De hotspots in Eindhoven schieten de grond uit en onder deze noemer valt Emma zeker. Ik mocht samen met een vriendin genieten van Pinkie’s tea party, vandaag laat ik je al het lekkers dat we gegeten hebben zien!

EMMA dus, een plek waar restaurant, bar én patisserie samenkomen in 1 geweldig mooi concept. Er hangt een prettige en moderne sfeer in het restaurant. Met open keukens (van restaurant en patisserie) is het lastig om niet te blijven staren.

Pinkie's tea party

Je kunt er terecht voor koffie, gebak, lunch, diner en alles ertussen in. Ik zou je dan ook aanraden dat wanneer je in Eindhoven bent, je zeker EMMA niet moet overslaan. Al is het maar voor een heerlijke kop koffie (van de Eindhovense stadsbranderij BeanBrothers) en een lekker taartje. Deze taartjes kun je overigens ook meenemen. Wel vast een waarschuwing… het is lastig kiezen tussen al die kunstwerkjes!

Pinkie's tea party

Wij gingen er dus heen om te genieten van Pinkie’s tea party. Uitgebreid en heerlijk genieten ten top! De tafel stond vol met overheerlijke hartige en zoete hapjes. Én we kregen ook nog een voorgerecht én nagerecht, friedubbel feest!

Ik kan je vast verklappen dat het normaal meer in gangen wordt geserveerd. Wij kregen alles op tafel en dat is veel!
Zoveel dat we halverwege even een pauze in hebben moeten lassen en daarna nog niet alles op kregen… maar wat hebben we genoten zeg.

Pinkie's tea party

We begonnen met de perfecte doperwtensoep. Grappig hoe zo’n gerecht precies kan kloppen!

Pinkie's tea party

Daarna begon het eten pas echt. We kregen heerlijke kleine broodjes met avocado, zalm en rosbief. Stuk voor stuk heerlijk!

Pinkie's tea party

Daarbij kwamen ook alle zoetigheden op tafel. Dan wordt het opeens een stuk lastiger om te kiezen waarmee je moet beginnen. We besloten met de hartige hapjes te beginnen en dan door te gaan naar zoet. Dat schattige kleine gebakje rechts op de foto was 1 van mijn favorieten samen met de worteltaart… zo lekker!

Pinkie's tea party

Bij zoetigheid doet een kopje thee voor mij wonderen! Even een adempauze tussen al dat lekkers door met een goede losse thee.

De zoete schaal zijn dus allemaal handgemaakte gebakjes, muffins en bonbonnetjes van Pinkie. De worteltaart van Pinkie is écht de lekkerste en bekendste van Eindhoven.

Pinkie's tea party

Om het helemaal geweldig af te sluiten kregen we ook nog het nagerecht op de linker foto. Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat ik niet meer precies elk component heb onthouden, maar oeioei… lekker dat het was! Een mix van kersengranita, meringue en mousse.

Al met al kan ik je echt aanraden om een keer een bezoek te brengen aan EMMA!
Je vind ze in het centrum van Eindhoven aan de Nieuwe Emmasingel 32.