Het derde deel van onze reis met de camper door Californië is een feit! Meteen het laatste en wellicht ook het langste deel.
Omdat we allemaal graag plaatjes kijken bestaat ook dit verslag weer voornamelijk uit foto’s met hier en daar wat extra informatie.

In het vorige deel zijn we gebleven bij Las Vegas, de stad die zeer zeker niet onze stad is. Een stad die ik persoonlijk nooit meer hoef te bezoeken. Super persoonlijk natuurlijk, want ik ken genoeg mensen die het liefst zo vaak mogelijk terug gaan naar Vegas.

Vanuit Las Vegas gaan we naar de Hoover dam. Voordat het zover was bezochten we de Whole Foods supermarkt… of my… i’ve died and gone to heaven! Dit vond ik echt zo’n gave winkel.

Wholefoods Las Vegas

Officieel is de Hoover Dam een klein stukje uit de route, maar als je er dan toch bent… Een indrukwekkend bouwwerk!
Na het bezoekje gingen we door naar Boulder City en aten we een heerlijke lunch bij SouthWest Diner. Een aanrader als je in de buurt bent! Vergeet dan ook vooral niet een stuk huisgemaakt carrotcake mee te nemen.

Ik at een overheerlijke fajita salade en die heb ik ondertussen al meerdere keren zelf gemaakt.

Hoover dam

Southwest Diner

We rijden door naar Zion River Resort en staan daar met onze “kleine” camper tussen alleen maar grote monsters. Vanuit daar wandelen we door Zion wat ook weer onwijs mooi is.

Zion cruise america

zion

zion

Vanuit Zion rijden we richting Page, pak hiervoor zeker de tunnel door Zion national park (1,1 mijl). Je komt daardoor weer op een ander stuk van het park uit wat toch weer heel anders aanvoelt.

Dan door naar Horseshoe Bend, zeker niet overslaan! Onwijs mooi en machtig om te zien. Overigens moet ik er even bij vertellen dat ik daar écht last van hoogtevrees had. Ik wist namelijk niet echt wat ik kon verwachten en toen ik na de wandeling opeens voor een afgrond van 300 meter stond deed me dat toch wel wat. Weg waren ook meteen mijn voornemens dat ik een foto wilde waarbij ik echt op de rand zat.

horseshoe bend

horseshoe bend

Dan door naar Monument Valley, een flinke trip! En tja.. dan ben je er… heel eerlijk, wij vonden het niet zo spannend. Geen idee waarom, misschien omdat we al zoveel natuurgeweld gezien hadden?
Een volgende keer zou ik dit dus ook overslaan. We eten er nog wel een heerlijke lunch met Navajo Frybread.

Monument Valley

We besloten er niet te overnachten en reden in 1 ruk door naar de Grand Canyon. Daar aangekomen was het -11… té koud om in de camper te slapen dus! We hadden het al een paar avonden best wel koud gehad, ondanks de extra gekochte deken en pyama. Daar aangekomen was er nog een kamer vrij in de Maswick, wij blij. Overigens hebben we daar in de avond wel echt onze ogen uitgekeken; hallo Melkweg!!

De Grand Canyon is mooi! Maar de foto’s doen het helemaal geen recht aan… dit moet je gewoon in het echt zien.

Grand CanyonGrand CanyonGrand Canyon

We rijden over de route 66 door richting Needles. Een flinke rit waar we ons flink op verkeken hadden. Eigenlijk wilden we veel eerder ergens stoppen maar op de een of andere manier duurde alles veel langer.
Onderweg lunchen we in Seligman bij Westside Lilo’s café, een restaurant van een Duits-Amerikaans koppel; aanrader! Ga daar ook zeker dan voor de zoete aardappelfriet.

Route 66Seligman

De volgende dag komen we aan bij Joshua Tree waar het op dat moment heerlijk weer is. Alle campgrounds zijn dan ook afgeladen vol en we hebben vrij weinig keuze. We vinden er 1 waar we die avond lekker buiten een vuurtje stoken en genieten van de sterrenhemel.

De volgende dag rijden we door naar Oceanside, een super relaxte badplaats. We parkeren onze camper op het Paradise RV resort, een supertoffe campground die maar 2 minuten lopen van het strand af ligt.
We genieten van het strand tot ik ziek wordt… Daar heb ik 1,5 dag op bed gelegen met (zo voelde het wel) voedselvergiftiging. Ik kan je vertellen; dat is geen pretje in een camper!!

Dan is het tijd om de camper in te leveren 🙁 Bijna het einde van ons geweldige avontuur! We leveren de camper in… worden er eigenlijk wel verdrietig van… maar gaan voor de laatste dag naar een fijne plek: Hermosa Beach waar we verblijven in het Hermosa Beach hotel. Wat een fijne plek is dit! Voor iedereen die gaat: pak daar een paar dagen!

hermosa beach hotel

Tot zo ver ons Amerika avontuur! We hebben er echt van genoten en zijn alweer bezig met het plannen van onze tweede trip!
Al met al dus echt een aanrader om met de camper door Californië te reizen.