Carrotcake, al een aantal jaren is het een echte hype. Vandaag deel ik dan eindelijk het overheerlijke recept dat mijn hart heeft gestolen!

Ik maakte deze carrotcake nog niet zo heel lang geleden. Daarvan deelde ik een aantal stories op mijn Instagram en ik kreeg zoveel reacties met de vraag of ik alsje-alsje-alsjeblieft het recept wilde delen. Nou, bij deze dus! Ik dacht, laat ik het recept maar snel uitwerken voor jullie. Dat was nog niet zo makkelijk… de cake was namelijk in de avond helemaal klaar en toen was het al te donker om mooie foto’s te kunnen maken. Dat betekende dus dat ik maar een klein stukje kon proeven. Want tja… een halve opgegeten cake is nou eenmaal niet zo mooi op de foto.

Toen ik de cake uit de oven haalde twijfelde ik eerlijk gezegd nog of hij wel écht lekker zou zijn. Hij leek wat droog en dat is nou precies wat een carrotcake niet hoort te zijn! Maar eenmaal met doorsnijden en het besmeren met de roomkaas frosting bleek al snel dat deze cake perfect was. Die eerste hap? Alsof een engeltje over m’n tong pieste. Mijn man moest er om lachen, heeft me al lang niet meer zo zien genieten van een stukje cake denk ik 🙂 .

Carrotcake

Er zijn een paar restaurants waarvan ik weet dat ze echt goede carrotcake maken, helaas kan ik er ook zo een aantal opnoemen die je beter niet kunt eten. Het komt stiekem toch wel erg precies. Sommige dingen zijn natuurlijk ook persoonlijke smaak… zo had ik een tijdje terug carrotcake waarin rozijnen verwerkt zaten. Nee dat klopt voor mij toch niet.

De allerlekkerste at ik denk ik vorig jaar in Amerika, in Boulder City bij Southwest Diner. We namen na de lunch een stuk mee om ’s avonds in de camper van te snoepen met een kop thee. Deze was echt zo lekker dat ik het jammer vond dat we maar zo’n klein stukje hadden. Dat stukje was uiteraard helemaal niet klein…. maar zo lekker! En deze komt toch verrassend dicht in de buurt!

“Normaal” wordt een carrotcake vaak met walnoten gedecoreerd, maar ik vind pecannoten eigenlijk veel lekkerder. Kies vooral jouw eigen favoriet!

Carrotcake

Met onderstaand recept maak je een cake voor ongeveer 10 personen. Ik maak gebruik van een bakblik, met losse bodem, van 20 centimeter.

Carrotcake

Dit is het lekkerste recept voor carrotcake ooit!
Voorbereiding15 minuten
Bereiding1 uur 40 minuten
Totale tijd1 uur 55 minuten
Porties: 10 porties

Ingrediënten

Carrotcake

 • 185 g lichte basterdsuiker
 • 4 eieren maat L
 • 160 ml zonnebloemolie
 • 220 g zelrijzend bakmeel
 • 15 g bakpoeder
 • 7 g kaneel
 • 7 g koek- en speculaaskruiden
 • 250 g wortelrasp

Roomkaas frosting

 • 300 g roomkaas naturel
 • 300 g poedersuiker

Decoratie

 • 1 hand noten

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht). Vet een bakblik van 2o cm doorsnede in met wat boter.
 • Mix met de hand in een kom basterdsuiker, eieren en zonnebloemolie door elkaar.
 • Zeef zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder erboven en voeg de kaneel en koek- en speculaaskruiden toe. Schep door de natte ingrediënten tot je een egaal beslag zonder klontjes hebt.
 • Snijd de wortelrasp nog iets fijner en voeg toe aan het beslag. Schep er doorheen.
 • Giet het beslag in de bakvorm. Bak de carrotcake in 70-90 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven. (Doe de test met de satéprikker; er mogen wat kruimeltjes aan blijven zitten, maar geen nat beslag)
 • Laat de cake compleet afkoelen op een rooster.
 • Meng in een kom de roomkaas en poedersuiker door elkaar.
 • Snijd de cake doormidden en verdeel daar een deel van de roomkaas frosting over. Leg de andere helft er weer op en verdeel ook over de bovenkant de roomkaas frosting.
 • Hak de noten klein en garneer hier de carrotcake mee.
 • Zet de carrotcake in de koelkast tot je er van gaat eten (dan wordt de roomkaas frosting ook weer iets harder).

Pin deze carrotcake!