Hopelijk worden jullie net zo blij als ik van dit mango ijs. Waarschijnlijk al helemaal als ik je vertel dat je maar 3 ingrediënten nodig hebt! Zesdubbele win toch?! Boordevol smaak, zo lekker is dit.
3 Ingrediënten en toch nog lekker ijs zónder ijsmachine. Het kan echt waar! Overigens kun je de honing in dit recept gewoon weglaten op het moment dat de mango echt goed rijp is. Groot voordeel is dat dit ijsje ook zeker binnen (zo goed als) elke levensstijl past, je maakt het namelijk met kokosmelk en mango. Dus het is paleo, vegan (zonder de honing), vegetarisch en nog veel meer.
Zin in een andere smaak? Vervang dan de mango door jouw favoriete fruit, met of zonder honing. Je kunt er echt alle kanten mee op. Het fijnste is wel als je rijp fruit gebruikt, want hoe rijper hoe meer smaak. En dat komt je ijs alleen maar ten goede!

Heb je zin om dit lekkere ijs een upgrade te geven? Serveer het dan bijvoorbeeld met wat geroosterde kokosrasp of gehakte nootjes. Ook andere vruchten zijn er erg lekker bij. Maak er je eigen feestje van!
Enne ja, dit receptje mag je ook gewoon als ontbijt eten hoor.
Mango ijs – zonder ijsmachine
Ingrediënten
- 2 rijpe mango's
- 125 ml kokosmelk
- 1 el honing (optioneel)
Instructies
- Snijd zoveel mogelijk vruchtvlees van de mango’s.
- Doe de mango, kokosmelk en eventueel de honing in de blender en mix goed door.
- Schenk in een bakje dat geschikt is voor de vriezer. Zet in de vriezer en laat minimaal 5-6 uur staan tot het ijs helemaal bevroren is. Roer elk half uur het ijs door zodat er geen ijskristallen ontstaan.
Pin dit mango ijs!

Zin om nog meer ijs te maken? Neem een kijkje op deze pagina, daar staan al mijn favorieten bij elkaar!
kneiters hard en niet lekker, ook na een uur laten ontdooien wordt het er nog niet veel beter op.
Oh dat is vervelend om te horen! Ik durf niet zo goed te zeggen waar het aan ligt, maar ontdooien met deze temperaturen zou toch snel moeten gaan.
Sorry, maar zo maak je geen ijs. Er zit te weinig suiker in, dus dat wordt steen en je roert tussendoot niet.
Heerlijk! Ook zonder honing 🙂