Hoe leuk; een cake aansnijden en er dan een verrassing in vinden! Deze confetti cake doet precies dat, een feestje om te zien én nog smakelijk ook!

Dit is zo’n recept… een lekker recept dat dan opeens in mijn hoofd zit en ik ook meteen wil maken. Feestelijk, vrolijk én lekker.
Overigens had ik nog een bult tekst bij dit recept, maar er moesten aanpassingen gedaan worden aan mijn website. Door een kink in de kabel gebeurde het dus zo dat mijn artikel helemaal weg was 🙁 , dat wordt dus alles opnieuw typen. Geen drama uiteraard, maar wel vervelend als je het mij vraagt!

Ik gebruik voor de bolletjes een siliconen cakepop vorm. Super handig en leuk om toffe dingen mee te maken!

Confetti cake

Ingrediënten cake pops
– 50 g roomboter
– 50 g suiker
– 1 ei
– 50 g zelfrijzend bakmeel
– kleurstof, ik gebruikte paars en blauw

Ingrediënten cake
– 200 g roomboter
– 200 g suiker
– 4 eieren
– 200 g zelfrijzend bakmeel
– 1,5 el citroensap
– rasp van een halve citroen

Ingrediënten decoratie
– 120 g poedersuiker
– 2 el citroensap (ongeveer)
– sprinkles

 

Bereiding

We beginnen met de cakepops;

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Mix de roomboter en suiker romig in een kom.
Voeg het ei en bakmeel toe en mix tot je een glad beslag heb.

Verdeel over de cakepop vorm en bak in 20 minuten gaar in het midden van de oven.
Laat de cakejes na het bakken nog minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen.

De citroencake;

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet een cakevorm in met wat boter en bestuif met bloem.

Mix de roomboter en suiker romig in een kom.
Voeg het ei en bakmeel toe en mix tot je een glad beslag heb.

Schep citroepsap en rasp er doorheen.

Verdeel 1/3 van het beslag over de bodem van de cakevorm.
Leg hierin de gekleurde cakebollen. Verdeel er de rest van het beslag over en strijk glad.

Bak de cake in 60-75 minuten gaar in het midden van de oven.

Laat de cake ongeveer 15 minuten afkoelen in de vorm voordat je deze op een rooster stort.
Laat de cake compleet afkoelen voordat je gaat glazuren.

Het glazuur;

Meng de poedersuiker met het citroensap, begin met 1 eetlepel. Tot je de gewenste dikte hebt.
Giet over de cake en bestrooi met de sprinkles.

Confetti cake