue.

 • Wat zijn ze leuk geworden zeg! En je hebt er niet eens zoveel voor nodig. Ook leuk als traktatie vind ik.

 • Ziet er overheerlijk uit! Ga ik eens proberen!

 • Ester 13 mei 2018 Beantwoord

  Hahaha! Ik moest stiekem wel lachen om deze post 😀
  (Maar de schuimpjes zien er lekker uit!)

 • Dhini 13 mei 2018 Beantwoord

  Wat leuk. Het lijkt mij lekker

 • Hippiemeisje 13 mei 2018 Beantwoord

  Ik ben denk ik zo een uitzonderlijk geval die ze echt niet lekker vindt… Ik ben inderdaad de enige die ik ken uit mijn omgeving. Maar he, ik kan het doorgeven aan mijn moeder, zij eet het zo graag, of ik kan ze egwoon eens voor haar maken! 😉

 • Oh wat handig die afwasbare verf van Histor!

 • […] – 400 g aardbeien – handje frambozen – paar eiwitschuimpjes (maak ze zelf met dit recept) – paar mini marshmellows – […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Deze aardbei-vanille shake is een heerlijk en gezond tussendoortje! 🙌 Eigenlijk ook net zo lekker als ontbijt en eerlijk gezegd ook het moment dat ik er van geniet.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Met dit warme weer heb ik gewoon geen zin in een zwaar ontbijt, deze koude shake 🥤 is voor mij perfect om de dag mee te starten!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#shake #milkshake #aardbeien #aardbeienshake #smoothie #strawberries #ontbijt #ontbijtje #breakfast #startvandedag #goedestart #gezond #gezondeten #gezonderecepten #paleo #lactosevrij #paleofood #health #healthyfood #lekkerengezond #lekkerensimpel #foodphotography #foodfotografie #receptontwikkeling #koolhydraatarm #foodquotesnl
 • ‘I carried a 🦄 piñata’.
.
Gisteravond gaven we een feestje voor vrienden, met een thema; Mexican fiesta. De hapjes en gezellige aankleding. Deze geweldige unicorn piñata moest natuurlijk mee toen ik die zag staan in de feestwinkel 😍🙌. Een geslaagd en gezellig feestje!.
.
#pinata #piñata #piñatatime #fiesta #mexican #mexicanfiesta #unicorn #unicornlove #eenhoorn #zondersnoep #eenhoorn #feestje #feest #prettywoman #happy #happybirthday #happyfeelings #lachen #lachenistgesund #gelukkig #foodie #foodquotesnl
 • Keuzestress!! Want waar moet je beginnen met al dat lekkers... De worteltaart van @pinkiepatisserie is toch wel de lekkerste van Eindhoven en die moet je gewoon eens proeven!
Eigenlijk moet je sowieso een keer naar @emma_eindhoven want deze Pinkie's Tea Party is echt goddelijk 🙌😍.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op mijn website laat ik je meer zien van deze verwennerij! Pak er vast een servetje bij, want hiervan loopt het water je in de mond 😉🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#teaparty #teapartytime #tea #hightea #pinkie #pinkiepatisserie #EMMA #emmarestaurant #eindhoven #eindhovencity #eindhoven_ehv #ehv #nederland #hotspot #genieten #verwennerij #worteltaart #gebakjes #bonbons #sweetsformysweet #ditwilje #foodie #nevernoteating #foodquotesnl
 • Zoals je ondertussen wel weet: ik ben gek op salades! 😍 Deze salade met mango, zwarte bonen en pecannoten is echt onwijs lekker! De mango geeft een heerlijke kick aan de salade en maakt het weer anders dan anders.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Door de zwarte bonen is het een voedzame salade die goed vult. Ideaal dus als lunch als je het mij vraagt.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#salade #salad #salades #lunch #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #mango #zwartebonen #voedzaam #gezond #gezondeten #gezonderecepten #gezondelunch #health #healthy #healthyfood #eatclean #cleaneten #foodie #foodfotografie #foodphotography #receptontwikkeling #foodquotesnl
 • Al deze lekkere dingen zaten in de 'compleet' box van @boerschappen die ik mocht ontvangen. Alle producten komen van Brabantse boeren, allemaal met respect voor dier en zorg voor het gewas.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eerlijke en mooie producten vers van het Brabantse land, daar maak je mij écht blij mee! 😃 Dit werden een aantal heerlijke maaltijden 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op m'n website vertel ik je wat meer over dit mooie concept. Link in bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#boerschappen #foodbox #brabant #brabantcelebratesfood #brabantseproducten #streekproducten #lokaal #eerlijkeproducten #zeewolf #tartaar #frambozen #hangop #groenten #groentes #vegetables #boodschappen #recepten #lekkerengezond #review #foodie #gekregen #foodquotesnl
 • 👆😂 mijn gezicht als ik mijn eten moet delen...⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Niks van waar natuurlijk, want dat doe ik met alle liefde! Al helemaal als ik een kookdag heb, 👩‍🍳 dan kook ik namelijk zoveel recepten dat het teveel is voor ons 2. Onze vriezer is niet gigantisch en eten weggooien is nou eenmaal eeuwig zonde. Meestal bel ik dan familie/vrienden of ze wat komen halen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Daarnaast probeer ik, waar mogelijk, ook geen grote porties te koken. Meestal is het voor 1 persoon en soms voor 2.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dus ja, alles wordt opgegeten!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zo, dat was de meest gestelde vraag van jullie beantwoord! ‘Wat doe je met al dat eten dat je kookt/fotografeert?’⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📸: @eefsfood⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De grijpgrage hand is van: @anniepannie_nl⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#sharing #sharingiscaring #eerlijkzullenweallesdelen #delen #bitterballen #donttouchmyfood #puntzak #koken #recepten #receptontwikkeling #fotografie #fotograferen #foodfotografie #amsterdam #amsterdamfood #amsterdam_streets #amstelveld #grachten #amsterdamcity #canals #amsterdamshots #foodie #foodquotesnl
 • Dit is wat mij betreft dus een perfecte maaltijd/bijgerecht op een warme dag; lauwwarme krieltjes met doperwten en groene asperges.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En er ging iets niet helemaal goed met de doperwten 😆🤫...slechte foodie ben ik hoor! Je leest er alles over op de website 😇.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#krieltjes #aardappel #potatoes #groeneasperges #asperges #greenasparagus #doperwten #erwten #peas #zomer #zomersemaaltijd #wewv #watetenwevandaag #diner #maaltijd #foutje #groen #groenten #greenvegetables #foodie #foodquotesnl
 • Met dit warme weer is een lekker ijsje altijd een goed idee toch? 🍦😍 dit vegan chocolade ijs is onwijs lekker en makkelijk te maken. Gewoon zonder ijsmachine!
Er staan trouwens veel meer lekkere ijsjes op m’n website, check de link in mijn bio.
.
Wat is jouw favoriete ijs deze zomer?
.
.
#vegan #chocoladeijs #weallscreamforicecream