Recepten Winacties Zoet

Chocolade dripcake met aardbeien

Chocolade dripcake met aardbeien

Tags:     

Happy Birthday to me!! Yes, vandaag ben ik jarig en bij jarig zijn hoort taart! En wel deze chocolade dripcake met aardbeien. Uiteraard geef ik je graag het recept, maar om het nog leuker te maken; jij kunt zo’n lekkere taart winnen! Lees snel verder hoe.

“Je bent een echte foodie als je voor jezelf een taart bakt als je jarig bent”

Dit werd tegen met gezegd door Saskia (van onder andere Writeaholic) en tja.. daar heeft ze wel een punt toch? Ik moest er wel echt hard om lachen, maar ik dacht; ik weet welke smaken ik precies wil, het is mijn feestje én dus wil ik een taart waarvan ik zeker weet dat ik er van ga smullen! Geen standaard slagroomtaart voor mij 🙂
Overigens vind ik bakken ook echt heerlijk om te doen. Het voelt als ontspanning en daarna heb je iets onwijs lekkers en moois op je tafel staan wat weer voldoening geeft. Met koken doe ik eigenlijk bijna alles op gevoel, een beetje van dit en een snufje van dat, met bakken kan dat meestal niet. Maar dat is dan juist wat wel weer zorgt voor een stukje uitdaging!

Chocolade dripcake met aardbeien

Winactie

Heb je nou geen zin om zelf in de keuken te staan voor een lekkere taart? Heb je wellicht iets leuks te vieren? Of misschien is er iemand in je omgeving die je wilt verrassen met wat lekkers? JA? Leuk! Want ik ga 1 van jullie blij maken met zo’n lekkere taart! Smaken zijn uiteraard helemaal in overleg, net als de datum.
Het enige wat wel erg belangrijk is: Je moet de taart op komen halen in Eindhoven.

Maar wat moet je nou doen om te winnen?

Laat een reactie achter op mijn Facebook en/of Instagram waarom jij zo’n heerlijke taart wil winnen. (bij het artikel/foto van deze chocolade taart)
Je kunt uiteraard op beide kanalen meedoen voor twee lootjes in de hoge hoed.

De winnaar wordt 10 juni rond 20.00 bekend gemaakt.

Chocolade dripcake met aardbeien

Ik gebruik in onderstaand recept een bakblik van 20 centimeter doorsnede.
Overigens vergat ik zelf de boter toe te voegen aan mijn ganache waardoor die iets minder fluweelzacht is geworden.

Ingrediënten biscuit
– 210 g ei (dit waren bij mij 4 eieren, maar weeg het vooral af)
– 120 g suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 90 g bloem
– 35 g maïzena

Ingrediënten chocolade botercrème
– 400 g roomboter, ongezouten, op kamertemperatuur
– 1 volle el cacao
– 2 el slagroom (30 ml)
– 1 tl vanille extract
– 200 g pure chocolade
– 125 g poedersuiker

Ingrediënten vulling/garnering
– 400 g aardbeien
– handje frambozen
– paar eiwitschuimpjes (maak ze zelf met dit recept)
– paar mini marshmellows
– discodip

Ingrediënten chocolade drip (ganache)
– 60 ml slagroom (4 el)
– 100 g pure chocolade
– 7 g roomboter (half klontje)

Chocolade dripcake met aardbeien

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Zet een bakvorm van 20 cm klaar en vet goed in.

Klop de eieren, suiker en vanillesuiker met de keukenmachine op middelhoge stand in 10 minuten licht en luchtig.

Zeef de bloem en maïzena erboven en spatel rustig door het mengsel heen.

Giet in de bakvorm en bak 35-45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Als de biscuit gaar is (test eventueel even met een houten prikker), laat hem dan even afkoelen in de vorm. Haal vervolgens uit de vorm en plaats op een rooster om helemaal af te koelen.

 

Ondertussen kun je de botercrème maken;

Smelt de pure chocolade au-bain-marie. Haal dan van het vuur zodat deze kan afkoelen.

Mix de boter in de keukenmachine in ongeveer 10-12 minuten op de hoogste stand tot deze wit en luchtig is. Zet tussendoor 2 keer je mixer uit en schraap de zijkanten los.

Voeg de cacao, slagroom en vanille toe aan de boter en mix nog enkele minuten door tot het helemaal is opgenomen.
Vervolgens mix je de poedersuiker er doorheen.

De chocolade moet ongeveer lichaamstemperatuur zijn als deze bij de boter gaat. Voel dus even met je vinger, voelt de chocolade nog warm? Dan moet je nog even wachten.
Voeg vervolgens ook de pure chocolade toe aan de botercrème. Mix deze er snel doorheen.

Zet de botercrème even in de koelkast tot de biscuit afgekoeld is. Sowieso vind ik de botercrème makkelijker te verwerken als deze wat is afgekoeld.

 

Maak ondertussen ook alvast de aardbeien voor de vulling. Maak hiervoor de aardbeien schoon en snijd in kleine blokjes.
Houd enkele aardbeien apart voor de garnering.

 

Biscuit afgekoeld? Snijd hem dan met een mes of taartsnijder in 3 gelijke delen.

Pak een plank of taartplateau en leg hierop de onderste laag van de biscuit.

Verdeel ongeveer 3 volle eetlepels botercrème over de laag en smeer goed uit, dit kan met een paletmes of de bolle kant van een lepel.
Bestrooi vervolgens met de helft van de aardbeienblokjes. Zorg hierbij dat je de buitenste rand van 1 centimeter leeg houdt.

Leg de volgende laag biscuit erop en herhaal bovenstaande.
Leg vervolgens de bovenste laag erop.

Verdeel over de bovenkant ongeveer 2 volle eetlepels van de botercrème en smeer zo glad mogelijk uit.

De resterende botercrème deed ik in een spuitzak met klein mondje. Hiermee vulde ik de zijkanten van de taart zo goed mogelijk op. Pak vervolgens een deegschraper of paletmes die je tegen de taart aanzet. Schraap vervolgens de overtollige botercrème er van af.
Maak tussendoor je deegschraper/paletmes schoon.
(bewaar de resterende botercrème voor de garnering)

Zet de taart in de koelkast om af te koelen.

 

Vervolgens maken we de ganache voor de chocolade drip;

Verhit de slagroom in een pannetje.
Haal van het vuur en voeg de chocolade en het klontje boter toe. Roer goed door tot je een egale ganache hebt.

Laat even afkoelen en doe eventueel over in een spuitzak met klein mondje.
Je kunt de drip overigens ook maken met een lepeltje.

Haal de taart uit de koelkast en creëer op ongeveer 1/3 van de taart een drip.

Laat even afkoelen en decoreer vervolgens de taart naar wens met de overige ingrediënten.

Chocolade dripcake met aardbeien

 

    2 reacties

  • Anita 4 juni 2018 Beantwoord

    Even een vraagje: jij gebruikt een keukenmachine. Ik zelf heb een Kitchenaid en Magimix. Bedoel je dan bv op de hoogste stand de beslagkom met garde de Kitchenaid? Wil hem graag maken, maar wil dan wel het juiste gereedschap gebruiken🤔
    Groetjes Anita

    • Simone 4 juni 2018 Beantwoord

      Ja klopt! Precies zoals je zegt met de Kitchenaid 🙂

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze tortilla chips met dips mogen zeer zeker niet ontbreken op je feestje, of je nou een feest met een Mexicaans tintje geeft of niet. 3 Receptjes die je in een handomdraai op tafel zet.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gewoon op een relaxte zaterdagavond of een vrijmibo lijkt me ook de perfecte reden om deze te maken 🎉.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#tortillachips #chips #nachos #guacamole #guacamoledip #salsa #mais #makkelijkensnel #lekkerensimpel #feest #feestje #partysnack #snack #vrijmibo #borreltijd #mexicanfiesta #mexicaansfeestje #tijdvoorwatlekkers #foodie #foodstagram #instafood #oranjepaprika #chipsnsalsa #foodquotesnl
  • 🙋‍♀️ Stroopwafel testers gezocht! Vanaf deze week liggen er 3 nieuwe smaken stroopwafels bij @hemanederland in de schappen. Ik mocht deze (volkoren met tarwebloem meel) stroopwafels alvast testen en ik kan je vertellen; ze zijn lekker. ❤ Mijn absolute favoriete smaak is koffie, maar ook appel-kaneel en sinaasappel-wortel zijn erg lekker.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Denk jij nou, die wil ik ook wel eens testen? Dat kan, ik ga namelijk 15 van mijn volgers blij maken met een pakketje met alle 3 de smaken!! 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kans maken? Laat in een reactie hieronder weten met wie jij deze lekkere stroopwafels zou willen testen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dinsdag 21 Augustus rond 19.00 maak ik de 15 winnaars bekend!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hema #hemanederland #stroopwafel #stroopwafels #koekjes #cookiemonster #koekjeerbij #testen #testersgezocht #koffie #thee #koffietijd #nieuwesmaken #tussendoortje #samenwerking #winnen #win #winactie #foodie #foodquotesnl
  • Deze jalapeno poppers 🌶 mogen niet ontbreken op een feestje met een Mexicaans thema! Ok, ik noem het jalapeno poppers maar ik moet iets bekennen... meer dan de helft zijn eigenlijk mini puntpaprika's 🤣. Ik ben zelf namelijk helemaal niet zo'n grote fan van pittig eten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, voor een klein beetje Russian roulette; laat in een enkele jalapeno de pitjes zitten 😋.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jalapeno #jalapenos #jalapenopoppers #pepertjes #puntpaprika #roomkaas #kaasmeisje #kaas  #cheeselover #party #partysnack #feest #feestelijkhapje #snack #treat #mexicaansthema #mexicanfiesta #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • In juli gaven wij een feestje voor vrienden met een thema; Mexican Fiesta. Vandaag laat ik je meer zien van de voorbereiding en de aankleding, inclusief 🦄 piñata, uitnodigingen en cactussen 🌵.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Geef jij wel eens een thema feestje?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pinata #piñata #fiesta #mexicanfiesta #mexicaansthema #themafeestje #unicorn #unicornlove #eenhoorn #zondersnoep #feestje #feest #birthdayparty #uitnodigingen #kaartje2go #samenwerking #versieringen #aankleding #cactussen #prettywoman #happy #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • Of je worteltjestaart lust?! 🥕🍰 ik moet altijd aan de mop denken van het konijntje bij de bakker als ik worteltjestaart eet. Mijn oma vertelde die elke keer als ze mij zag 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Afgelopen donderdag ging ik mee met een food bloggerstour door Tilburg en wat hebben we lekker gegeten! Zo ook deze worteltjestaart met heerlijke koffie bij @stoom013 .
Thanks voor de invite @anne_travel_foodie 🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#worteltaart #worteltjestaart #worteltjescake #carrotcake #wortel #carrot #snack #treat #creamcheese #roomkaas #delekkerste #servies #vintage #vintageservies #tilburg #tilburgfood #brabant #brabantisopen #brabantcelebratesfood #overheerlijk #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • Nog geen idee wat je vanavond op tafel moet zetten? Well, i've got you covered! ❤🙌 Deze mezze salade is een perfecte avondmaaltijd voor als je zin hebt in écht iets lekkers. Verschillende componenten die allemaal perfect bij elkaar passen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mezze #mezzeplatter #mezzesalade #salade #salad #maaltijd #dinner #maaltijdsalade #lekkerbordjevol #bulgur #vegetarisch #vegetarischeballetjes #courgette #zucchini #hummus #hummuslover #kalamataolijven #olijven #pita #pitabroodje #hemels #perfectemaaltijd #gezond #gezondeten #gezonderecepten #foodie #foodquotesnl
  • Het is wat, die burn-out...
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als ik terugkijk op die tijd kan ik me ook weer meteen echt verdrietig voelen, om het gevoel dat ik toen voelde en hoe ik mezelf helemaal niet meer herkende. Maar aan de andere kant ook heel erg dankbaar. En precies dát is wat ik nooit had verwacht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag geef ik antwoord op de vragen; 'Voel je je nu weer beter?' en 'gaat mijn burn-out ooit over?'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het mag iig overduidelijk zijn dat het nu weer stukken beter gaat. Zoals op deze foto tijdens de geweldige bitterballentour in Amsterdam!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het artikel in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#burnout #burnedout #stress #stressed #gestresst #overspannen #moeilijketijd #levenslessen #verdrietig #dankbaar #mixedfeelings #mixedemotions #gemengdegevoelens #ikkanweerlachen #genieten #lovelife #bitterballen #bitterballentour #puntzak #geenpunthoofd #happy #amsterdam #amsterdam_streets #amsterdamshots #foodie #foodquotesnl
  • Deze frisse bloemkoolsalade behoort tot 1 van mijn favoriete to-go lunches! Al helemaal met dit weer vind ik een frisse en knapperige salade een ge-wel-dig idee ❤🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze heerlijke salade vind je in mijn eerste Lunchen Zonder Boterham e-book (zie de link in bio).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik alweer aan het werk aan de tweede editie van Lunchen Zonder Boterham. Ik blijf jullie graag inspireren om ook al dat lekkers mee te nemen 😊.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchen #lunchbox #lunchbots #lunchenzonderboterham #lunchenzonderbrood #broodlozelunch #paleo #paleofood #gezondeten #gezondlunchen #recepten #lunchrecepten #ebook #health #healthy #healthyfood #glutenvrij #foodfotografie #lunchonthego #receptontwikkeling #foodquotesnl