Zoals jullie ondertussen wel weten lunch ik graag met regelmaat met een lekkere salade. Deze salade met roodlof, appel, feta en mosterd vinaigrette is een goedvullende lunch.
Het fijnste is als een salade je weet te verrassen. Verschillende elementen die elkaar perfect aanvullen en zo zorgen voor een lekkere en voedzame maaltijd. Al eerder schreef ik een artikel over hoe je je salade nĆ³g lekkerder kunt maken (lees hier de tips). Want niemand heeft zin in een salade met saaie en eentonige smaken toch?
De roodlof voegt echt iets extra’s toe aan de salade, deze is over het algemeen goed te verkrijgen bij de supermarkt en groenteboer. Niet alleen is het onwijs lekker, het geeft ook een fijn kleurtje mee š . Dat is wat deze salade extra geweldig maakt als je het mij vraagt; het is echt een regenboog op je bord!
De mosterd vinaigrette is een dressing met een echte kick. Maak hem maar eens en proef hem dan vooral even voordat je deze over de salade doet. Want dat is toch wel heftig hoor… Ik moet dan altijd aan Jamie Oliver denken die zegt dat dressings ‘an sich’ eigenlijk net tĆ© moeten zijn; te zuur, te zoet, te pittig etc. Nou dat is deze vinaigrette zeker, maar zodra deze over de salade zit is het echt de perfecte dressing als je het mij vraagt.
Met onderstaande ingrediƫnten maak je een lunch voor 1 persoon.
Salade met roodlof, appel en mosterd vinaigrette
Ingrediƫnten
Ingrediƫnten salade
- 30 g gemengde sla
- 2 stronken roodlof
- 30 g geraspte wortel
- 0.5 friszoete appel
- 30 g feta
Ingrediƫnten dressing
- 1,5 tl grove mosterd
- 2 el witte wijn azijn
- 3,5 el olijfolie
- 1 snuf zout en peper
Instructies
- Snijd de kern uit de roodlof en de blaadjes in dunne reepjes.
- Doe samen met de sla en wortel in een kom.
- Snijd de appel in partjes en deze weer doormidden. Verdeel over de salade.
- Verkruimel de feta over de salade.
- Doe de ingrediƫnten voor de dressing in een kommetje en breng op smaak met zout en peper. Mix goed door elkaar.
- Verdeel de dressing naar smaak over de salade.
Trackbacks/Pingbacks