Soms wil je gewoon een lekkere snack die niet te moeilijk te maken is. Crunchy, vol van smaak en makkelijk zijn de ingrediƫnten van deze gepofte rijst snack!
Eerlijk is eerlijk, zelf ben ik niet de allergrootste fan van pindakaas. Tenzij, ja tenzij, het ergens in verwerkt is! Dus op het moment dat het in deze snack zit (of in deze pannenkoekjes) dan vind ik het opeens heerlijk. Al vanaf dat ik klein ben snap ik ook echt niet waarom je pindakaas op je boterham zou willen doen, nu ben ik ook niet de grootste boterham liefhebber…. maar die dan in combinatie met plakkerige pindakaas; nee danku. Deze snack daarentegen is echt heel erg lekker!
Gepofte rijst kun je overigens gewoon kopen bij de grote blauwe supermarkt, overigens zullen ze het daarom ook bij meerdere supermarkten of biowinkels verkopen.
Gepofte rijst snack
Ingrediƫnten
- 3 el pindakaas
- 1 tl honing (volle tl)
- 150 g pure chocolade
- 1,5 tl kokosolie
- 100 g gepofte rijst
- snufje zout
Instructies
- Bekleed een rechthoekige vorm van ongeveer 30 bij 20 met een vel bakpapier.
- Doe pindakaas, honing, chocolade en kokosolie in een pannetje en smelt op laag vuur. Zorg dat je goed blijft roeren zodat het niet aanbrand.
- Haal het pannetje van het vuur. Voeg een snufje zout en de rijst toe en meng goed door elkaar.
- Schep het mengsel in de vorm en verdeel gelijkmatig. Zet in de koelkast om uit te harden.
- Zodra het hard is kun je het in vierkantjes of rechthoeken snijden. Maar net waar je zin in hebt!
Trackbacks/Pingbacks