Recepten Winacties Zoet

Chocolade dripcake met aardbeien

Chocolade dripcake met aardbeien

Tags:     

Happy Birthday to me!! Yes, vandaag ben ik jarig en bij jarig zijn hoort taart! En wel deze chocolade dripcake met aardbeien. Uiteraard geef ik je graag het recept, maar om het nog leuker te maken; jij kunt zo’n lekkere taart winnen! Lees snel verder hoe.

“Je bent een echte foodie als je voor jezelf een taart bakt als je jarig bent”

Dit werd tegen met gezegd door Saskia (van onder andere Writeaholic) en tja.. daar heeft ze wel een punt toch? Ik moest er wel echt hard om lachen, maar ik dacht; ik weet welke smaken ik precies wil, het is mijn feestje én dus wil ik een taart waarvan ik zeker weet dat ik er van ga smullen! Geen standaard slagroomtaart voor mij 🙂
Overigens vind ik bakken ook echt heerlijk om te doen. Het voelt als ontspanning en daarna heb je iets onwijs lekkers en moois op je tafel staan wat weer voldoening geeft. Met koken doe ik eigenlijk bijna alles op gevoel, een beetje van dit en een snufje van dat, met bakken kan dat meestal niet. Maar dat is dan juist wat wel weer zorgt voor een stukje uitdaging!

Chocolade dripcake met aardbeien

Winactie

Heb je nou geen zin om zelf in de keuken te staan voor een lekkere taart? Heb je wellicht iets leuks te vieren? Of misschien is er iemand in je omgeving die je wilt verrassen met wat lekkers? JA? Leuk! Want ik ga 1 van jullie blij maken met zo’n lekkere taart! Smaken zijn uiteraard helemaal in overleg, net als de datum.
Het enige wat wel erg belangrijk is: Je moet de taart op komen halen in Eindhoven.

Maar wat moet je nou doen om te winnen?

Laat een reactie achter op mijn Facebook en/of Instagram waarom jij zo’n heerlijke taart wil winnen. (bij het artikel/foto van deze chocolade taart)
Je kunt uiteraard op beide kanalen meedoen voor twee lootjes in de hoge hoed.

De winnaar wordt 10 juni rond 20.00 bekend gemaakt.

Chocolade dripcake met aardbeien

Ik gebruik in onderstaand recept een bakblik van 20 centimeter doorsnede.
Overigens vergat ik zelf de boter toe te voegen aan mijn ganache waardoor die iets minder fluweelzacht is geworden.

Ingrediënten biscuit
– 210 g ei (dit waren bij mij 4 eieren, maar weeg het vooral af)
– 120 g suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 90 g bloem
– 35 g maïzena

Ingrediënten chocolade botercrème
– 400 g roomboter, ongezouten, op kamertemperatuur
– 1 volle el cacao
– 2 el slagroom (30 ml)
– 1 tl vanille extract
– 200 g pure chocolade
– 125 g poedersuiker

Ingrediënten vulling/garnering
– 400 g aardbeien
– handje frambozen
– paar eiwitschuimpjes (maak ze zelf met dit recept)
– paar mini marshmellows
– discodip

Ingrediënten chocolade drip (ganache)
– 60 ml slagroom (4 el)
– 100 g pure chocolade
– 7 g roomboter (half klontje)

Chocolade dripcake met aardbeien

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Zet een bakvorm van 20 cm klaar en vet goed in.

Klop de eieren, suiker en vanillesuiker met de keukenmachine op middelhoge stand in 10 minuten licht en luchtig.

Zeef de bloem en maïzena erboven en spatel rustig door het mengsel heen.

Giet in de bakvorm en bak 35-45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Als de biscuit gaar is (test eventueel even met een houten prikker), laat hem dan even afkoelen in de vorm. Haal vervolgens uit de vorm en plaats op een rooster om helemaal af te koelen.

 

Ondertussen kun je de botercrème maken;

Smelt de pure chocolade au-bain-marie. Haal dan van het vuur zodat deze kan afkoelen.

Mix de boter in de keukenmachine in ongeveer 10-12 minuten op de hoogste stand tot deze wit en luchtig is. Zet tussendoor 2 keer je mixer uit en schraap de zijkanten los.

Voeg de cacao, slagroom en vanille toe aan de boter en mix nog enkele minuten door tot het helemaal is opgenomen.
Vervolgens mix je de poedersuiker er doorheen.

De chocolade moet ongeveer lichaamstemperatuur zijn als deze bij de boter gaat. Voel dus even met je vinger, voelt de chocolade nog warm? Dan moet je nog even wachten.
Voeg vervolgens ook de pure chocolade toe aan de botercrème. Mix deze er snel doorheen.

Zet de botercrème even in de koelkast tot de biscuit afgekoeld is. Sowieso vind ik de botercrème makkelijker te verwerken als deze wat is afgekoeld.

 

Maak ondertussen ook alvast de aardbeien voor de vulling. Maak hiervoor de aardbeien schoon en snijd in kleine blokjes.
Houd enkele aardbeien apart voor de garnering.

 

Biscuit afgekoeld? Snijd hem dan met een mes of taartsnijder in 3 gelijke delen.

Pak een plank of taartplateau en leg hierop de onderste laag van de biscuit.

Verdeel ongeveer 3 volle eetlepels botercrème over de laag en smeer goed uit, dit kan met een paletmes of de bolle kant van een lepel.
Bestrooi vervolgens met de helft van de aardbeienblokjes. Zorg hierbij dat je de buitenste rand van 1 centimeter leeg houdt.

Leg de volgende laag biscuit erop en herhaal bovenstaande.
Leg vervolgens de bovenste laag erop.

Verdeel over de bovenkant ongeveer 2 volle eetlepels van de botercrème en smeer zo glad mogelijk uit.

De resterende botercrème deed ik in een spuitzak met klein mondje. Hiermee vulde ik de zijkanten van de taart zo goed mogelijk op. Pak vervolgens een deegschraper of paletmes die je tegen de taart aanzet. Schraap vervolgens de overtollige botercrème er van af.
Maak tussendoor je deegschraper/paletmes schoon.
(bewaar de resterende botercrème voor de garnering)

Zet de taart in de koelkast om af te koelen.

 

Vervolgens maken we de ganache voor de chocolade drip;

Verhit de slagroom in een pannetje.
Haal van het vuur en voeg de chocolade en het klontje boter toe. Roer goed door tot je een egale ganache hebt.

Laat even afkoelen en doe eventueel over in een spuitzak met klein mondje.
Je kunt de drip overigens ook maken met een lepeltje.

Haal de taart uit de koelkast en creëer op ongeveer 1/3 van de taart een drip.

Laat even afkoelen en decoreer vervolgens de taart naar wens met de overige ingrediënten.

Chocolade dripcake met aardbeien

 

    3 reacties

  • Anita 4 juni 2018 Beantwoord

    Even een vraagje: jij gebruikt een keukenmachine. Ik zelf heb een Kitchenaid en Magimix. Bedoel je dan bv op de hoogste stand de beslagkom met garde de Kitchenaid? Wil hem graag maken, maar wil dan wel het juiste gereedschap gebruiken🤔
    Groetjes Anita

    • Simone 4 juni 2018 Beantwoord

      Ja klopt! Precies zoals je zegt met de Kitchenaid 🙂

  • […] Chocolade dripcake met aardbeien ®food quotes.nl: […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Ik kon niet kiezen welke van deze 2 foto's ik het mooiste vind... de pink mojito of de spritz. Wat is jouw favoriet?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er staat vandaag een heel fijn artikel online! 📸 Namelijk over food styling voor drankjes. Ik geef je een aantal voorbeeld inclusief uiteraard mijn beste tips zodat je zelf aan de slag kunt gaan.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het is alweer een flinke tijd geleden dat ik over fotografie en receptontwikkeling heb geschreven... maar ik ga m’n uiterste best doen daar verandering in te brengen! Mocht je nog vragen/ideeën hebben; let me know! Mag over vanalles zijn 🙋🏼‍♀️ dan ga ik er mee aan de slag.
.
.
Volg de link in m’n bio om naar het artikel te gaan. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#drankje #drankjes #pinkmojito #mojito #aperol #aperolspritz #vrijmibo #borrel #borrelen #alcoholvrij #foodfotografie #feedfeed #fotografie #styling #foodstyling #zzp #zzper #eigenbaas #ditdoeikalswerk #elkedageenfeestje #foodie #inspiratie #artikel #inspiratieartikel #foodquotesnl
  • Start before you're ready!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Weet je, ik geloof hier heilig in. Van uitstel komt afstel, de koe bij de horens vatten; gewoon doorpakken en ervoor gaan. Je kunt dingen uit blijven stellen... wachten tot het perfect is. Maar wanneer is iets perfect? Als ik iets geleerd heb dan is het wel dat goed ook goed genoeg is.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zo deelde ik afgelopen weekend mijn eerste receptenvideo. Perfect? Verre van! Want ik had geen rekening gehouden met het weer 🌤⛅️☁️waardoor het opeens onwijs donker werd. Maar ik heb hem wel online gezet. Daar kreeg ik zoveel leuke reacties op dat ik nu wél weet dat jullie meer filmpjes willen zien! Dus vanaf nu worden ze gewoon bij elk filmpje wat beter.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh en deze gezellige foto is vorig jaar in Amsterdam gemaakt. Door @eefsfood of @anniepannie_nl , ik weet het even niet meer. Wat ik wél weet is dat dat de allereerste keer was dat ik deze leukers in het echt zag. ❤️🥰 Love my foodiefriends!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#start #startbeforeyoureready #justdoit #doit #gaervoor #knallen #gaanmetdiebanaan #volleangstvooruit #zzp #zzper #ondernemer #ondernemen #eigenbaas #gewoondoen #niettwijfelen #volgjepassie #foodie #bohotiffin #lunchbox #lunchenzonderboterham #receptonwikkeling #foodfotografie #allemaalleuks #foodquotesnl
  • 🥰 Is het al vrijdagmiddag?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Want deze borrelplank wil je hoor! Voor de afwisseling is deze namelijk gevuld met zowel hartig als zoet. Én als spreekwoordelijke kers op de taart: ook nog eens helemaal plantaardig! 🤯 Wat? Ja: vegan!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Had je niet verwacht he?! 👋 Move over bitterballen, worst en kaas; dit is een borrelplank 2.0. Weer eens wat anders om op tafel te zetten!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Volg de link in m'n bio om te zien wat voor lekkers ik allemaal op deze borrelplank leg. Enne, wanneer maak jij hem?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#borrelen #borrelplank #borrel #vrijmibo #feest #feestje #hapjes #snacks #lekkereten #lekkersnoepen #gezelligheid #koekjes #aardbeien #fruit #rauwkost #spreads #toastjes #feesteten #plantaardig #vegetarisch #vegan #veganfood #whatveganseat #healthy #healthyfood #gezondeten #allesdraaitomdebalans #foodie #samenwerking #foodquotesnl
  • - WINACTIE -
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yumm, daar is 'ie dan hoor! 🙌 De aller-aller-allerlekkerste tomatensalsa voor bij je chips! Vorige week bezocht ik samen met Linse de fabriek van @boederijchips en maakten we er deze lekkere dip. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In mijn stories deel ik het filmpje (de allereerste die ik ooit maakte van een recept, dus 🙈 go-easy-on-me) hoe ik deze lekkere dip maak. Binnenkort komt uiteraard ook nog het recept online. Maar voor nu wil ik jullie deze lekkere winactie niet onthouden!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil jij ook zo'n lekker chipspakket winnen? Geef deze foto een like en reageer met emoticons om aan te geven hoeveel jij van chips houdt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn reactie zou zijn: 🥰😁🥳🤤👏🥔🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#chips #boerderijchips #borrel #borrelplank #dip #chipsndip #lekkerdippen #tomatensalsa #tomaten #pepertje #basilicum #lekkerfris #weereenswatanders #kadootje #winnen #win #winactie #snack #tussendoortje #netflixandchill #snoepen #vrijmibo #borrelen #foodie #foodfotografie #foodquotesnl
  • Met deze gevulde appels zet je eens wat anders op tafel! 🍎Maar 6 ingrediënten, waarvan ik er 5 standaard in huid heb, zijn nodig om er mee aan de slag te gaan.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Romige kaneelvulling, nootjes en appel; het lijkt eigenlijk gewoon op een nieuwe versie van de appeltaart. Lekker gegrild; op de bakplaat, barbecue of in de grillpan voor nét dat beetje extra.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, ook overheerlijk als ontbijt! 😍 Mocht je zin hebben in iets lekkers dit weekend. Of tag hieronder gewoon even iemand die dit wel voor je mag maken.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept staat online, volg de link in m'n bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appel #appeltaart #gegrildeappel #kaneel #kaneelvulling #romig #pistache #pistachenootjes #lekkersnoepen #ontbijt #nagerecht #snack #grillen #bakplaat #bbq #lekkerrecept #lekkereten #feedthefeed #feedfeed #smullen #ditiszolekker #eetsmakelijk #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #foodie #foodquotesnl
  • Mag ik even een 🙌 🥰 ❤️ voor jullie?!!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik vind het namelijk echt GE-WEL-DIG dat zoveel berichtjes krijg van jullie door mijn stories. Natuurlijk, ik ben graag open over vanalles en nog wat en daar heb ik totaal geen problemen mee. We zijn allemaal hetzelfde toch?!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zo gingen de gesprekken de afgelopen tijd over staand plassen, mannen/vrouwen/kinderen die een mening hebben 😉 , dode vissen in de tuin en vanalles daar tussenin. Love it!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ok, daar wilde ik je even voor bedanken! Ik vind die interactie namelijk echt het toffe van Instagram.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fijne woensdag!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh enne, deze happy foto is gemaakt bij @umamibyhan_restaurants tijdens de foodbloggerstour door Eindhoven die ik in mei organiseerde.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#thanks #thankyou #dankjewel #geweldig #dankbaar #loveit #liefde #gesprekken #persoonlijk #foodie #umami #umamibyhan #foodievibesonliny #eindhoven #eindhovencity #eindhovenfood #eindhoven_city #eindje #mocktail #ijsthee #foodblogger #foodbloggerstour #foodie #foodquotesnl
  • Ok, ik weet niet hoe het met jou zit... Maar ik ben echt groot fan van nacho's. 🤤 Het liefste met veel zoute chips, veel kaas en eigenlijk gewoon echt alles erop en eraan.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Om het dan toch nog een beetje gezond te houden (af en toe 😅), vind ik deze variant van gegrilde courgettes een goed alternatief. De Sriracha-mayo maakt dit gerecht helemaal af en geeft net wat extra kick.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ideetje voor de lunch? Ik vind van wel namelijk 🥰.
Het recept staat online, volg de link in m'n bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#courgette #gegrildecourgette #grillen #nacho #nachos #sriracha #srirachamayo #lunch #lunchen #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #snack #diner #vrijmibo #lekkereten #lekkerrecept #allesdraaitomdebalans #foodie #vegetarisch #zondervlees #wwproof #foodquotesnl
  • Er staat weer een overheerlijk recept online! Eentje zonder vlees, maar met aubergine 🍆 in de hoofdrol. Deze auberginestoof wil je echt een keer maken.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aubergine kan namelijk echt een goede vleesvervanger zijn door de structuur en zijn mogelijkheid om smaken op te nemen. Een lekker, vegetarisch en plantaardig recept. Dusse, ja: aanradertje hoor!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ben trouwens wel benieuwd: eet jij vaak vegetarisch (of wellicht vegan)? Ik merk namelijk dat wij tegenwoordig steeds vaker een maaltijd eten zonder vlees.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aubergine #auberginestoof #stoof #stoven #autocook #slowcooker #diner #rijst #plantaardig #vegan #vegetarisch #zondervlees #komkommersalsa #lekkereten #lekkerrecept #koken #recept #wewv #watetenwevandaag #maaltijd #gezondemaaltijd #receptontwikkeling #feedfeed #foodie #foodquotes