Inspiratie Reviews

Waarin dipt Nederland de bitterbal?

bitterballen oven

Tags:       

De bitterbal, een echte Nederlandse specialiteit. Vraag het aan de toeristen en ze weten (bijna) allemaal dat je in Nederland zeker een keer bitterballen, kroketten en de stroopwafel moet proberen. De bitterbal wordt meestal gedipt in een lekker sausje, maar waarin dipt Nederland nu zijn bitterbal het liefst? Ik ging op onderzoek uit!

Meestal wordt de bitterbal/kroket gebakken in de frituur. Maar Van Dobben komt met iets nieuws; namelijk de ovenbitterballen en ovencroquetten!! Smullen dus zo uit je oven. Ideaal voor als je geen frituur in huis hebt Γ©n toch lekker wil genieten van deze Nederlandse specialiteit.

bitterballen oven
Niks mis met een lekkere bitterbal uit de frituur zo op zijn tijd, maar zelf heb ik geen frituur in huis. Hoe fijn is het dus dat ook daarvoor een goede oplossing is?! Wij mochten deze ovenbitterballen en croquetten testen en ik kan je vertellen; een lekker knapperig laagje met een warme en rijke vulling zoals je gewend bent.
Ze kunnen beide zowel in de oven als airfryer klaargemaakt worden en zijn gewoon verkrijgbaar in de supermarkt.

Toen ik ze klaar had gemaakt stond ik te kijken naar de sausjes en ik kon niet kiezen… want ik hou wel van een beetje afwisseling. En toen bedacht ik me, laat ik eens een poll houden onder mijn instagramvolgers om te kijken waarin Nederland de bitterbal het liefste dipt!

 bitterballen

Hierboven zie je de uitslag (en waar ik zelf op heb gestemd), de mayonaise en mosterd gaat redelijk gelijk op. De curry wint het overduidelijk van de ketchup. En bij de vraag of mensen in een ander sausje dippen kreeg ik ook veel reacties, namelijk;

  • een mix tussen mayonaise en mosterd (deze kwam heel vaak binnen)
  • truffelmayonaise
  • een kerriedipje
  • een mix tussen mayonaise en curry
  • schaslicksaus
  • barbecuesaus

De uitslag? Ik denk dat dan de mosterd toch echt de winnaar is!

Nu ben ik benieuwd, is mosterd ook jouw ultieme favoriet? Of wellicht nog een hele andere optie die nog niet genoemd is?

bitterballen oven


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Van Dobben. Uiteraard zijn alle meningen/ervaringen in dit artikel mijn eigen en eerlijke mening.

    7 reacties

  • Inger 18 mei 2018 Beantwoord

    Friteslijn for president!

  • Interessant om te weten! Wij, Belgen, zijn er ook wel fan van!

  • Chaya 18 mei 2018 Beantwoord

    Mosterd en bitterballen zijn een heerlijke combi.

  • Melissa 18 mei 2018 Beantwoord

    Jaaa mosterd! Ik vind Mosterd echt het lekkerst erbij

  • Cynthia 18 mei 2018 Beantwoord

    Ik dip de bitterbal eigenlijk helemaal niet. En vooral die van Van Dobben niet. Die vind ik veel te lekker!

  • Sylvahna.nl 18 mei 2018 Beantwoord

    Zelf ga ik ook zeker voor de mosterd! Love it. Lekker pittig!

  • Kaylee 18 mei 2018 Beantwoord

    Ik ga voor mosterd! Of amerikaanse frietjes saus, haha πŸ™‚

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • De laatste tijd heb ik steeds meer gesprekken over het bewaken van je grenzen als je vanuit je passie onderneemt. Hoe zorg je ervoor dat je op tijd rust pakt, waar liggen die grenzen en hoe/waartegen zeg je dan nee? Want juist als ondernemer is dit onwijs belangrijk.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Gesprekken die vaak voortkomen uit mijn ervaring met mijn burn-out of mensen die ook ondernemen vanuit hun passie. Want als alles leuk is, hoe zorg je dan voor de juiste balans?
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Geloof me, dat is soms echt lastig! πŸ€·β€β™€οΈ Soms herken ik ook mijn eigen grens niet goed genoeg. Maar gelukkig komt dat steeds minder vaak voor. Ik geef mijn 4 beste tips in het artikel dat nu online staan. 1 van die tips is: Zoek een hobby! πŸ˜…πŸ™Œ Maar echt!!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Het artikel staat online, volg de link in m'n bio.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ik ben benieuwd hoe jij zorgt voor de balans? Laat hieronder vooral je reactie/tips achter! Kunnen we er allemaal wat mee πŸ₯°
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
πŸ“Έ: @byjamiedeleeuw
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#passie #ondernemenvanuitjepassie #ondernemen #ondernemer #ontwikkeling #zzper #eigenbaas #grenzen #grenzenbewaken #grenzenherkennen #neeisookeenantwoord #ondernemendevrouwen #eigenbedrijf #ondernemerschap #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #ondernemerschap #vrijheid #bewustwording #inzicht #zakenmeisje #ambities #samenwerking #foodie #fotografie #receptontwikkeling #foodquotesnl
  • Weet jij al wat je deze Pasen voor lekkers op tafel gaat zetten? πŸ°β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Mocht je nu nog twijfelen of nog op zoek zijn naar wat lekkers; dit πŸ‘† is een deel van al het lekkers dat ik samen met @anjasfoodblog maakte speciaal voor Pasen. Al deze lekkere recepten staan nu op onze websites. πŸ™Œβ€οΈβ €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Enne, mocht je nu nog geen idee hebben voor de brunch/lunch... dan maak je gewoon alle recepten! Anja deelt meteen een handig artikel met daarin tips voor het voorbereiden van zoveel lekkers.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ik zal zo alle recepten delen in m’n stories met swipe-up link, oh inclusief een highlight t/m Pasen zodat je alles op 1 plek hebt. Lekker handig toch?! πŸ™πŸ€©β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#pasen #pasen2019 #eerstepaasdag #tweedepaasdag #paasbrunch #brunch #paaslunch #lunch #paasontbijt #ontbijt #donuts #donutlover #marbledglaze #glaze #glazuur #lunchen #brunchen #paasshoot #fotografie #foodfotografie #f52grams #easter #receptontwikkeling #tartelettes #salade #plaattaart #blink #foodie #foodquotesnl
  • Wist jij dat maar 1 op de 10 Nederlanders regelmatig aubergine eet?! Ik was echt verbaasd hoor toen ik dat hoorde... het is toch een groente die tegenwoordig echt overal verkrijgbaar is! πŸ˜³πŸ€―πŸ†β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dus, vandaag een lekker receptje met aubergine om eens mee aan de slag te gaan. Een vegetarisch gevulde portobello met aubergine en feta. De smaken gaan perfect samen en zo is het een mooi gerechtje voor de lunch of brunch voor komende pasen. πŸ™Œβ €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Nu ben ik benieuwd... eet jij regelmatig aubergine?β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ergens denk ik namelijk dat mijn lezers/volgers gewoon met regelmaat deze groente op tafel zetten. Laten we die statistieken eens even veranderen!! πŸ˜…β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Het recept staan online, volg de link in m'n bio naar de website.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#aubergine #aubergines #eggplant #vegetarisch #vegetarian #feta #portobello #lunch #brunch #recept #receptidee #lekkerrecept #lekkereten #lunchen #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #boordevolsmaak #samenwerking #groenten #wewv #watetenwevandaag #foodie #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #foodquotesnl
  • Weet je wat ik nou echt onwijs tof vind? Fotograferen! En dan het liefste eten! πŸ₯°πŸ€€ Het maakt me overigens dan niet uit of het mijn eigen recepten zijn, die van een ander of gerechten in een restaurant.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Over dat laatste, daar krijg ik met grote regelmaat vragen over van horeca eigenaren Γ©n medewerkers. Ze willen vooral graag weten hoe ze er ook zelf mee aan de slag kunnen gaan.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Laat ik daar nou een antwoord op hebben! πŸ˜…πŸ™‹β€β™€οΈ
Ik schreef er een inspiratie artikel over met de 4 dingen die je Γ©cht nodig hebt om er ook zelf mee aan de slag te gaan.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Uiteraard kun je ook mij boeken om de fotografie te verzorgen, of ik geef je een inspiratie sessie in combinatie met een fotografie workshop; alles is mogelijk! πŸ™Œ
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De link naar het artikel (food fotografie voor instagram) staat in m'n bio.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#fotografie #fotograaf #fotografe #foodfotografie #canon #canonfotografie #etenfotografie #food #eten #restaurant #horeca #horecasupport #inspiratie #inspireren #foodie #inhartennieren #zzper #ondernemer #eigenbaas #ondernemendevrouwen #eindhoven #ondernemersineindhoven #coach #fotografiecoach #workshop #inspiratiesessie #onlinegroei #foodquotesnl
  • Dit is dus de perfecte zaterdagavond he; joggingbroek, Netflix, Aperol spritz en deze tafel vol hapjes! πŸ™Œ
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Zie je die mooie olijfhouten plank met mijn logo daar in het midden?! 😍 die kreeg ik gisteren tijdens de foodbloggerslunch! Georganiseerd door @heerlijkehappen en die geweldige plank en 2 blauwe kommetjes zijn van @bowlsanddishes . Die plank dus he, daar ben ik een beetje verliefd op πŸ₯°. Die was dan ook meteen het uitgangspunt van deze tafel vol lekkers.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Enne, ik ben benieuwd of we alles opkrijgen... wat is dat toch he? Dat je altijd bang bent dat je te weinig hebt πŸ˜…πŸ™ˆ. Herkenbaar?
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#bowlsanddishes #borrel #borrelen #borrelplank #zaterdagborrel #netflixandchill #aperolspritz #spritz #vegetarischesnacks #gazpacho #pide #simit #hummus #garnalen #zoveellekkers #getinmybelly #smullen #smakelijketen #gezelligheid #wewv #watetenwevandaag #foodie #foodquotesnl
  • Had je al in de gaten dat er bij @anjasfoodblog al 3 overheerlijke paasrecepten online zijn gekomen?! Die ook op die geweldige paas-brunch-tafel stonden?!πŸ°πŸ™Œ β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Waaronder dus deze GE-WEL-DI-GE donuts! 😍❀️ toen ik deze deelde in m’n stories vroegen jullie massaal om het recept. Snap ik wel hoor... ze zijn ook zo mooi πŸ₯°πŸ€© Γ©n onwijs lekker!!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dusse, snel via @anjasfoodblog naar haar website! Go Go Go!! β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#donuts #glazuur #geglazuurdedonuts #galaxy #galaxyglazuur #glazed #galaxyglaze #zoet #lekkernij #zoetrecept #donut #ovendonuts #heelhollandbakt #hhb #paasrecept #snack #koffietijd #paasbrunch #f52grams #thefeedfeed #foodfotografie #fotografie #marbled #gemarmerd #recept #foodie #foodquotesnl
  • Klaar voor meer lekkere paasinspiratie?! Of ja... de recepten zijn natuurlijk ook perfect voor of na pasen πŸ˜….β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Maar goed, deze vegan champignon patΓ© wil je echt een keer maken! Overheerlijk op brood, toast, cracker of wellicht komkommerschijfje. ❀️ Gewoon lekker op alles dus!β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Mocht je nu nog twijfelen, niet doen. Deze is echt heel erg lekker, ook als je niet persΓ© vegan of vegetarisch eet. Doe je dat wel (of iemand van je vrienden/familie) dan is dit al helemaal een aanrader! Wat kan ik nog meer zeggen dan: maken dit recept! πŸ˜‰πŸ€€β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Het recept staat online, volg de link naar de website in m'n bio.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#champignon #pate #champignonpate #walnoten #vegan #veganpate #vegetarisch #vegetarischepate #smeersel #paleo #paleofood #paleorecept #paleonl #recept #inspiratie #pasen #paasrecept #ontbijt #lunch #brunch #snack #lekkerrecept #lekkereten #foodblogger #receptontwikkeling #foodfotografie #foodie #foodquotesnl
  • Jaaa mensen, weten jullie nog dat ik geΓ―nterviewd werd?! πŸŽ₯ Voor een videoserie over zzp’ers: EenmansZaken voor @deondernemer.nl .
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ja? Nee? Nou ja, wat je antwoord ook is: het eerste deel staat nu online!! πŸ™ŒπŸ™β€οΈ zo superleuk om aan mee gewerkt te hebben en mezelf terug te zien op video. Dit is de eerste van 7 en alle andere afleveringen komen nu elke dinsdag online! Tof!!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Overigens vond ik het echt helemaal niet raar of vreemd om mezelf terug te zien in de video. Wellicht omdat ik zoveel tegen jullie praat hier op insta? πŸ™‹πŸΌβ€β™€οΈ Het is gewoon Γ©cht zoals ik ben.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Uiteraard deel ik de directe link naar de video in m’n bio. Geef het vooral een πŸ‘ op YouTube, ook tof voor de makers!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Enne, als je gekeken hebt; laat mij dan vooral even weten wat je er van vindt! Vind ik ook leuk πŸ™Œ.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β€’ Op de goals list voor 2019: meer interviews en meer video!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
πŸ“Έ: @byjamiedeleeuw β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#zzp #zzper #ondernemer #deondernemer #interview #video #videoserie #eenmanszaak #eenmanszaken #trots #eersteinterview #opvideo #eigenbaas #myownboss #yougogirldingen #ondernemendevrouwen #eigenbedrijf #goals #koffie #eerstekopjekoffie #eindhoven #sissyboydaily #foodie #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #foodquotesnl