Deze glutenvrije wafels met Griekse yoghurt zijn makkelijk te maken, lekker en perfect als ontbijt of snack.

Wafels, ik ben er gek op! Mijn opa maakte vroeger gigantische stapels voor de hele familie, eerlijk gezegd niet alleen mijn opa… It runs in the family zullen we maar zeggen! We hebben dan ook echt allemaal een hartjes wafelijzer in de kast staan. Meestal wordt het dan een grote stapel, een beetje onder het mom van ‘nu ik toch bezig ben’.
Ik maakte al eerder overheerlijke paleo chocoladewafels en uiteraard deelde ik ook al het familierecept. Oh en ik maakte ook nog deze havermoutwafels met appel en karamel. Vandaag voegen we weer een lekker recept toe die weer helemaal anders is dan de eerder gedeelde recepten. Zo is er voor iedereen wat te vinden 🙂 .

Verder zijn dit geen zoete wafels. Er gaat maar 1 el ahornsiroop (of honing) in en je maakt er 4 a 5 rozetten mee. Als je deze wafels met vers fruit eet dan heb je verder geen zoetstoffen nodig. Perfect toch!

Glutenvrije wafels met Griekse yoghurt
Glutenvrije wafels met Griekse yoghurt

Deze wafels zijn glutenvrij, ik gebruik hiervoor een mengsel van amandelmeel en tapiocameel. Tapioca kun je kopen bij Aziatische supermarkten, eko winkels en online bij bijvoorbeeld PuurMieke.

Wil je ze zo uit het vuistje eten? Dan is dat altijd lekker met poedersuiker, eigenlijk is dat ook gewoon dé manier om wafels te eten..

Glutenvrije wafels met Griekse yoghurt

Heerlijk als ontbijt of snack
Voorbereiding10 min
Bereiding20 min
Totale tijd30 min
Porties: 4 rozetten

Ingrediënten

  • 80 g amandelmeel
  • 65 g tapioca
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei maat L
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el ahornsiroop (of honing)

Instructies

  • Verwarm je wafelijzer voor op standje 4 (Mijn wafelijzer heeft 5 standen, dus bijna op het heetst).
  • Meng in een kom amandelmeel, tapioca en bakpoeder door elkaar.
  • In een andere kom meng je de natte ingrediënten door elkaar; ei, Griekse yoghurt, vanille extract en ahornsiroop.
  • Giet de natte bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar tot een mooi egaal beslag.
  • Vet je wafelijzer iets in met boter of olie. Giet wat beslag in je wafelijzer (ongeveer 2 eetlepels) en sluit het deksel. Bak enkele minuten tot de wafels goudbruin zijn. (let op dat je niet teveel beslag  in je wafelijzer giet. Liever iets te weinig dan teveel en dat het overloopt)
  • Herhaal tot al het beslag op is. Laat de wafels, als je ze niet meteen opeet, even afkoelen op een rooster.

Pin deze glutenvrije wafels!