In juli gaven wij een feestje voor vrienden met een thema; Mexican Fiesta. Vandaag laat ik je meer zien van de voorbereiding en de aankleding.

Vorig jaar gaven we geen feestje omdat ik nog middenin mijn burn-out zat, de jaren ervoor deden we dat altijd wel. Want niks is zo gezellig als met vrienden (en familie) een feestje vieren! Dit jaar voelde ik me weer helemaal goed en we hadden wel zin in een feestje. Ik ben in juni jarig en mijn man in juli dus samen een feestje geven is dan net zo makkelijk.
We kozen een weekend in juli omdat de kans op mooi weer dan een stuk groter is en we graag een feestje in de tuin geven.

mexican fiesta

Via Kaartje2go bestellen we deze supertoffe tuinfeest uitnodigingen. Het zoeken op de website gaat erg makkelijk, je kunt namelijk de gelegenheid aangeven en dan worden alle kaarten die binnen dit thema passen getoond. Toen wij deze kaart zagen vonden we hem allebei meteen erg leuk en besloten dat het deze moest worden.

Je kunt de kaart vervolgens helemaal aanpassen naar jouw wensen. Verander de tekst, plaatsing, lettertypes en de uitvoering naar hoe jij het het mooiste vind. Vervolgens kun je ervoor kiezen om alle kaarten inclusief enveloppen thuisgestuurd te krijgen óf je laat ze direct naar de gasten versturen.

Op het moment van bestellen dachten we nog een BBQ te gaan geven. Enkele weken voor het feest veranderden we dit en werd het een Mexican Fiesta. Geen probleem, want ook bij dat thema passen de uitnodigingen mooi!

mexican fiesta

En dan kan de pret beginnen! Koop leuke aankleding, zoals cactussen, schaaltjes, bakjes, lampionnen en natuurlijk een piñata! Toen ik deze unicorn piñata zag wist ik gewoon dat ik die moest hebben. En nee, die hebben we niet gevuld met snoep en kapot geslagen. Die was echt puur ter decoratie en staat nu mooi te pronken op mijn thuiskantoor 🙂 .

mexican fiesta

Ik ben voor de decoraties naar een feestwinkel geweest en ik liep in de action toevallig tegen wat dingen aan die precies in het thema pasten. Zo had ik; een opblaas cactus, 3 cactus beeldjes, een vlag waarop fiesta staat, Mexicaanse vlaggetjes, 3 lampionnen, citronella kaarsen met cactusjes erop, een mandje met kleurige flosjes en natuurlijk de piñata.

mexican fiesta

Naast de gebruikelijke drankjes zoals fris en wijn hadden we Desperados en Aperol spritz. Desperados past lekker binnen het thema en de spritz vinden wij gewoon echt onwijs lekker. We haalden een flinke hoeveelheid ijsblokjes om al dat drinken koud te houden.

Aperol spritz is echt een grote favoriet bij ons en het is een gemakkelijk drankje om te maken;
– 1 deel aperol
– 2 delen prosecco
– 1 deel spa rood
– ijsblokjes
– schijfje sinaasappel

Officieel maak je het met gelijke delen Aperol, prosecco en spa rood, maar ik vind het net wat lekkerder met meer prosecco.

mexican fiesta

Als laatste kun je nog bedenken wat voor lekkere hapjes je op tafel wilt zetten die passen bij het Mexican Fiesta thema. Wil je hiermee uitpakken of weet je op voorhand dat er meestal niet zoveel gesnoept wordt? Vanalles om rekening mee te houden.
Ik maakte jalapeno poppers en een DIY tortillachips en dips.

Deze recepten komen deze week nog online!


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kaartje2go. Uiteraard zijn alle meningen/ervaringen in dit artikel mijn eigen en eerlijke mening.