Website Builder Insider

Het is weer tijd voor een onwijs lekker receptje, namelijk chocolatechip chocolade mousse van cashewnoten. Deze is helemaal paleo, vegan en bevat amper suikers. De dubbele dosis chocolade maakt dit echt een gerechtje om van te watertanden.

Ik noem het mousse omdat ik eigenlijk niet zo goed weet hoe ik het anders moet noemen… en mousse is dan toch waarbij het het meeste in de buurt komt. Qua smaak en structuur doet het me ook echt denken aan de chocolademousse die ik vroeger af en toe als toetje kreeg. De extra chocoladestukjes die ik er als laatste nog aan toevoeg zijn echt een aanrader, ik snap eigenlijk ook niet waarom dat niet altijd bij chocolade mousse zo is? Het geeft wat extra structuur en maakt het gewoon nóg lekkerder.

Chocolade mousse van cashewnoten

Voel je vrij om deze mousse te eten wanneer jij er zin in hebt. Heerlijk als ontbijt, tussendoortje of nagerecht. Gewoon het moment pakken wanneer jij dat wilt!

Ik garneerde de chocolademousse met aardbeien en fijngehakte amandelen. Ik heb nu eenmaal een zwak voor het zoete van de Nederlandse aardbei… en aardbeien en chocolade gaan wat mij betreft hand in hand samen! De gehakte amandelen kun je vervangen door jouw favoriete noot, ik denk dat echt elke soort er heerlijk bij is.

Chocolade mousse van cashewnoten

Met onderstaande ingrediënten kun je 2 bakjes maken. Het zijn geen onwijs grote bakjes, maar de mousse vult goed. Met wat overheerlijk seizoenfruit maak je er echt een geweldig lekker ontbijt/snack/nagerecht van!

Chocolademousse van cashewnoten

De chocolatechips maken dit gerecht nog lekkerder!
Voorbereiding15 min
Bereiding10 min
Wachttijd30 min
Totale tijd55 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 70 g cashewnoten
  • 1.5 el kokosolie gesmolten
  • 120 ml kokosmelk
  • 0.5 tl vanille extract
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 1 el cacao
  • 30 g pure chocolade

Instructies

  • Doe de cashewnoten in een kom met water, laat 15 minuten weken. Giet de cashewnoten af.
  • Doe de cashewnoten, kokosolie, kokosmelk en vanille in de keukenmachine en pulseer tot je een romig en egaal mengsel hebt.
  • Voeg dan kokosbloesemsuiker en cacao toe en mix goed door.
  • Hak de pure chocolade en schep door het cashewmengsel.
  • Giet het mengsel in 2 bakjes en zet in de koelkast, minimaal 30 minuten, zodat het stevig kan worden.
  • Garneer naar smaak met vers fruit en fijngehakte noten.

Pin deze chocolade mousse van cashewnoten!

chocolade mousse

Ben je op zoek naar meer lekkere paleo recepten? Op deze pagina’s staan ze allemaal bij elkaar!