Diner Groenten Recepten

Loempiabowl met tempeh

Loempiabowl met tempeh

Tags:     

Kan je net als ik genieten van een lekkere loempia op z’n tijd, maar heb je niet altijd zin in die vette hap? Dan is deze loempiabowl met tempeh het antwoord! Eerste keer overigens dat ik met tempeh gekookt heb…

Een loempiabowl, what’s in a name? Eigenlijk zijn het gewoon veel van de ingrediënten die normaal ín de loempia zitten, maar dan in een bowl. En eigenlijk ook weer anders dan een standaard loempia. Volg je me nog een beetje? Het is in ieder geval een erg kleurrijke bowl waarmee je zeker weet dat je een goede portie groenten eet.

Omdat ik er iets meer van wilde maken dan echt alleen maar de groenten voegde ik nog tempeh en pinda’s toe. Pinda’s voor de crunch en tempeh omdat ik een vlees/kipvervanger wilde gebruiken. Tempeh was daarentegen echt helemaal nieuw voor me en ik zie het de laatste tijd overal voorbij komen… tijd om ook eens te maken dus!
En dan het oordeel…tempeh… nah. Nah is eigenlijk echt het enige woord dat ik ervoor heb, ik vind het een beetje een onbeduidend iets. Maar goed, aan alle tempeh-lovers online te zien zijn echt veel mensen het daar niet mee eens! Dus, eet de bowl met tempeh als jij het lekker vindt, of probeer het eens voor het eerst net als ik. Vind je het niet zo lekker? Dan zou je het kunnen vervangen door kip, garnalen of tofu. Of laat het gewoon helemaal weg, dat deed ik met de tweede portie 🙂

Op zoek naar een lekkere paleo maaltijd? Ook dan vervang je de tempeh door bijvoorbeeld kip of garnalen. Een gebakken eitje zou hier ook nog lekker bij smaken!

Loempiabowl met tempeh

Met onderstaande ingrediënten maak je een maaltijd voor 2 personen. Mits je dus wél alle tempeh eet 😉

Ingrediënten
– 180 g gemarineerde tempeh (ketjap)
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui
– 0,5 tl geraspte gember (vers)
– 4 el sojasaus
– 1 el honing
– 200 g spitskool
– 220 g rode kool
– 1 grote winterwortel

– 3 el gezouten pinda’s
– 2 lente-uitjes

 

Bereiding
Snijd de spitskool en rode kool in dunne reepjes.
Maak de winterwortel schoon en rasp deze.

Maak de ui schoon en snijd in halve, dunne ringen.
Maak de knoflook schoon en snijd deze fijn.

Verhit olijfolie in een wok en bak hierin de tempeh bruin.

Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee.
Voeg de gember, sojasaus en honing toe samen met een snuf peper en zout. Roer door en bak enkele minuten mee tot de ui bijna gaar is.

Roer de spitskool en rodekool erdoorheen en bak 5 minuten mee.
Voeg de wortel toe en bak nog eens 1 minuut terwijl je blijft roeren.

Hak de pinda’s grof en snijd de lente-uitjes in ringen.

Verdeel het koolmengsel over 2 kommen en garneer met de pinda’s en lente-ui.

 

Loempiabowl met tempeh

  11 reacties

 • Anja 1 juni 2018 Beantwoord

  Ziet er smakelijk uit, al zou ik inderdaad eerder kiezen voor kip of garnalen in plaats van tempeh

 • Lodi 1 juni 2018 Beantwoord

  Ik vind bowl recepten altijd erg leuk om te maken en smakelijk om te eten. Ik zou zelf voor e kip gaan, maar top idee!

 • Melissa 1 juni 2018 Beantwoord

  Dit ziet er heerlijk uit. Laatst voor het eerst een pokebowl recept gemaakt.

 • Ik eet regelmatig een loempia, maar dit kende ik nog niet. Leuk om eens te proberen!

 • Wat een prachtig en kleurrijk gerecht heb je er van gemaakt! Het ziet er ook heel gezond uit vind ik.

 • Suzanne 1 juni 2018 Beantwoord

  Ik moet zelf ook nog een keer tempeh maken. Jammer dat je het niet zo veel aan vond. Ik heb eerder hele lekkere tempeh gegeten, misschien ligt het aan de saus/marinade die je gebruikt.

 • Pink Lady 1 juni 2018 Beantwoord

  Dit is echt top. Ik at een zo’n loempiabowl voor het eerst afgelopen jaar in Las Vegas. Wauw wat lekker is dit! Jouw recept ziet er ook top uit. Jum.

 • Nah is precies het juiste woord voor tempeh. Ik heb van alles geprobeerd , maar lekker is het spul niet te krijgen en mensen die zeggen dat ze het lekker vinden geloof ik gewoon niet ! Het lijkt me een leuk recept, maar ik mis de tauge, dat vind ik altijd zo kenmerkend voor een loempia…

 • Oh wat lekker.. Dit ziet er heel erg smaakvol uit, ik ga dit wel een keertje proberen denk ik!

 • Chaya 1 juni 2018 Beantwoord

  Maak zelf regelmatig een pokebowl. Dit ziet er ook lekker uit.

 • Tempeh ken ik niet, verder ziet het er heerlijk uit!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Deze tortilla chips met dips mogen zeer zeker niet ontbreken op je feestje, of je nou een feest met een Mexicaans tintje geeft of niet. 3 Receptjes die je in een handomdraai op tafel zet.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gewoon op een relaxte zaterdagavond of een vrijmibo lijkt me ook de perfecte reden om deze te maken 🎉.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#tortillachips #chips #nachos #guacamole #guacamoledip #salsa #mais #makkelijkensnel #lekkerensimpel #feest #feestje #partysnack #snack #vrijmibo #borreltijd #mexicanfiesta #mexicaansfeestje #tijdvoorwatlekkers #foodie #foodstagram #instafood #oranjepaprika #chipsnsalsa #foodquotesnl
 • 🙋‍♀️ Stroopwafel testers gezocht! Vanaf deze week liggen er 3 nieuwe smaken stroopwafels bij @hemanederland in de schappen. Ik mocht deze (volkoren met tarwebloem meel) stroopwafels alvast testen en ik kan je vertellen; ze zijn lekker. ❤ Mijn absolute favoriete smaak is koffie, maar ook appel-kaneel en sinaasappel-wortel zijn erg lekker.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Denk jij nou, die wil ik ook wel eens testen? Dat kan, ik ga namelijk 15 van mijn volgers blij maken met een pakketje met alle 3 de smaken!! 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kans maken? Laat in een reactie hieronder weten met wie jij deze lekkere stroopwafels zou willen testen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dinsdag 21 Augustus rond 19.00 maak ik de 15 winnaars bekend!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hema #hemanederland #stroopwafel #stroopwafels #koekjes #cookiemonster #koekjeerbij #testen #testersgezocht #koffie #thee #koffietijd #nieuwesmaken #tussendoortje #samenwerking #winnen #win #winactie #foodie #foodquotesnl
 • Deze jalapeno poppers 🌶 mogen niet ontbreken op een feestje met een Mexicaans thema! Ok, ik noem het jalapeno poppers maar ik moet iets bekennen... meer dan de helft zijn eigenlijk mini puntpaprika's 🤣. Ik ben zelf namelijk helemaal niet zo'n grote fan van pittig eten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, voor een klein beetje Russian roulette; laat in een enkele jalapeno de pitjes zitten 😋.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jalapeno #jalapenos #jalapenopoppers #pepertjes #puntpaprika #roomkaas #kaasmeisje #kaas #cheeselover #party #partysnack #feest #feestelijkhapje #snack #treat #mexicaansthema #mexicanfiesta #foodie #foodblogger #foodquotesnl
 • In juli gaven wij een feestje voor vrienden met een thema; Mexican Fiesta. Vandaag laat ik je meer zien van de voorbereiding en de aankleding, inclusief 🦄 piñata, uitnodigingen en cactussen 🌵.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Geef jij wel eens een thema feestje?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pinata #piñata #fiesta #mexicanfiesta #mexicaansthema #themafeestje #unicorn #unicornlove #eenhoorn #zondersnoep #feestje #feest #birthdayparty #uitnodigingen #kaartje2go #samenwerking #versieringen #aankleding #cactussen #prettywoman #happy #foodie #foodblogger #foodquotesnl
 • Of je worteltjestaart lust?! 🥕🍰 ik moet altijd aan de mop denken van het konijntje bij de bakker als ik worteltjestaart eet. Mijn oma vertelde die elke keer als ze mij zag 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Afgelopen donderdag ging ik mee met een food bloggerstour door Tilburg en wat hebben we lekker gegeten! Zo ook deze worteltjestaart met heerlijke koffie bij @stoom013 .
Thanks voor de invite @anne_travel_foodie 🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#worteltaart #worteltjestaart #worteltjescake #carrotcake #wortel #carrot #snack #treat #creamcheese #roomkaas #delekkerste #servies #vintage #vintageservies #tilburg #tilburgfood #brabant #brabantisopen #brabantcelebratesfood #overheerlijk #foodie #foodblogger #foodquotesnl
 • Nog geen idee wat je vanavond op tafel moet zetten? Well, i've got you covered! ❤🙌 Deze mezze salade is een perfecte avondmaaltijd voor als je zin hebt in écht iets lekkers. Verschillende componenten die allemaal perfect bij elkaar passen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mezze #mezzeplatter #mezzesalade #salade #salad #maaltijd #dinner #maaltijdsalade #lekkerbordjevol #bulgur #vegetarisch #vegetarischeballetjes #courgette #zucchini #hummus #hummuslover #kalamataolijven #olijven #pita #pitabroodje #hemels #perfectemaaltijd #gezond #gezondeten #gezonderecepten #foodie #foodquotesnl
 • Het is wat, die burn-out...
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als ik terugkijk op die tijd kan ik me ook weer meteen echt verdrietig voelen, om het gevoel dat ik toen voelde en hoe ik mezelf helemaal niet meer herkende. Maar aan de andere kant ook heel erg dankbaar. En precies dát is wat ik nooit had verwacht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag geef ik antwoord op de vragen; 'Voel je je nu weer beter?' en 'gaat mijn burn-out ooit over?'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het mag iig overduidelijk zijn dat het nu weer stukken beter gaat. Zoals op deze foto tijdens de geweldige bitterballentour in Amsterdam!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het artikel in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#burnout #burnedout #stress #stressed #gestresst #overspannen #moeilijketijd #levenslessen #verdrietig #dankbaar #mixedfeelings #mixedemotions #gemengdegevoelens #ikkanweerlachen #genieten #lovelife #bitterballen #bitterballentour #puntzak #geenpunthoofd #happy #amsterdam #amsterdam_streets #amsterdamshots #foodie #foodquotesnl
 • Deze frisse bloemkoolsalade behoort tot 1 van mijn favoriete to-go lunches! Al helemaal met dit weer vind ik een frisse en knapperige salade een ge-wel-dig idee ❤🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze heerlijke salade vind je in mijn eerste Lunchen Zonder Boterham e-book (zie de link in bio).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik alweer aan het werk aan de tweede editie van Lunchen Zonder Boterham. Ik blijf jullie graag inspireren om ook al dat lekkers mee te nemen 😊.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchen #lunchbox #lunchbots #lunchenzonderboterham #lunchenzonderbrood #broodlozelunch #paleo #paleofood #gezondeten #gezondlunchen #recepten #lunchrecepten #ebook #health #healthy #healthyfood #glutenvrij #foodfotografie #lunchonthego #receptontwikkeling #foodquotesnl