Deze gegrilde witte asperges met peterseliedressing wil je echt binnenkort eens maken. Het geeft echt een compleet andere smaak dan je standaard gekookte asperges en het is zo lekker! Lekker klassiek met gerookte zalm en peterselie.

Het grillen van de witte asperge is iets wat niet zoveel gedaan wordt, we grillen allemaal massaal de groene variant maar de witte wordt toch meestal gekookt. Heel eerlijk gezegd is dat niet veel anders hier in huize FoodQuotes! Alweer enkele weken geleden kwamen er vrienden BBQen en namen ze asperges mee om te grillen, zo lekker! Ik was oprecht vergeten dat ik dat zo lekker vond. Dus het plan was al een tijdje dat ik daar een lekker gerechtje mee wilde maken om met jou te delen. And here it is!

Ik wilde toch nog een beetje kiezen voor klassieke smaken en ik serveer dus de gegrilde witte asperges met gerookte zalm en peterselie. Van de peterselie maakte ik een lekkere dressing die ook nog eens heerlijk kleurt met dit gerechtje! Vervolgens maakt de portobello het helemaal af.

Gegrilde witte asperges

Je kunt dit gerecht als lunch of voorgerecht eten. Wil je het graag als diner maken? Dan zou ik er nog wat naast serveren.

Ingrediënten, voor 2 porties
– 6 witte asperges
– 2 portobello’s
– 100 g gerookte zalm
– 10 g verse krulpeterselie
– 2 el olijfolie
– zout en peper

 

Bereiding
Schil de asperges en snij de onderkant er vanaf, snij ze in de lengte doormidden.
Maak de portobello’s schoon en snijd in plakken.

Verhit een grillpan op middelhoog vuur.
Leg de asperges in de pan en grill deze ongeveer 5 minuten per kant.

Bak daarna de portobello’s in de grillpan, of leg ze tussen de asperges als dat past.
Deze zijn sneller klaar dan de witte asperges.

Doe de peterselie, olijfolie en een snuf zout en peper in een keukenmachine en mix tot een gladde dressing.
(of in een hoge beker met de staafmixer)

Verdeel de witte asperges en portobello’s over 2 borden. Leg er de gerookte zalm bij.
Besprenkel met de dressing naar smaak.