Deze tortilla chips met dips, drie verschillende dips, mogen zeer zeker niet ontbreken op je feestje, of je nou een feest met een Mexicaans tintje geeft of niet.
Aanrader is om alles apart te serveren. Zet dus een grote schaal chips neer, de drie verschillende dips én bakjes waarin mensen hun eigen favoriet kunnen samenstellen. Dit is zoiets wat echt op elk feestje een grote hit zal zijn. Tortilla chips, guacamole, salsa en een heerlijke mais salsa; ik ben fan! Zet er eventueel nog een bakje creme fraîche en (pittige) chilisaus bij om het echt helemaal compleet te maken.
Ik maak mijn guacamole niet op de standaard manier, het is een beetje met een eigen twist. Want tja… eerlijk gezegd vind ik dat zo nog veel lekkerder! Ik kreeg overigens ook echt veel complimentjes over deze guacamole. Zelfs de mensen die er normaal niet zo’n fan van zijn hebben er van gesmuld.
De tomaten salsa maak ik gewoon in mijn keukenmachine, heb je die of een blender? Dan zit je gebakken! Want op deze manier is een overheerlijke salsa maken gewoon echt heel erg makkelijk.
Daarbij komt nog de salsa met mais. Gewoon weer eens wat anders dan normaal en als je het mij vraagt écht onwijs lekker! En dan niet alleen hierbij… maar als topping of extraatje bij veel verschillende maaltijden en gerechten.
Dus, heb je al zin in deze tortilla chips met dips? Gewoon op een relaxte zaterdagavond of een vrijmibo lijkt me ook de perfecte reden om deze te maken. Met of zonder feestje, genieten kan altijd!
Ingrediënten guacamole
– 3 avocado’s
– 1 limoen
– 1 handvol peterselie
– 1 teentje knoflook
– 1 rode ui
– flinke snuf zout
Bereiding
Snij de avocado’s open en schep het vruchtvlees eruit. Prak dit met een vork, of doe zoals ik en doe het in de keukenmachine.
Pers de limoen uit.
Hak de peterselie fijn.
Mak de knoflook en ui schoon en snipper deze.
Voeg limoen, peterselie, knoflook, ui en zout toe aan de avocado en meng met een lepel door elkaar.
Proef en breng eventueel wat meer op smaak met zout/peper/limoen.
Ingrediënten tomaten salsa
– 400 g tomatenblokjes (blik)
– 1,5 teentje knoflook
– 0,5 rode ui
– 0,5 rode peper (of meer als je van pittig houdt)
– 2 tl tijm
– 1 tl peterselie
– zout en peper
Bereiding
Maak de knoflook en rode ui schoon.
Doe alle ingrediënten in de blender/keukenmachine en mix door elkaar.
Proef en breng eventueel meer op smaak met peper/zout.
Ingredienten mais salsa
– 300 g mais
– 0,5 limoen
– 1 rode ui
– 1 oranje paprika
– snufje zout
Bereiding
Laat de mais goed uitlekken en doe in een schaaltje.
Knijp hierboven de limoen uit.
Maak de rode ui schoon en snipper deze.
Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine stukjes.
Voeg alles toe aan de mais en roer door elkaar.