Inspiratie Reviews

Waarin dipt Nederland de bitterbal?

bitterballen oven

Tags:       

De bitterbal, een echte Nederlandse specialiteit. Vraag het aan de toeristen en ze weten (bijna) allemaal dat je in Nederland zeker een keer bitterballen, kroketten en de stroopwafel moet proberen. De bitterbal wordt meestal gedipt in een lekker sausje, maar waarin dipt Nederland nu zijn bitterbal het liefst? Ik ging op onderzoek uit!

Meestal wordt de bitterbal/kroket gebakken in de frituur. Maar Van Dobben komt met iets nieuws; namelijk de ovenbitterballen en ovencroquetten!! Smullen dus zo uit je oven. Ideaal voor als je geen frituur in huis hebt Γ©n toch lekker wil genieten van deze Nederlandse specialiteit.

bitterballen oven
Niks mis met een lekkere bitterbal uit de frituur zo op zijn tijd, maar zelf heb ik geen frituur in huis. Hoe fijn is het dus dat ook daarvoor een goede oplossing is?! Wij mochten deze ovenbitterballen en croquetten testen en ik kan je vertellen; een lekker knapperig laagje met een warme en rijke vulling zoals je gewend bent.
Ze kunnen beide zowel in de oven als airfryer klaargemaakt worden en zijn gewoon verkrijgbaar in de supermarkt.

Toen ik ze klaar had gemaakt stond ik te kijken naar de sausjes en ik kon niet kiezen… want ik hou wel van een beetje afwisseling. En toen bedacht ik me, laat ik eens een poll houden onder mijn instagramvolgers om te kijken waarin Nederland de bitterbal het liefste dipt!

 bitterballen

Hierboven zie je de uitslag (en waar ik zelf op heb gestemd), de mayonaise en mosterd gaat redelijk gelijk op. De curry wint het overduidelijk van de ketchup. En bij de vraag of mensen in een ander sausje dippen kreeg ik ook veel reacties, namelijk;

 • een mix tussen mayonaise en mosterd (deze kwam heel vaak binnen)
 • truffelmayonaise
 • een kerriedipje
 • een mix tussen mayonaise en curry
 • schaslicksaus
 • barbecuesaus

De uitslag? Ik denk dat dan de mosterd toch echt de winnaar is!

Nu ben ik benieuwd, is mosterd ook jouw ultieme favoriet? Of wellicht nog een hele andere optie die nog niet genoemd is?

bitterballen oven


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Van Dobben. Uiteraard zijn alle meningen/ervaringen in dit artikel mijn eigen en eerlijke mening.

  7 reacties

 • Inger 18 mei 2018 Beantwoord

  Friteslijn for president!

 • Interessant om te weten! Wij, Belgen, zijn er ook wel fan van!

 • Chaya 18 mei 2018 Beantwoord

  Mosterd en bitterballen zijn een heerlijke combi.

 • Melissa 18 mei 2018 Beantwoord

  Jaaa mosterd! Ik vind Mosterd echt het lekkerst erbij

 • Cynthia 18 mei 2018 Beantwoord

  Ik dip de bitterbal eigenlijk helemaal niet. En vooral die van Van Dobben niet. Die vind ik veel te lekker!

 • Sylvahna.nl 18 mei 2018 Beantwoord

  Zelf ga ik ook zeker voor de mosterd! Love it. Lekker pittig!

 • Kaylee 18 mei 2018 Beantwoord

  Ik ga voor mosterd! Of amerikaanse frietjes saus, haha πŸ™‚

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Deze tortilla chips met dips mogen zeer zeker niet ontbreken op je feestje, of je nou een feest met een Mexicaans tintje geeft of niet. 3 Receptjes die je in een handomdraai op tafel zet.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Gewoon op een relaxte zaterdagavond of een vrijmibo lijkt me ook de perfecte reden om deze te maken πŸŽ‰.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Link naar recept in bio.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#tortillachips #chips #nachos #guacamole #guacamoledip #salsa #mais #makkelijkensnel #lekkerensimpel #feest #feestje #partysnack #snack #vrijmibo #borreltijd #mexicanfiesta #mexicaansfeestje #tijdvoorwatlekkers #foodie #foodstagram #instafood #oranjepaprika #chipsnsalsa #foodquotesnl
 • πŸ™‹β€β™€οΈ Stroopwafel testers gezocht! Vanaf deze week liggen er 3 nieuwe smaken stroopwafels bij @hemanederland in de schappen. Ik mocht deze (volkoren met tarwebloem meel) stroopwafels alvast testen en ik kan je vertellen; ze zijn lekker. ❀ Mijn absolute favoriete smaak is koffie, maar ook appel-kaneel en sinaasappel-wortel zijn erg lekker.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Denk jij nou, die wil ik ook wel eens testen? Dat kan, ik ga namelijk 15 van mijn volgers blij maken met een pakketje met alle 3 de smaken!! πŸŽ‰β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Kans maken? Laat in een reactie hieronder weten met wie jij deze lekkere stroopwafels zou willen testen.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dinsdag 21 Augustus rond 19.00 maak ik de 15 winnaars bekend!β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#hema #hemanederland #stroopwafel #stroopwafels #koekjes #cookiemonster #koekjeerbij #testen #testersgezocht #koffie #thee #koffietijd #nieuwesmaken #tussendoortje #samenwerking #winnen #win #winactie #foodie #foodquotesnl
 • Deze jalapeno poppers 🌢 mogen niet ontbreken op een feestje met een Mexicaans thema! Ok, ik noem het jalapeno poppers maar ik moet iets bekennen... meer dan de helft zijn eigenlijk mini puntpaprika's 🀣. Ik ben zelf namelijk helemaal niet zo'n grote fan van pittig eten.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Enne, voor een klein beetje Russian roulette; laat in een enkele jalapeno de pitjes zitten πŸ˜‹.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Link naar het recept in bio.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#jalapeno #jalapenos #jalapenopoppers #pepertjes #puntpaprika #roomkaas #kaasmeisje #kaas #cheeselover #party #partysnack #feest #feestelijkhapje #snack #treat #mexicaansthema #mexicanfiesta #foodie #foodblogger #foodquotesnl
 • In juli gaven wij een feestje voor vrienden met een thema; Mexican Fiesta. Vandaag laat ik je meer zien van de voorbereiding en de aankleding, inclusief πŸ¦„ piΓ±ata, uitnodigingen en cactussen 🌡.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Geef jij wel eens een thema feestje?
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Link in bio!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#pinata #piΓ±ata #fiesta #mexicanfiesta #mexicaansthema #themafeestje #unicorn #unicornlove #eenhoorn #zondersnoep #feestje #feest #birthdayparty #uitnodigingen #kaartje2go #samenwerking #versieringen #aankleding #cactussen #prettywoman #happy #foodie #foodblogger #foodquotesnl
 • Of je worteltjestaart lust?! πŸ₯•πŸ° ik moet altijd aan de mop denken van het konijntje bij de bakker als ik worteltjestaart eet. Mijn oma vertelde die elke keer als ze mij zag πŸ˜….
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Afgelopen donderdag ging ik mee met een food bloggerstour door Tilburg en wat hebben we lekker gegeten! Zo ook deze worteltjestaart met heerlijke koffie bij @stoom013 .
Thanks voor de invite @anne_travel_foodie πŸ™Œ.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#worteltaart #worteltjestaart #worteltjescake #carrotcake #wortel #carrot #snack #treat #creamcheese #roomkaas #delekkerste #servies #vintage #vintageservies #tilburg #tilburgfood #brabant #brabantisopen #brabantcelebratesfood #overheerlijk #foodie #foodblogger #foodquotesnl
 • Nog geen idee wat je vanavond op tafel moet zetten? Well, i've got you covered! β€πŸ™Œ Deze mezze salade is een perfecte avondmaaltijd voor als je zin hebt in Γ©cht iets lekkers. Verschillende componenten die allemaal perfect bij elkaar passen.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Link naar recept in bio.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#mezze #mezzeplatter #mezzesalade #salade #salad #maaltijd #dinner #maaltijdsalade #lekkerbordjevol #bulgur #vegetarisch #vegetarischeballetjes #courgette #zucchini #hummus #hummuslover #kalamataolijven #olijven #pita #pitabroodje #hemels #perfectemaaltijd #gezond #gezondeten #gezonderecepten #foodie #foodquotesnl
 • Het is wat, die burn-out...
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Als ik terugkijk op die tijd kan ik me ook weer meteen echt verdrietig voelen, om het gevoel dat ik toen voelde en hoe ik mezelf helemaal niet meer herkende. Maar aan de andere kant ook heel erg dankbaar. En precies dΓ‘t is wat ik nooit had verwacht.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Vandaag geef ik antwoord op de vragen; 'Voel je je nu weer beter?' en 'gaat mijn burn-out ooit over?'.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Het mag iig overduidelijk zijn dat het nu weer stukken beter gaat. Zoals op deze foto tijdens de geweldige bitterballentour in Amsterdam!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Link naar het artikel in bio.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#burnout #burnedout #stress #stressed #gestresst #overspannen #moeilijketijd #levenslessen #verdrietig #dankbaar #mixedfeelings #mixedemotions #gemengdegevoelens #ikkanweerlachen #genieten #lovelife #bitterballen #bitterballentour #puntzak #geenpunthoofd #happy #amsterdam #amsterdam_streets #amsterdamshots #foodie #foodquotesnl
 • Deze frisse bloemkoolsalade behoort tot 1 van mijn favoriete to-go lunches! Al helemaal met dit weer vind ik een frisse en knapperige salade een ge-wel-dig idee β€πŸ™Œ.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Deze heerlijke salade vind je in mijn eerste Lunchen Zonder Boterham e-book (zie de link in bio).
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ondertussen ben ik alweer aan het werk aan de tweede editie van Lunchen Zonder Boterham. Ik blijf jullie graag inspireren om ook al dat lekkers mee te nemen 😊.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#lunch #lunchen #lunchbox #lunchbots #lunchenzonderboterham #lunchenzonderbrood #broodlozelunch #paleo #paleofood #gezondeten #gezondlunchen #recepten #lunchrecepten #ebook #health #healthy #healthyfood #glutenvrij #foodfotografie #lunchonthego #receptontwikkeling #foodquotesnl