Dit recept is heerlijk op een zwoele zomeravond. De gevulde tomaten met parelcouscous, feta en kruiden zijn fris en boordevol smaak. Heerlijk genieten!
Een heerlijke en lichte maaltijd is waar ik toch meestal zin in heb als het warm is. Deze tomaten zijn dan echt perfect! Serveer er een groene salade bij, of eventueel een stukje vlees of vis voor de liefhebber, en je hebt een overheerlijke en goedvullende maaltijd.
Ik had de grote tomaten al een tijdje in huis en het idee was om ze te vullen. Alleen had ik er nog niet echt goed over nagedacht waarmee dan. In de foodybox zomer zat een doosje parelcouscous, deze couscous ken ik wel.. maar heel eerlijk; deze koop ik zelf nooit. Terwijl het eigenlijk een heel erg lekker én leuk product is! De parelcouscous van Al’fez is verkrijgbaar bij zo goed als alle supermarkten. Mocht je nou de parelcouscous niet kunnen vinden dan kun je deze vervangen door normale couscous.
Nu kan ik me zo voorstellen dat je al snel denkt; brr munt. Of tenminste… dat denk ik meestal 🙂 Maar de munt geeft in dit gerechtje echt een heerlijke Oosterse smaak mee. Het maakt het echt helemaal af en zorgt voor de perfecte balans in smaken.
Tomaten met parelcouscous, feta en kruiden
Ingrediënten
- 90 g parelcouscous
- 4 tomaten grote
- 2 takjes munt
- 6 takjes peterselie
- 70 g feta
- 1 snuf zout en peper
Instructies
- Kook de parelcouscous gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd de bovenkant van de tomaten en hol ze uit. Zet ze in een ovenschaal.
- Haal de blaadjes munt van de takjes af en hak deze samen met de peterselie fijn.
- Doe de couscous, munt en peterselie in een kom. Verbrokkel de feta erboven en voeg een flinke snuf peper en zout toe. Meng door elkaar.
- Schep het mengsel in de tomaten en leg de bovenkant er weer terug op.
- Bak de tomaten in het midden van de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar.
Trackbacks/Pingbacks