Met deze vegan paddenstoelenragout weet je zeker dat je wat lekkers op tafel zet! Een heerlijk receptje dat je makkelijk en naar hartenlust kunt combineren.

Deze paddenstoelenragout kun je serveren in het traditionele bladerdeegbakje, maar ook op zuurdesemtoast is dit echt onwijs lekker. Met een groene salade erbij heb je zo een heerlijke maaltijd op tafel, ook gewoon op een doordeweekse dag. Dit is trouwens zo’n maaltijd waarbij je helemaal geen vlees/vis mist, het hartige van de champignons pakt dat perfect op.

De paddenstoelen (zwammen?) die ik hierin gebruik, maar dan met name de koraalzwam en eikhaas, zijn voor mij helemaal nieuw… deze heb ik echt nog nooit gegeten en al helemaal nog nooit mee gekookt! Heel erg benieuwd ben ik er dan ook meteen mee aan de slag gegaan en dat moest wel een onwijs lekker receptje worden natuurlijk! Mocht je deze ook willen gebruiken dan zal je daar wel wat naar moeten zoeken, je vindt ze waarschijnlijk bij de groothandel of op de markt. Deze zijn van Funghi Funghi. Niet gevonden? Vervang ze dan door jouw favoriete champignons.

Vegan paddenstoelenragout

Met onderstaande ingrediënten maak je genoeg voor 2 personen.

Vegan paddenstoelenragout

Met deze vegan paddenstoelenragout weet je zeker dat je wat lekkers op tafel zet!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding20 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 el tijm verse
  • 250 g koraalzwam
  • 250 g eikhaas
  • 250 g kastanjechampignons
  • 200 ml kokosmelk

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een paar el olijfolie in een koekenpan en bak hierin, op laag vuur, de ui glazig. Voeg op het laatst de knoflook, verse tijm en een snuf peper en zout toe.
  • Snijd ondertussen de champignons in grove stukken.
  • Voeg toe aan de pan en bak 5 minuten op laag vuur mee. Voeg de kokosmelk toe met nog een snuf peper en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra het kookt en laat nog enkele minuten pruttelen.
  • Is de saus nog te dun? Voeg dan wat tapioca of maïzena toe om deze dikker te maken.

Pin deze vegan paddenstoelenragout!