Ok, ik noem het jalapeno poppers maar ik moet iets bekennen… meer dan de helft zijn eigenlijk mini puntpaprika’s. Een heerlijke en feestelijke snack.

Voor ons feestje wilde ik graag jalapeno poppers maken, deze stonden al langer op mijn to-cook lijstje en nu was de uitgelezen kans om ze eindelijk eens te maken! We deden onze inkopen bij de sligro en om te beginnen had ik alleen maar jalapeno pepers vast, tot ik de mini puntpaprika’s zag liggen. Toen was ik verkocht! En heel eerlijk gezegd; ik ben niet de grootste fan van pittig eten.

Daarbij heb je dus met groen, geel en rood weer de perfecte kleuren te pakken voor een feestje met een Mexicaans tintje. Dubbele win! Het past in het thema én iedereen kan er van snoepen. Overigens zullen er altijd mensen zijn die wél van pittig houden, dus die kunnen dan mooi voor de groene en pittige variant gaan.
Je kunt deze snacks makkelijk van te voren maken en dan in de oven schuiven als het bezoek er is. Overigens zijn ze lauwwarm of koud ook gewoon lekker.

Enne, voor een klein beetje Russian roulette; laat in een enkele jalapeno de pitjes zitten 😉

Jalapeno poppers

Ingrediënten
– 8 jalapeno pepertjes
– 8 mini rode puntpaprika’s
– 8 mini gele puntpaprika’s
– 250 g roomkaas
– 110 g geraspte belegen kaas
– zout & peper

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

Snijd de pepertjes en paprika’s in de lengte doormidden en schraap de pitjes eruit.

Meng in een kom de roomkaas en geraspte kaas door elkaar. Voeg een flinke snuf zout en peper toe.

Vul alle pepertjes/paprika’s met het roomkaas mengsel en leg ze op de bakplaat.

Bak ze in 20 minuten goudbruin in het midden van de oven.