Soep is echt een grote favoriet van me, deze Indiase courgettesoep mag zeker in mijn top 5! Courgettesoep is zo’n soepje waar je onwijs veel lekkere variaties kunt maken.
Al eerder maakte ik een Marokkaanse courgettesoep en dat is 1 van de meest bekeken recepten op mijn website. Als je die al lekker vindt dan moet je deze Indiase courgettesoep met curry madras kruiden ook zeker een keer proberen! Het geeft wat extra pit en het is gewoon echt een hele rijke en goedgevulde soep. Normaal voeg ik er namelijk geen extra groenten aan toe en hou ik het gewoon lekker basic; courgettesoep. Deze keer voegde ik er wat extra groenten aan toe voor een bite. Goede keus!
Met onderstaand recept maak je een heerlijke lunch voor 2 a 3 personen of een perfect voorgerecht voor 4 a 5 personen. Deze soep kun je ook gemakkelijk invriezen, iets wat ik standaard doe. Op die manier heb ik namelijk echt altijd wat lekkers in huis. Ideaal als ik zin heb in een warme lunch, maar geen zin om echt iets te koken. Haal de soep een paar uurtjes voor de lunch eruit en je kunt er van genieten!
Indiase Courgettesoep
Ingrediƫnten
- 1 courgette
- 1,5 tl curry madras kruidenmix Jonnie Boer
- 1 L groentebouillon
- 300 g soepgroenten
- 1 handje peterselie
Instructies
- Snijd de courgette in stukjes.
- Verhit wat olie in een soeppan en bak hierin de courgette een paar minuten aan. Voeg de curry madras kruidenmix toe en bak 1 minuut mee.
- Schenk de groentebouillon eroverĀ en breng langzaam aan de kook. Draai, als de soep kookt, het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
- Zet de pan terug op het vuur en voeg de soepgroenten toe. Laat de soep weer 10 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
- Proef de soep en breng eventueel op smaak met wat extra zout.
- Snijd de peterselie fijn en garneer hiermee de soep net voor het serveren.
De Indiase courgettesoep is heerlijk.
Wat fijn om te horen Lia!
Lijkt me heerlijk ik ga hem morgen maken .
Mag ik weten wat je bedoeld met groentebouillon.Zijn dat die zouterige blokjes met heet water aangemaakt?
Normaal maak ik een bouillon van vlees of vis getrokken en zo een smakelijker toevoeging te maken.
Wat denk je?
Alle bouillon kan š