Een icebox cake, eigenlijk gewoon een andere naam voor een ijstaart. Maar ik vind het gewoon net even wat spannender klinken 😉

Ik maakte deze ijstaart met het nieuwe ijs van Breyers Delight dat ik mocht proberen. Dit ijs is verrassend laag in calorieën, hoog in proteïne én toch nog onwijs lekker! Daar kan ik wel een lekker recept mee maken dat perfect past binnen deze ijsweek. Sowieso kon deze ijsweek niet beter gepland zijn, want wat is het warm! Het perfecte weer voor lekker ijs.

Het ijs is verkrijgbaar in 4 smaken, maar toen ik deze ging kopen was de mint helemaal uitverkocht. Grappig, ik zou juist denken dat die het minst hard zou gaan. Ik kocht dus de chocolade, vanille en cookies & cream. Voor deze icebox cake gebruikte ik het chocolade en vanille ijs, gewoon omdat dat toch echt dé klassieke combinatie is.
Het vanille ijs bevat slechts 290 calorieën per 500 ml, de chocolade variant 310 calorieën. Uiteraard heb ik ze ook voordat ik er de ijstaart mee ging maken even van geproefd en ja, ze zijn helemaal goedgekeurd! Vooral de vanille variant vind ik erg lekker zo naturel. Er zitten zoetstoffen in, maar die proef je (gelukkig) niet.

Voel je vrij om jouw eigen favoriete smaak te gebruiken! Ik kan me zo voorstellen dat ze allemaal onwijs lekker combineren.

 Icebox cake

De taart kun je decoreren met jouw favoriete fruit. Ik koos deze keer voor aardbeien, rode bessen en blauwe bessen. Deze ijstaart maakt een perfecte snack of nagerecht voor 8 personen.

Ingrediënten
– 1 hotelcake
– Vanille Breyers Delight (500 ml)
– Chocolade Breyers Delight (500 ml)
– 5 grote aardbeien
– handje rode bessen
– handje blauwe bessen

Rechthoekige vorm van ongeveer 15 cm bij 20 cm.

Bereiding
Haal het ijs uit de vriezer en laat in ongeveer 30 minuten zachter worden.

Snijd de cake in dunne plakken.
Bekleed hiermee de bodem van de rechthoekige vorm.

Verdeel hier overheen het chocolade ijs.

Leg hierop weer een laag met cake.

Verdeel hier overheen het vanille ijs.

Zet in de vriezer en laat in ongeveer 2 a 3 uur helemaal bevriezen.

Haal ijstaart ongeveer 20 minuten voor het serveren uit de vriezer zodat het wat zachter wordt.
Garneer net voor het serveren met het verse fruit.

Icebox cake

Pin deze icebox cake!