Dit appeltaart roomijs is mijn absolute nieuwe favoriet. Want O-M-G wat is dit lekker zeg! Het smaakt echt zoals appeltaart bedoeld is; crunchy, met appels en kaneel. Echt overheerlijk!
Appeltaart met een bolletje ijs of wat slagroom (of beide) behoort al bij veel mensen tot de favorieten. Maar dan uiteraard meestal als het wat koeler buiten is. Als je het mij vraagt is appeltaart gewoon altijd een goed idee hoor. Maar door er dit roomijs mee te maken wordt het echt een zomers nagerecht/snack. Zo lekker! Ik weet zeker dat je hier jezelf en al je vrienden/familie een plezier doet.
En net zoals het oreo roomijs maak je ook dit roomijs gewoon lekker zonder een ijsmachine. Zo makkelijk… ik wou dat ik dit eerder ontdekt had hoor. Want je hebt gewoon echt geen ijsmachine nodig om overheerlijke ijsjes te maken. Nu ik het weet kan ik echt de lekkerste smaken blijven maken… zal ik er maar een ijsblog van maken? 😉
Met onderstaand recept maak je een bak vol appeltaart roomijs. Deze bak is ongeveer genoeg voor 4 personen.
Appeltaart roomijs
Ingrediënten
Appelvulling
- 1 zure appel
- 0.5 tl kaneel
- 2 el bruine basterdsuiker
- 15 g roomboter
Roomijs
- 250 ml slagroom
- 0.5 tl vanille extract
- 1 tl kaneel
- 150 ml gecondenseerde melk
- 70 g havermout koekjes
Instructies
- Schil de appel en snijd het klokhuis eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Doe de appel, kaneel, basterdsuiker en het klontje boter in een pan en verwarm op middelhoog vuur. Roer regelmatig door. Bak in ongeveer 15 minuten de appel zacht.
- Laat compleet afkoelen voordat je verder gaat.
- Klop de slagroom samen met de vanille met een mixer stijf.
- Voeg de gecondenseerde melk toe en spatel er doorheen.
- Voeg de kaneel en de helft van de appeltjes toe en verkruimel de helft van de koekjes boven het mengsel. Spatel er doorheen.
- Schep de helft van het mengsel in een bak die in de vriezer kan.
Verdeel hier de helft van de overgebleven appeltjes over. Schep de rest van het slagroommengsel er op. - Verdeel als laatste de resterende appeltjes en koekjes er overheen.
- Zet in de vriezer en laat minimaal 5-6 uur staan tot het ijs helemaal bevroren is.
- Haal het ijs ongeveer 20 minuten voor het serveren uit de vriezer zodat het wat zachter wordt.
Pin dit appeltaart roomijs!
Zin in meer lekkere ijsrecepten? Neem een kijkje op deze pagina, daar staan ze allemaal bij elkaar.
Dit lijkt mij zo lekker! Ik ga het zeker een keer maken!
Appeltaart is mijn favoriete taart. Dan moet appeltaartijs toch wel mijn nieuwe favoriete ijs worden. Dat kan niet anders!
Haha precies!