Deze salade met mango en zwarte bonen is weer eens wat anders dan anders! Als je net zoals ik echt van een salade kunt genieten dan wil je daarin toch ook lekker afwisselen?

Het zoete van de mango doet het echt perfect in deze salade samen met de bonen en pecannoten. Eerlijk gezegd doe ik eigenlijk bijna nooit fruit in mijn salades, behalve af en toe een appeltje voor bij de geitenkaas. Maar eigenlijk zorgt fruit echt voor een heerlijke kick in een salade. Het kan het echt net dat beetje extra geven dat het nodig heeft. (Ik schreef al eerder een artikel over het maken van de beste salades, lees het hier)

Zo gebruik ik ook bijna altijd gemengde sla. Niet alleen vind ik het er fijn uitzien, ik vind de verschillende smaken ook erg lekker. Pasgeleden kreeg ik een opmerking van iemand waarom ik mijn sla in plastic koop als dat helemaal niet nodig is. En ja, daar heb je zeker een punt. Nu is het alleen zo; als ik dus die 4 verschillende slasoorten op m’n bordje wil dan zou ik dan dus 4 kroppen sla moeten kopen. Die elk ook weer hun eigen plastic hoesje hebben (in de supermarkt dan), niet alleen dat… maar hoe krijg ik 4 kroppen sla op voordat ze niet meer goed zijn? Dat gaat me niet lukken, zelfs niet met mijn grote liefde voor sla. Dus dat is de keuze die ik maak, ik koop dan liever een zakje sla.

Salade met mango en zwarte bonen

Deze salade is ook ideaal om mee te nemen naar school/werk. Neem dan wel de dressing apart mee, anders krijg je zo’n kleffe sla…. dat vind niemand lekker toch?

Salade met mango en zwarte bonen

Een heerlijke en smaakvolle salade
Voorbereiding10 minuten
Bereiding5 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

 • 100 g gemengde sla
 • 0.5 mango
 • 150 g zwarte bonen
 • 1 witte ui zoet
 • 1 handje pecannoten
 • 4 el olijfolie
 • 2 el witte wijnazijn
 • 1 tl mosterd
 • 1 snufje zout

Instructies

 • Laat de zwarte bonen goed uitlekken in een vergiet.
 • Snijd de mango in blokjes. Maak de ui schoon en snijd deze in dunne halve ringen.
 • Verdeel de salade over 2 borden en daar overheen de mango, zwarte bonen, ui en pecannoten.
 • Meng in een kommetje de olijfolie, witte wijn azijn, mosterd en een snuf zout goed door elkaar. Besprenkel hiermee de salade.

Pin deze salade met mango en zwarte bonen!