Deze krieltjes met doperwten en groene asperges zijn perfect voor een warme zomerse dag. Lekker als maaltijd zo, maar ook perfect bij bijvoorbeeld de bbq. Ook erg lekker om er een visje/burger/vleesvervanger bij te eten.

Tja deze maaltijd kende wel wat moeilijkheden als ik heel eerlijk ben. De doperwten zaten in de Boerschappen box die ik kreeg (daarover later meer), alleen zat er geen briefje bij wat er nu precies allemaal in de krat zat. Nu dacht ik dus dat dit peultjes waren (nu zitten doperwten ook in peulen natuurlijk, maar ik dacht meer een soort sugar snaps… snapt u me nog?). Dus ik ging lekker enthousiast deze peulen koken tot ze beetgaar waren. Wel zag ik al dat sommige opengingen en dat er die mooie erwten in zaten.

Met het opmaken van het bord deed ik er dus hele peulen, open peulen en losse erwten in. Want toen kwam ik erachter dat die peulen dus echt niet te eten zijn! Haha… tja.. vergissen is menselijk toch? Wel kwam ik erachter dat je doperwten dus perfect heel kunt koken. Daarna zijn de erwtjes heel makkelijk uit de schil te duwen.

krieltjes doperwten en groen asperges

Met onderstaande ingrediënten maak je een mooie schaal vol. Als bijgerecht genoeg voor 2 personen en dan heb je nog wat restjes die je mee zou kunnen nemen als lunch.

Deze maaltijd is overheerlijk met een yoghurtdressing of gewoon heel simpel met olijfolie, versgeperste citroensap en een snuf peper en zout.

Ingrediënten
– 300 g krieltjes
– 200 g doperwten
– 200 g groene asperges
– 2 lente-uitjes

Bereiding
Was de krieltjes en doe deze in een pan met ruim water en een flinke snuf zout.
Breng aan de kook en kook de krieltjes beetgaar.
Giet af en snijd ze in stukken.

Kook ondertussen ook de doperwten beetgaar.

Grill de groene asperges beetgaar, snijd vervolgens in stukken.

Meng in een kom de krieltjes, doperwten en asperges door elkaar.

Maak de lente-uitjes schoon en snijd in dunne ringen. Strooi over de salade.

Breng het op smaak met een dressing naar keuze.

krieltjes doperwten en groen asperges