Eind juni leerde ik de Boerschappen box kennen tijdens het Brabants Bloggers Breakfast (lees hier alles over dit ontbijt). Stijn van Boerschappen verzorgde een deel van dit ontbijt, plus we kregen een krat aan het eind van het ontbijt gevuld met lekkere Brabantse producten. Deze krat prijkt nu op mijn fiets 🙂 .

Het ontstaan van Boerschappen

Boerschappen is echt ontstaan vanuit passie voor gezond en lekker eten. In de zoektocht naar lekkere producten bedachten ze (Stéphanie en Stijn) dat ze hun boodschappen het beste direct bij de boeren konden doen. Je betaald een eerlijke prijs aan de boer en krijgt er verse en lekkere producten voor terug.

Na hun enthousiasme vroegen ze 10 bevriende stellen om vier weken mee te doen. Deze stellen waren ook meteen zo enthousiast dat zij het weer doorvertelden… en zo ging de spreekwoordelijke bal rollen; Boerschappen is ontstaan.

Alle producten komen van Brabantse boeren, allemaal hebben ze respect voor dier en zorg voor het gewas. Eerlijke en mooie producten vers van het Brabantse land!

Ook leuk; van hun boeren zijn er hele mooie filmpjes te zien op hun website.

Boerschappen

De verschillende boxen

Je kunt uit 3 verschillende boxen kiezen bij Boerschappen, de; Oogst box, Compleet en Vangst box. Ik ontving een compleet box, hiermee krijg je genoeg ingrediënten om 3 a 4 maaltijden te maken. Deze box wordt gratis bij je thuisbezorgd (gekoeld) en bevat (h)eerlijke producten!

In de compleet box die ik ontving zaten de volgende ingrediënten:

 • zeewolffilet
 • kipkarbonade
 • rundertartaartjes
 • bindsla
 • doperwten
 • cocktailtomaten
 • bospeen
 • stengelui
 • komkommer
 • frambozen
 • hangop
 • eieren
 • zachte geitenkaas

Genoeg lekkere ingrediënten dus om wat lekker mee op tafel te zetten. Uiteraard krijg je er ook wat inspiratie bij, de week voordat je box geleverd wordt krijg je de ingrediëntenlijst per mail inclusief receptideetjes.
Alle boxen zijn flexibel, dat wil zeggen dat je ze makkelijk kunt aanpassen of opzeggen.

Ben je nou ook nieuwsgierig geworden? Neem dan zeker een kijkje op de website van Boerschappen voor meer informatie.

krieltjes doperwten en groen asperges

Ik maakte onder andere deze heerlijke lauwwarme salade met de doperwten en stenglui uit de box.