Diner Groenten Recepten

Tomaten met parelcouscous, feta en kruiden

Tomaten met parelcouscous feta en kruiden

Tags:    

Dit recept is heerlijk op een zwoele zomeravond. De gevulde tomaten met parelcouscous, feta en kruiden zijn fris en boordevol smaak.

Een heerlijke en lichte maaltijd is waar ik toch meestal zin in heb als het warm is. Deze tomaten zijn dan echt perfect! Serveer er een groene salade bij, of eventueel een stukje vlees of vis voor de liefhebber, en je hebt een overheerlijke en goedvullende maaltijd.

Ik had de grote tomaten al een tijdje in huis en het idee was om ze te vullen. Alleen had ik er nog niet echt goed over nagedacht waarmee dan. In de foodybox zomer zat een doosje parelcouscous, deze couscous ken ik wel.. maar heel eerlijk; deze koop ik zelf nooit. Terwijl het eigenlijk een heel erg lekker Γ©n leuk product is! De parelcouscous van Al’fez is verkrijgbaar bij zo goed als alle supermarkten. Mocht je nou de parelcouscous niet kunnen vinden dan kun je deze vervangen door normale couscous.

Nu kan ik me zo voorstellen dat je al snel denkt; brr munt. Of tenminste… dat denk ik meestal πŸ™‚Β  Maar de munt geeft in dit gerechtje echt een heerlijke Oosterse smaak mee. Het maakt het echt helemaal af en zorgt voor de perfecte balans in smaken.

Tomaten met parelcouscous feta en kruiden

IngrediΓ«nten
– 90 g parelcouscous
– 4 grote tomaten
– 2 takjes munt
– 6 takjes peterselie
– 70 g feta
– zout en peper

 

Bereiding
Kook de parelcouscous gaar zoals aangegeven op de verpakking.
Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Snijd de bovenkant van de tomaten en hol ze uit.
Zet ze in een ovenschaal.

Haal de blaadjes munt van de takjes af en hak deze samen met de peterselie fijn.

Doe de couscous, munt en peterselie in een kom.
Verbrokkel de feta erboven en voeg een flinke snuf peper en zout toe. Meng door elkaar.

Schep het mengsel in de tomaten en leg de bovenkant er weer terug op.

Bak de tomaten in het midden van de voorverwarmde oven inΒ  20 minuten gaar.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze hagelwitte meringuetaart schreeuwt toch gewoon  kerst?! πŸŽ„πŸŽ… Mocht jij nou team toetje/nagerecht zijn Γ©n weet je nog niet wat je wil gaan maken?β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dan is deze smeuΓ―ge meringuetaart met kokos Γ©cht een aanrader! πŸ™Œ Persoonlijk vind ik het er al als een feestje uitzien.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dit lekkere recept komt uit Modern Baking, het nieuwste koekboek van Donna Hay. Al een tijdje was ik een beetje aan het struggelen met de boekreviews. Maar... op deze manier zijn ze veel leuker! Ik deel een lekker recept Γ©n ik vertel iets meer over het boek. Win win! ❀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#kerst #kerst2018 #kerstdecoratie #kerstrecepten #kerstrecept #christmas #christmasdecor #kokos #kokostaart #coconut #meringue #meringuetaart #taart #cake #gebak #schuim #nagerecht #toetje #delicious #heerlijk #recept #lekkereten #foodie #modernbaking #donnahay #review #foodquotesnl
  • Weet jij al wat je de komende feestdagen op tafel gaat zetten voor ontbijt/brunch/lunch/diner/nagerecht? Ik ben zelf nog enorm aan het twijfelen πŸ˜….
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Er staan al een aantal lekkere recepten online en er komen er nog wat meer aan deze en volgende week πŸ™Œ. Morgen sta ik in ieder geval weer een dagje in de keuken voor de lekkerste kerstrecepten πŸŽ„. Beetje last-minute maar dat komt door die fijne vakantie.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Vandaag staat er trouwens een artikel online met daarin de 5 foodtrends voor de komende feestdagen! Plus ik vertel wat meer over al het lekkers dat ik zag en proefde bij het @allerhande  kerstevent. Samen met Saskia van @christmaholic  dompelde ik me onder in kerstliedjes en hapjes op 16 november. πŸ™Œβ€
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Link in bio!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#kerst #kerst2018 #kerstinspiratie #kerstboom #kerstdecoratie #christmas #allerhande #kerstevent #allerhandekerst #foodtrends #foodie #kerstrecepten #recepten #receptontwikkeling #memyselfandi #christmaholic #gezelligheid #foodquotesnl
  • Weet je wat lekker is? Deze pizza πŸ™ŒπŸ˜!! Op een courgette bodem en met pittige kip, crΓ¨me fraiche en groene groenten. Check het recept hieronder! πŸ‘‡
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Perfect krachttoer tijdens het opzetten van de kerstboom als je het mij vraagt! πŸŽ„πŸ•mijn kerstboom staat bijna helemaal, met allemaal nieuwe ornamenten 😍 ben er zo blij mee!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Heb jij een speciaal ritueel qua eten en drinken tijdens het opzetten van de kerstboom? πŸŽ„ β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dit heb je nodig voor 2 pizza’s:
- 2 courgette bodems van @magionipizza - 4 el crème fraiche
- 1 bol mozzarella
- 80 g kipfilet
- 2 volle tl currypasta van @blueelephant_nl - 300 g broccoli
- 4 el doperwten
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Zo maak je het;
Meng de kipstukjes met de currypasta.
Bak gaar in een koekenpan met olijfolie.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Snijd de broccoli in halve roosjes en kook samen met de erwtjes gaar.
Laat de broccoli goed uitlekken.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Bak de pizza’s 4 minuten voor op 210 graden.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Haal uit de oven en bestrijk met de crème fraiche.
Snijd de mozzarella in plakken en verdeel erover.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Verdeel broccoli, erwtjes en kip over de pizza en bak nog eens 6 a 7 minuten in de oven op 210 graden.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Smakelijk eten!!! πŸ™Œ
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#pizza #pizzaparty #magioni #magionipizza #blueelephant #kip #currykip #chicken #groenten #gezond #gezondeten #gezondleven #lekkereten #kerst #kerst2018 #christmas #groentenpizza #smakelijketen #samenwerking #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • Een nagerecht voor de kerst dat supermakkelijk te maken is: βœ” Check! Deze gebakken appel met nougatine en ijs zit boordevol smaak Γ©n is een licht nagerecht na een flinke maaltijd.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Persoonlijk vind ik appel altijd een beetje ondergewaardeerd als nagerecht 🍎. Mensen gaan met de feestdagen eerder voor aardbeien, ananas, of wellicht een andere vrucht uit een subtropisch land. Maar dat appeltje, vind ik stiekem gewoon net zo lekker hoor! πŸ™Œβ€ En eerlijk is eerlijk, je kunt er de lekkerste gerechten mee maken.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Als je nou al van plan was om de nougatine van gisteren te gaan maken... Zet dan ook meteen dit lekkere receptje op het lijstje erbij. 😁
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Link naar het recept in m'n bio.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#kerst #kerst2018 #kerstrecept #christmas #nagerecht #dessert #ijs #slagroomijs #appel #nougatine #steranijs #kaneel #boordevolsmaak #lekker #lekkereten #snoepen #kristal #receptontwikkeling #foodblogger #kerstboom #foodquotesnl
  • Heb jij al eens zelf nougatine gemaakt? Nee? En als ik je nu vertel dat dat echt tΓ© makkelijk is, ga je er dan mee aan de slag? Ja toch?!! β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Echt doen! πŸ˜… Als ik had geweten dat het zo makkelijk zou zijn dan had ik het al veel eerder gemaakt! Misschien nog wel belangrijker: het is zoooo lekker ❀😍. Lekker om zo van te snoepen bij koffie/thee of verkruimeld over je nagerecht of gebak.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Oh enne, morgen geef ik je een overheerlijk nagerecht om te maken met je homemade nougatine πŸ‘©β€πŸ³.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De link naar het recept staat in m'n bio.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#nouga #nougatine #bakken #lovetobake #hhb #heelhollandbakt #amandel #amandelen #snoepen #snack #koffietijd #tussendoortje #suqar #kookboek #kerst #kerstrecept #christmas #kerstlampjes #nagerecht #foodie #foodquotesnl #foodblogger
  • Stel je toch voor.... dat je 's ochtends wakker wordt en dit je uitzicht is 😍🀩. Ik zou er wel aan kunnen wennen hoor Lekker over het strand wandelen, een duik nemen wanneer je wilt en lekker veel vitamine D opdoen πŸ™Œ.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ondertussen zijn we alweer een week terug uit Zanzibar en zit ik vol in de kerst. Kerstrecepten, styling, trends en kadootjes πŸŽ„ . Oh en deze week ook echt een kerstboom!! Nu al zin in.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Maar tussendoor droom ik nog over Zanzibar, het eiland dat ons hart heeft gestolen ❀.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#zanzibar #zanzibarisland #zanzibarbeach #zanzibarlife #island #islandvibes #beach #beachgirl #strand #genieten #dromen #kerst #kerst2018 #travel #travelgram #travelholic #traveltheworld #tanzania #dreamofzanzibar #travelgirl #travelwithme #foodieopreis #foodquotesnl
  • πŸŽ… It's beginning to look a lot like Christmas πŸŽ„β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Laat ik de kerstrecepten beginnen met een lekker voorgerechtje. Deze romige broccolisoep is makkelijk voor te bereiden en boordevol smaak. Oh en met een twist uiteraard! πŸ˜‡β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De bladerdeegsterren zijn niet nieuw, maar maken elk gerechtje extra kerstig en gezellig. Plus het voegt een lekker krokantje toe.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Als je nou niet weet hoe je je gerecht wat extra kerstgevoel geeft; deze bladerdeegsterren zijn altijd goed! πŸ™Œ Je kunt ze gemakkelijk hartig Γ©n zoet maken.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De link naar het recept voor de soep en sterren staat in m'n bio.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Enne, uiteraard is deze soep ook lekker voor en na kerst πŸ˜‰.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#kerst #kerstmis #kerstrecepten #kerstrecept #kerstdecoratie #christmas #kerststerren #sterren #bladerdeeg #bladerdeegsterren #kerst2018 #kerstgevoel #soep #voorgerecht #broccolisoep #broccoli #foodie #receptontwikkeling #foodquotesnl  #foodblogger
  • Vier jij Sinterklaas, of wil je eens de chocolade kruidnoten ergens in verwerken? Deze cake is heerlijk!! Aanradertje hoor, enne... cake bakken is zo makkelijk πŸ™Œβ€οΈ.
Dit jaar maak ik geen Sinterklaas recepten, maar er staan er al een paar op de website.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Link naar het recept staat in m’n bio.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ok, eerlijk is eerlijk: wij vieren geen Sinterklaas en ik sta zelf in de keuken voor kerst te bakken. Of ja... kerstrecepten πŸŽ…πŸΌπŸŽ„. Zo leuk!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ik ❀️ kerst. En misschien nu nog wel iets meer sinds ik dit jaar Saskia van @christmaholic  leerde kennen. πŸ‘―β€β™€οΈ Alsof we elkaar al jaren kennen! Trots op haar kerst-imperium en dat ik haar een vriendin mag noemen πŸ™Œ.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Oh en vul je even de poll in die ik zo deel in m’n stories? Want vanaf wanneer zal ik die kerstrecepten eens delen?
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#sinterklaas #sinterklaasfeest #sinterklaasrecept #kerst #kerstmis #sinterkerst #kruidnoten #pepernoten #chocolade #chocoladekruidnoten #cake #bakken #hhb #heelhollandbakt #recept #foodie #foodquotesnl