Een minestronesoep is eigenlijk een goedgevulde Italiaanse groentesoep. Boordevol groenten, smaak én met tortellini in dit recept.

Minestra is Italiaans voor soep, minestrone is daar het vergrotende woord van. Een grote soep dus. Ik snap het, kijk eens naar de grote hoeveelheid (volume) aan ingrediënten. Met deze soep weet je zeker dat je je maag voor een aantal uurtjes goed gevuld hebt. Dat is ook wat deze soep voor mij meteen perfect maakt! Goedvullend en overheerlijk van smaak. Mag ik nog een kommetje? Oh en extra extra extra lekker met wat geraspte Parmezaan erover net voordat je gaat eten.

Minestronesoep

Ik maakte deze soep in mijn mooie gietijzeren pan van Ferleon. Sommige pannen zijn zo mooi, die maken alles lekker. Toen ik de kans kreeg om zo’n geweldige pan te testen kon ik dan ook niet anders dan deze met beide handen aangrijpen. Deze pan is van een zware kwaliteit, met een zwart matte buitenkant, geëmailleerd witte binnenkant en houten knop een echt plaatje. Neem zeker even een kijkje op de website van Ferleon voor mooi gietijzer kookgerei. Ook kun je zelf jouw eigen pan samenstellen, kies jouw favoriete ontwerp en kleur!

Minestronesoep

Met onderstaand recept maak je echt een flinke pan vol. Mijne zat echt tot een centimeter onder de rand gevuld met heerlijke soep. Meer dan genoeg voor 5 a 6 personen denk ik zo 🙂

Italiaanse minestronesoep

Een heerlijke en goedgevulde soep, lekker comfort food!
Voorbereiding10 min
Bereiding40 min
Totale tijd50 min
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 winterpenen
  • 1 zoete aardappel
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 g trostomaten
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 tl oregano
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1.75 ltr groentebouillon
  • 400 g cannellini bonen
  • 400 g kidney bonen
  • 220 g tortellini gevuld met kaas
  • 1 handvol parmezaanse kaas

Instructies

  • Snipper de ui.
  • Verhit flink wat olijfolie in de pan en bak hierin de ui
  • Maak ondertussen de bleekselderij, wortel en zoete aardappel schoon. Snijd in stukken. Voeg toe aan de ui en bak ongeveer 5 minuten mee terwijl je regelmatig roert.
  • Maak de teentjes knoflook schoon en snipper deze. Hak de tomaten grof.
    Voeg knoflook, tomaten, tomatenpuree, oregano, rozemarijn en paprikapoeder toe en bak 3 minuten mee (vergeet niet te roeren).
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai, zodra de soep kookt, het vuur laag en laat ongeveer 15-20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
  • Voeg de bonen en tortellini toe en kook tot de pasta gaar is.
  • Proef en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
  • Serveer de soep met de Parmezaanse kaas er overheen geraspt.

Pin deze Italiaanse minestronesoep!

italiaanse minestronesoep

Zin in meer lekkere soeprecepten? Ik heb er al een flink aantal online staan! Neem hier een kijkje.