Groenten Lunch Recepten Salades

Salade met roodlof, appel en mosterd vinaigrette

Salade met roodlof en appel

Tags:      

Zoals jullie ondertussen wel weten lunch ik graag met regelmaat met een lekkere salade. Deze salade met roodlof, appel, feta en mosterd vinaigrette is een goedvullende lunch.

Het fijnste is als een salade je weet te verrassen. Verschillende elementen die elkaar perfect aanvullen en zo zorgen voor een lekkere en voedzame maaltijd. Al eerder schreef ik een artikel over hoe je je salade nรณg lekkerder kunt maken (lees hier de tips). Want niemand heeft zin in een salade met saaie en eentonige smaken toch?
De roodlof voegt echt iets extra’s toe aan de salade, deze is over het algemeen goed te verkrijgen bij de supermarkt en groenteboer. Niet alleen is het onwijs lekker, het geeft ook een fijn kleurtje mee ๐Ÿ™‚ . Dat is wat deze salade extra geweldig maakt als je het mij vraagt; het is echt een regenboog op je bord!

De mosterd vinaigrette is een dressing met een echte kick. Maak hem maar eens en proef hem dan vooral even voordat je deze over de salade doet. Want dat is toch wel heftig hoor… Ik moet dan altijd aan Jamie Oliver denken die zegt dat dressings ‘an sich’ eigenlijk net tรฉ moeten zijn; te zuur, te zoet, te pittig etc. Nou dat is deze vinaigrette zeker, maar zodra deze over de salade zit is het echt de perfecte dressing als je het mij vraagt.

Salade met roodlof en appel

Met onderstaande ingrediรซnten maak je een lunch voor 1 persoon.

Ingrediรซnten salade
– handje gemengde sla (ongeveer 30 gram)
– 2 stronken roodlof
– 30 g geraspte wortel
– halve friszoete appel
– 30 g feta

Ingrediรซnten dressing
– 1,5 tl grove mosterd
– 2 el witte wijn azijn
– 3,5 el olijfolie
– zout en peper

Bereiding
Snijd de kern uit de roodlof en de blaadjes in dunne reepjes.
Doe samen met de sla en wortel in een kom.

Snijd de appel in partjes en deze weer doormidden.
Verdeel over de salade.

Verkruimel de feta over de salade.

Doe de ingrediรซnten voor de dressing in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.
Mix goed door elkaar.

Verdeel de dressing naar smaak over de salade.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Goedemorgen! ๐Ÿฐ zijn jullie een beetje aan het genieten van deze mooie paasdagen. Dubbel geluk toch dat het zoโ€™n mooi weer is?!
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Gisteren hadden wij een overheerlijke lunch bij mโ€™n moeder @anjasfoodblog en stiefvader (samen met zus, stiefzus, nichtjes en aanhang). We zaten lekker buiten en hebben heerlijk gegeten. ๐Ÿฅฐ๐Ÿ™Œ Daarna hadden we een spontane BBQ met mโ€™n vader en zusje. Ik kan je vertellen; gisterenavond was ik helemaal uitgeteld ๐Ÿ˜…. (Heeft vast ook iets te maken met die 10 uur werken op zaterdag) โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Even 2 fotoโ€™s van dit heerlijke gebakje trouwens! ๐Ÿ‘† De eerste is gisteren gemaakt en de tweede tijdens de paasshoot.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Allebei even lekker kan ik je vertellen! Het verschil? De tartelette op de eerste foto is gemaakt in een muffinvorm omdat er niet genoeg bakringen waren. Werkt perfect dus! ๐Ÿ™Œ tip dus!! En het recept! Dat vind je op de website van mโ€™n moeder.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Op de achtergrond Amy, de altijd vrolijke golden retriever die midden in de zon gaat liggen ๐Ÿ˜‚.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#tartelette #tartelettes #fruit #versfruit #rodebessen #frambozen #aardbeien #bosbessen #slagroom #wittechocolade #lemoncurd #pasen #paasbrunch #paaslunch #brunch #lunch #fotoshoot #goldenretriever #heerlijk #lekkereten #genieten #foodie #foodquotesnl
  • De laatste tijd heb ik steeds meer gesprekken over het bewaken van je grenzen als je vanuit je passie onderneemt. Hoe zorg je ervoor dat je op tijd rust pakt, waar liggen die grenzen en hoe/waartegen zeg je dan nee? Want juist als ondernemer is dit onwijs belangrijk.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Gesprekken die vaak voortkomen uit mijn ervaring met mijn burn-out of mensen die ook ondernemen vanuit hun passie. Want als alles leuk is, hoe zorg je dan voor de juiste balans?
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Geloof me, dat is soms echt lastig! ๐Ÿคทโ€โ™€๏ธ Soms herken ik ook mijn eigen grens niet goed genoeg. Maar gelukkig komt dat steeds minder vaak voor. Ik geef mijn 4 beste tips in het artikel dat nu online staan. 1 van die tips is: Zoek een hobby! ๐Ÿ˜…๐Ÿ™Œ Maar echt!!
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Het artikel staat online, volg de link in m'n bio.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Ik ben benieuwd hoe jij zorgt voor de balans? Laat hieronder vooral je reactie/tips achter! Kunnen we er allemaal wat mee ๐Ÿฅฐ
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
๐Ÿ“ธ: @byjamiedeleeuw
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#passie #ondernemenvanuitjepassie #ondernemen #ondernemer #ontwikkeling #zzper #eigenbaas #grenzen #grenzenbewaken #grenzenherkennen #neeisookeenantwoord #ondernemendevrouwen #eigenbedrijf #ondernemerschap #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #ondernemerschap #vrijheid #bewustwording #inzicht #zakenmeisje #ambities #samenwerking #foodie #fotografie #receptontwikkeling #foodquotesnl
  • Weet jij al wat je deze Pasen voor lekkers op tafel gaat zetten? ๐Ÿฐโ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Mocht je nu nog twijfelen of nog op zoek zijn naar wat lekkers; dit ๐Ÿ‘† is een deel van al het lekkers dat ik samen met @anjasfoodblog maakte speciaal voor Pasen. Al deze lekkere recepten staan nu op onze websites. ๐Ÿ™Œโค๏ธโ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Enne, mocht je nu nog geen idee hebben voor de brunch/lunch... dan maak je gewoon alle recepten! Anja deelt meteen een handig artikel met daarin tips voor het voorbereiden van zoveel lekkers.โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Ik zal zo alle recepten delen in mโ€™n stories met swipe-up link, oh inclusief een highlight t/m Pasen zodat je alles op 1 plek hebt. Lekker handig toch?! ๐Ÿ™๐Ÿคฉโ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#pasen #pasen2019 #eerstepaasdag #tweedepaasdag #paasbrunch #brunch #paaslunch #lunch #paasontbijt #ontbijt #donuts #donutlover #marbledglaze #glaze #glazuur #lunchen #brunchen #paasshoot #fotografie #foodfotografie #f52grams #easter #receptontwikkeling #tartelettes #salade #plaattaart #blink #foodie #foodquotesnl
  • Wist jij dat maar 1 op de 10 Nederlanders regelmatig aubergine eet?! Ik was echt verbaasd hoor toen ik dat hoorde... het is toch een groente die tegenwoordig echt overal verkrijgbaar is! ๐Ÿ˜ณ๐Ÿคฏ๐Ÿ†โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Dus, vandaag een lekker receptje met aubergine om eens mee aan de slag te gaan. Een vegetarisch gevulde portobello met aubergine en feta. De smaken gaan perfect samen en zo is het een mooi gerechtje voor de lunch of brunch voor komende pasen. ๐Ÿ™Œโ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Nu ben ik benieuwd... eet jij regelmatig aubergine?โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Ergens denk ik namelijk dat mijn lezers/volgers gewoon met regelmaat deze groente op tafel zetten. Laten we die statistieken eens even veranderen!! ๐Ÿ˜…โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Het recept staan online, volg de link in m'n bio naar de website.โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#aubergine #aubergines #eggplant #vegetarisch #vegetarian #feta #portobello #lunch #brunch #recept #receptidee #lekkerrecept #lekkereten #lunchen #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #boordevolsmaak #samenwerking #groenten #wewv #watetenwevandaag #foodie #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #foodquotesnl
  • Weet je wat ik nou echt onwijs tof vind? Fotograferen! En dan het liefste eten! ๐Ÿฅฐ๐Ÿคค Het maakt me overigens dan niet uit of het mijn eigen recepten zijn, die van een ander of gerechten in een restaurant.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Over dat laatste, daar krijg ik met grote regelmaat vragen over van horeca eigenaren รฉn medewerkers. Ze willen vooral graag weten hoe ze er ook zelf mee aan de slag kunnen gaan.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Laat ik daar nou een antwoord op hebben! ๐Ÿ˜…๐Ÿ™‹โ€โ™€๏ธ
Ik schreef er een inspiratie artikel over met de 4 dingen die je รฉcht nodig hebt om er ook zelf mee aan de slag te gaan.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Uiteraard kun je ook mij boeken om de fotografie te verzorgen, of ik geef je een inspiratie sessie in combinatie met een fotografie workshop; alles is mogelijk! ๐Ÿ™Œ
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
De link naar het artikel (food fotografie voor instagram) staat in m'n bio.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#fotografie #fotograaf #fotografe #foodfotografie #canon #canonfotografie #etenfotografie #food #eten #restaurant #horeca #horecasupport #inspiratie #inspireren #foodie #inhartennieren #zzper #ondernemer #eigenbaas #ondernemendevrouwen #eindhoven #ondernemersineindhoven #coach #fotografiecoach #workshop #inspiratiesessie #onlinegroei #foodquotesnl
  • Dit is dus de perfecte zaterdagavond he; joggingbroek, Netflix, Aperol spritz en deze tafel vol hapjes! ๐Ÿ™Œ
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Zie je die mooie olijfhouten plank met mijn logo daar in het midden?! ๐Ÿ˜ die kreeg ik gisteren tijdens de foodbloggerslunch! Georganiseerd door @heerlijkehappen en die geweldige plank en 2 blauwe kommetjes zijn van @bowlsanddishes . Die plank dus he, daar ben ik een beetje verliefd op ๐Ÿฅฐ. Die was dan ook meteen het uitgangspunt van deze tafel vol lekkers.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Enne, ik ben benieuwd of we alles opkrijgen... wat is dat toch he? Dat je altijd bang bent dat je te weinig hebt ๐Ÿ˜…๐Ÿ™ˆ. Herkenbaar?
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#bowlsanddishes #borrel #borrelen #borrelplank #zaterdagborrel #netflixandchill #aperolspritz #spritz #vegetarischesnacks #gazpacho #pide #simit #hummus #garnalen #zoveellekkers #getinmybelly #smullen #smakelijketen #gezelligheid #wewv #watetenwevandaag #foodie #foodquotesnl
  • Had je al in de gaten dat er bij @anjasfoodblog al 3 overheerlijke paasrecepten online zijn gekomen?! Die ook op die geweldige paas-brunch-tafel stonden?!๐Ÿฐ๐Ÿ™Œ โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Waaronder dus deze GE-WEL-DI-GE donuts! ๐Ÿ˜โค๏ธ toen ik deze deelde in mโ€™n stories vroegen jullie massaal om het recept. Snap ik wel hoor... ze zijn ook zo mooi ๐Ÿฅฐ๐Ÿคฉ รฉn onwijs lekker!!
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Dusse, snel via @anjasfoodblog naar haar website! Go Go Go!! โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#donuts #glazuur #geglazuurdedonuts #galaxy #galaxyglazuur #glazed #galaxyglaze #zoet #lekkernij #zoetrecept #donut #ovendonuts #heelhollandbakt #hhb #paasrecept #snack #koffietijd #paasbrunch #f52grams #thefeedfeed #foodfotografie #fotografie #marbled #gemarmerd #recept #foodie #foodquotesnl
  • Klaar voor meer lekkere paasinspiratie?! Of ja... de recepten zijn natuurlijk ook perfect voor of na pasen ๐Ÿ˜….โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Maar goed, deze vegan champignon patรฉ wil je echt een keer maken! Overheerlijk op brood, toast, cracker of wellicht komkommerschijfje. โค๏ธ Gewoon lekker op alles dus!โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Mocht je nu nog twijfelen, niet doen. Deze is echt heel erg lekker, ook als je niet persรฉ vegan of vegetarisch eet. Doe je dat wel (of iemand van je vrienden/familie) dan is dit al helemaal een aanrader! Wat kan ik nog meer zeggen dan: maken dit recept! ๐Ÿ˜‰๐Ÿคคโ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Het recept staat online, volg de link naar de website in m'n bio.โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#champignon #pate #champignonpate #walnoten #vegan #veganpate #vegetarisch #vegetarischepate #smeersel #paleo #paleofood #paleorecept #paleonl #recept #inspiratie #pasen #paasrecept #ontbijt #lunch #brunch #snack #lekkerrecept #lekkereten #foodblogger #receptontwikkeling #foodfotografie #foodie #foodquotesnl