Laten we weer eens wat lekkers bakken! Zoals deze chocolate chip cupcakes gemaakt met vanille yoghurt.

Deze cupcakes zijn heerlijk smeuïg én supermakkelijk om te maken. Ideaal dus als je zin hebt in wat lekkers voor bij de koffie/thee. De vanille yoghurt geeft net dat beetje extra mee aan de cupcakes, het geeft een lichte vanille smaak af en het maakt ze  (in combinatie met de olie) extra smeuïg. Zeker anders dan wanneer je boter gebruikt!
De chocolade in deze cupcakes hakte ik zelf fijn, op die manier heb je dus grove en fijne stukken. Dat is wat ik altijd lekker vind! Dat je een hap neemt en opeens zo’n lekker grof stuk chocolade tegenkomt; heerlijk!

Het leuke aan deze cupcakes is ook dat ze super luchtig zijn én goed rijzen. Ik vind het namelijk altijd extra mooi als ze echt zo’n hoedje krijgen 🙂

Chocolate chip muffins
Chocolate chip muffins

Ik gebruik in deze cupcakes de vanille Boer’n yoghurt van Zuivelhoeve, deze kreeg ik thuisgestuurd in de foodybox en hier wilde ik wel wat lekkers mee maken! Ik vind namelijk yoghurt als ontbijt of tussendoortje erg lekker, maar dan heb ik wel graag de naturel versie. Ik besloot dus dat de vanille yoghurt het wel goed zou doen in een baksel. En tja, daar had ik gelijk in 😉

Chocolate chip muffins

Overigens lijkt het op de foto wel een beetje alsof ik er een kommetje mayonaise bij heb staan… maar ik kan je verzekeren dat dat dus de vanille yoghurt is.

Chocolate chip cupcakes met vanille yoghurt

Deze cupcakes zijn heerlijk smeuïg én supermakkelijk om te maken
Voorbereiding15 minuten
Bereiding25 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 9 stuks

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • 125 g suiker
 • 150 g vanille yoghurt
 • 100 ml olie (zoals zonnebloem of milde olijf)
 • 250 g zelfrijzend bakmeel
 • 70 g pure chocolade

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (hetelucht). Zet een muffinvorm klaar met hierin papieren vormpjes.
 • Klop de eieren, suiker en een snufje zout luchtig in een kom.
 • Voeg de yoghurt en olie toe en mix goed door elkaar.
 • Zeef het bakmeel erboven en mix ook dit er goed doorheen.
 • Hak de pure chocolade in stukjes en schep door het beslag.
 • Verdeel het beslag met 2 lepels over de 9 vormpjes.
 • Bak de cupcakes in 25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Pin deze chocolate chip cupcakes!