Het is tijd voor een lekker snoeprecept! Namelijk deze ice cream sandwich met paleo koekjes met vegan pistache ijs! Ik wilde eigenlijk geen Engelse naam geven aan dit recept, maar een ijswafel klinkt toch stukken minder leuk?! Dus ik ben er toch maar voor gezwicht 🙂

De chocolade koekjes zijn helemaal paleo en het ijs is vegan. Niet helemaal paleo door de zoetstof, of wel? Nou ja, lekker is het zeker! Daar mag ik duidelijk over zijn.

ice cream sandwich

Al langer had ik dit recept op mijn to-cook-list staan en het is zo iets wat ik elke keer voor me uit bleef schuiven, want zo dacht ik; dit receptje is onwijs veel werk en wellicht toch iets lastiger te maken dan een simpel bakje ijs. Maar eigenlijk is het dus écht een heel makkelijk receptje. Al helemaal als je, net als ik, gebruik maakt van een heerlijk ijs dat je zo in de supermarkt kunt kopen. Ik kreeg het ijs toegestuurd om te testen, maar jij kunt het gewoon kopen in de winkel.

Ik ben altijd een beetje sceptisch over “gezond” ijs. Maar dan eigenlijk met name over ijs waar zoetstof aan toe is gevoegd, want als ik iets niet lekker vind dan is het wel stevia. Stevia is zo’n zoetstof met een eigen typische smaak, een smaak die ik overal tussenuit pik en ik dus gewoon echt niet zo lekker vind. Van dit ijs begon ik dan ook met een klein hapje en wat blijkt? Ik proef helemaal niks van de zoetstof! Winning!!!
Het is echt een onwijs lekker ijsje is 3 smaken, namelijk; pistachio, chocolate chip en raspberry ripple. In dit receptje gebruik ik de pistachio, maar eigenlijk kun jij gewoon kiezen voor je eigen favoriete ijs (alhoewel ik je wel echt wil aanraden om het ijs van Perfect World een keer te proberen).

ice cream sandwich

Overigens vind ik dit ook zo’n gerechtje waarvan ik gewoon niet kan kiezen welke foto ik nu wil gebruiken hier… Want ik heb er veel gemaakt! Normaal kies ik 3 foto’s uit om echt te bewerken (qua kleuren etc) en dan gebruik ik er 2 of 3 hier in het recept. Van deze ice cream sandwich foto’s heb ik er 8 bewerkt en toen nog heel veel moeite moeten doen om te kiezen. En nu denk ik nog steeds dat de anderen er eigenlijk ook bij horen! Maar goed…. ik heb me een beetje beperkt en hier zal je het mee moeten doen 😉 , het zijn nog steeds genoeg foto’s om je te doen watertanden toch?

De koekjes in dit recept zijn een aangepaste versie van de amandelmeel chocolate chip cookies die ik al eerder deelde. Een bros en niet te zoet koekje dat perfect is voor dit recept.

ice cream sandwich

Met onderstaande ingrediënten maak je 6 van deze heerlijke ijssnacks, de hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van de uitsteekvorm die je gebruikt.

Ice cream sandwich met pistache ijs

Ice cream sandwich met paleo koekjes en vegan pistache ijs! 
Voorbereiding1 minuut
Bereiding35 minuten
Wachttijd1 uur 10 minuten
Totale tijd1 uur 46 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

 • 100 g roomboter op kamertemperatuur
 • 1 tl vanille extract
 • 2 tl honing
 • 1 ei
 • 250 g amandelmeel
 • 1 el cacao

Ingrediënten ijslaag

 • 700 ml pistache ijs

Ingrediënten decoratie

 • 150 g pure chocolade
 • 3 el hazelnoten

Instructies

 • Doe de boter in een kom en mix met een handmixer tot een smeuïge massa. Voeg vanille, honing en ei toe en mix goed door.
 • Voeg het amandelmeel en cacao toe en kneed goed door tot je een mooi deeg hebt.
 • Zet het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast.
 • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht). Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
 • Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot ongeveer 0,5 centimeter dikte. Steek ronde koekjes uit het deeg en leg op de bakplaat.
 • Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20-25 minuten gaar. Haal ze met een spatel van de bakplaat af en laat ze afkoelen op een rooster.

IJs

 • Schep het ijs uit de bak in een lage vorm of bak (die in je vriezer past). Gebruik de bolle kant van een lepel om het ijs uit te spreiden zodat je er dadelijk genoeg rondjes uit kunt steken om de koekjes mee te vullen.
 • Zet het ijs terug in de vriezer.
 • Zodra de koekjes helemaal zijn afgekoeld kunnen we verder. Zet een bak klaar waar je zo de sandwiches die klaar zijn in kunt leggen.
 • Haal het ijs uit de vriezer en steek hier rondjes uit. Pak een koekjes, leg er een rondje ijs op en druk met een volgend koekje aan. Vul eventueel de zijkanten op met wat extra ijs.
 • Leg in de bak, herhaal tot alle koekjes op zijn en leg zo snel mogelijk weer in de vriezer.

Decoratie

 • Zet een bak klaar met bakpapier waar je dadelijk de sandwiches in kunt leggen die helemaal klaar zijn.
 • Smelt de chocolade au-bain-marie. Hak de hazelnoten grof.
 • Pak de sandwiches en doop 1 kant in de gesmolten chocolade en laat eventjes uitharden. Dip vervolgens de chocolade kant in de gehakte hazelnoten.
 • Leg op het bakpapier en herhaal met de andere sandwiches. Leg in de vriezer om helemaal uit te harden.

Notities

Deze sandwiches zijn een aantal dagen te bewaren in een afgesloten doos in de vriezer.

Pin dit recept!