Pizza, het is zo lekker. Deze carpaccio pizza is weer eens wat anders! Een nieuwe favoriet hier in huize FoodQuotes.
Carpaccio is hét favoriete voorgerecht van mijn man. Als het in een restaurant op de kaart staat weet ik gewoon al 100% zeker dat hij het besteld. Hij heeft er dan ook al vele geproefd en ik denk dat hij ondertussen een echte carpaccio fijnproever is. Mocht je willen weten waar je de lekkerste eet in Eindhoven; hij heeft het antwoord.
Ik werd voor een samenwerking met Magioni uitgedaagd met de volgende challenge: ‘Create your ultimate Cauliflower pizza with Bertolli’. Geen probleem, challenge accepted! Ik moest er wel even over nadenken, wat is nu echt de ultieme pizza? De radartjes in mijn hoofd draaiden overuren en opeens kwam het binnenvallen. Ik denk namelijk dat carpaccio 1 van de meest gegeten voorgerechten (ter wereld?) is. Dus tja, dan maak ik daar toch de aller-aller-allerlekkerste pizza mee?!
Uiteraard creëerde ik ook nog een pizza zonder vlees, deze komt over een tijdje ook online 🙂
Carpaccio pizza
Ingrediënten
- 2 bloemkool pizzabodems Magioni
- 1,5 el olijfolie Bertolli Extra Vierge
- 1 tl oregano
- 120 g rundercarpaccio
- 2 el pijnboompitten
- parmezaanse kaas naar smaak
- 2 handjes rucola
- extra olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (of zoals aangegeven op de verpakking).
- Bak de bodems 5 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng in een kommetje olijfolie, oregano en een snuf zout en peper door elkaar.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Haal de pizza’s uit de oven en verdeel het olijfoliemengsel erover. Bak nog eens 6 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de bodems uit de oven en leg op een bord/plank.
- Verdeel de carpaccio over de bodems. Garneer met de pijnboompitten en schaaf de Parmezaanse kaas erboven.
- Leg een handje rucola op elke pizza en besprenkel met wat extra olijfolie.