Diner Groenten Recepten Vlees

Lasagne met groentelaagjes

Lasagne met groentelaagjes

Tags:    

Deze lasagne met groentelaagjes zit, zoals de naam al doet vermoeden, boordevol groenten! Een overheerlijke, goedvullende maaltijd die voor mij echt op en top comfort food is.

Wat maakt lasagne tot comfort food? Is het het laagje bubbelende en knapperige kaas? Of wellicht het warme en hartige? Geen idee… maar voor mij is lasagne echt zo’n gerecht waarmee ik me thuis voel. Waar ik altijd blij van word.

Een lasagne maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Vroeger gebruikte ik hiervoor altijd een pakje, want dat was makkelijker om een sausje te maken. Boy i was wrong! Eigenlijk is een saus maken voor de lasagne easy peasy, je hebt er maar enkele ingrediΓ«nten voor nodig. Overigens zie je me een lasagne met bechamelsaus nooit maken, ik vind dat gewoon niet lekker. Die bechamelsaus dan…

In onderstaand recept gebruik ik dus veel groenten. Ook zit er gehakt in, maar heb je zin in een dagje zonder vlees dan kun je deze met alle gemak gewoon weglaten, of eventueel vervangen door vega-gehakt.

Oh en geen zin in de lasagnevellen? Geen probleem, je kunt deze gewoon weglaten in het recept. Eventueel kun je er ook voor kiezen om een extra courgette toe te voegen voor het laagjes effect.

Lasagne met groentelaagjes

Met onderstaand recept maak je lasagne voor 4 personen, lekker met een frisse groene salade erbij.

IngrediΓ«nten
– 1 courgette
– 1 aubergine
– 300 g rundergehakt
– 2 teentjes knoflook
– 1 grote ui
– 500 g tomato frito
– 1 tl rozemarijn
– 1 tl tijm
– 1 tl oregano
– 1 prei
– 2 paprika’s
– 250 g champignons
– 6 lasagnevellen
– 2 bollen mozzarella
– geraspte kaas

 

Bereiding
Maak de courgette en aubergine schoon, snijd de uiteindes eraf en schaaf in de lengte in dunne plakken.

Verhit een grillpan op middelhoog vuur en grill hierin de courgette en aubergine.
Bestrooi tijdens het grillen met een snufje zout.

Verhit een pan met wat (olijf)olie en bak hierin het gehakt rul.

Snipper ondertussen de knoflook en ui. Voeg deze toe aan het gehakt en bak ongeveer 4 minuten mee.
Voeg vervolgens de tomato frito, rozemarijn, tijm, oregano en een flinke snuf peper en zout toe. Voeg een klein scheutje water toe en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.

Maak de prei schoon en snijd deze in dunne halve ringen.
Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne reepjes.

Verhit wat (olijf)olie in een koekenpan en bak hierin de prei en paprika 5 minuten op middelhoog vuur.
Breng op smaak met een snuf zout en peper.

Maak de champignons schoon en snijd in plakken.

Verhit wat (olijf)olie in een koekenpan en bak hierin de champignons enkele minuten op middelhoog vuur.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Vet een rechthoekige bakvorm in met wat olijfolie. Mijn vorm is ongeveer 26×20.

Snijd alvast de mozzarella bollen in plakken.

Bouw de lasagne als volgt op:

  • gehakt mengsel
  • prei mengsel
  • lasagnevellen
  • mozzarella
  • champignons
  • gehaktmengsel
  • courgette (alles)
  • prei mengsel
  • gehakt mengsel
  • aubergine (alles)
  • champignons
  • gehakt mengsel
  • lasagnevellen
  • gehaktmengsel
  • mozzarella en geraspte kaas

 

Bak de lasagne 30 minuten in het midden van de oven.

Laat even afkoelen buiten de oven voordat je de lasagne serveert.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Goedemorgen! 🐰 zijn jullie een beetje aan het genieten van deze mooie paasdagen. Dubbel geluk toch dat het zo’n mooi weer is?!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Gisteren hadden wij een overheerlijke lunch bij m’n moeder @anjasfoodblog en stiefvader (samen met zus, stiefzus, nichtjes en aanhang). We zaten lekker buiten en hebben heerlijk gegeten. πŸ₯°πŸ™Œ Daarna hadden we een spontane BBQ met m’n vader en zusje. Ik kan je vertellen; gisterenavond was ik helemaal uitgeteld πŸ˜…. (Heeft vast ook iets te maken met die 10 uur werken op zaterdag) β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Even 2 foto’s van dit heerlijke gebakje trouwens! πŸ‘† De eerste is gisteren gemaakt en de tweede tijdens de paasshoot.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Allebei even lekker kan ik je vertellen! Het verschil? De tartelette op de eerste foto is gemaakt in een muffinvorm omdat er niet genoeg bakringen waren. Werkt perfect dus! πŸ™Œ tip dus!! En het recept! Dat vind je op de website van m’n moeder.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Op de achtergrond Amy, de altijd vrolijke golden retriever die midden in de zon gaat liggen πŸ˜‚.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#tartelette #tartelettes #fruit #versfruit #rodebessen #frambozen #aardbeien #bosbessen #slagroom #wittechocolade #lemoncurd #pasen #paasbrunch #paaslunch #brunch #lunch #fotoshoot #goldenretriever #heerlijk #lekkereten #genieten #foodie #foodquotesnl
  • De laatste tijd heb ik steeds meer gesprekken over het bewaken van je grenzen als je vanuit je passie onderneemt. Hoe zorg je ervoor dat je op tijd rust pakt, waar liggen die grenzen en hoe/waartegen zeg je dan nee? Want juist als ondernemer is dit onwijs belangrijk.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Gesprekken die vaak voortkomen uit mijn ervaring met mijn burn-out of mensen die ook ondernemen vanuit hun passie. Want als alles leuk is, hoe zorg je dan voor de juiste balans?
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Geloof me, dat is soms echt lastig! πŸ€·β€β™€οΈ Soms herken ik ook mijn eigen grens niet goed genoeg. Maar gelukkig komt dat steeds minder vaak voor. Ik geef mijn 4 beste tips in het artikel dat nu online staan. 1 van die tips is: Zoek een hobby! πŸ˜…πŸ™Œ Maar echt!!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Het artikel staat online, volg de link in m'n bio.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ik ben benieuwd hoe jij zorgt voor de balans? Laat hieronder vooral je reactie/tips achter! Kunnen we er allemaal wat mee πŸ₯°
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
πŸ“Έ: @byjamiedeleeuw
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#passie #ondernemenvanuitjepassie #ondernemen #ondernemer #ontwikkeling #zzper #eigenbaas #grenzen #grenzenbewaken #grenzenherkennen #neeisookeenantwoord #ondernemendevrouwen #eigenbedrijf #ondernemerschap #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #ondernemerschap #vrijheid #bewustwording #inzicht #zakenmeisje #ambities #samenwerking #foodie #fotografie #receptontwikkeling #foodquotesnl
  • Weet jij al wat je deze Pasen voor lekkers op tafel gaat zetten? πŸ°β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Mocht je nu nog twijfelen of nog op zoek zijn naar wat lekkers; dit πŸ‘† is een deel van al het lekkers dat ik samen met @anjasfoodblog maakte speciaal voor Pasen. Al deze lekkere recepten staan nu op onze websites. πŸ™Œβ€οΈβ €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Enne, mocht je nu nog geen idee hebben voor de brunch/lunch... dan maak je gewoon alle recepten! Anja deelt meteen een handig artikel met daarin tips voor het voorbereiden van zoveel lekkers.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ik zal zo alle recepten delen in m’n stories met swipe-up link, oh inclusief een highlight t/m Pasen zodat je alles op 1 plek hebt. Lekker handig toch?! πŸ™πŸ€©β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#pasen #pasen2019 #eerstepaasdag #tweedepaasdag #paasbrunch #brunch #paaslunch #lunch #paasontbijt #ontbijt #donuts #donutlover #marbledglaze #glaze #glazuur #lunchen #brunchen #paasshoot #fotografie #foodfotografie #f52grams #easter #receptontwikkeling #tartelettes #salade #plaattaart #blink #foodie #foodquotesnl
  • Wist jij dat maar 1 op de 10 Nederlanders regelmatig aubergine eet?! Ik was echt verbaasd hoor toen ik dat hoorde... het is toch een groente die tegenwoordig echt overal verkrijgbaar is! πŸ˜³πŸ€―πŸ†β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dus, vandaag een lekker receptje met aubergine om eens mee aan de slag te gaan. Een vegetarisch gevulde portobello met aubergine en feta. De smaken gaan perfect samen en zo is het een mooi gerechtje voor de lunch of brunch voor komende pasen. πŸ™Œβ €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Nu ben ik benieuwd... eet jij regelmatig aubergine?β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ergens denk ik namelijk dat mijn lezers/volgers gewoon met regelmaat deze groente op tafel zetten. Laten we die statistieken eens even veranderen!! πŸ˜…β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Het recept staan online, volg de link in m'n bio naar de website.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#aubergine #aubergines #eggplant #vegetarisch #vegetarian #feta #portobello #lunch #brunch #recept #receptidee #lekkerrecept #lekkereten #lunchen #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #boordevolsmaak #samenwerking #groenten #wewv #watetenwevandaag #foodie #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #foodquotesnl
  • Weet je wat ik nou echt onwijs tof vind? Fotograferen! En dan het liefste eten! πŸ₯°πŸ€€ Het maakt me overigens dan niet uit of het mijn eigen recepten zijn, die van een ander of gerechten in een restaurant.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Over dat laatste, daar krijg ik met grote regelmaat vragen over van horeca eigenaren Γ©n medewerkers. Ze willen vooral graag weten hoe ze er ook zelf mee aan de slag kunnen gaan.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Laat ik daar nou een antwoord op hebben! πŸ˜…πŸ™‹β€β™€οΈ
Ik schreef er een inspiratie artikel over met de 4 dingen die je Γ©cht nodig hebt om er ook zelf mee aan de slag te gaan.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Uiteraard kun je ook mij boeken om de fotografie te verzorgen, of ik geef je een inspiratie sessie in combinatie met een fotografie workshop; alles is mogelijk! πŸ™Œ
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De link naar het artikel (food fotografie voor instagram) staat in m'n bio.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#fotografie #fotograaf #fotografe #foodfotografie #canon #canonfotografie #etenfotografie #food #eten #restaurant #horeca #horecasupport #inspiratie #inspireren #foodie #inhartennieren #zzper #ondernemer #eigenbaas #ondernemendevrouwen #eindhoven #ondernemersineindhoven #coach #fotografiecoach #workshop #inspiratiesessie #onlinegroei #foodquotesnl
  • Dit is dus de perfecte zaterdagavond he; joggingbroek, Netflix, Aperol spritz en deze tafel vol hapjes! πŸ™Œ
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Zie je die mooie olijfhouten plank met mijn logo daar in het midden?! 😍 die kreeg ik gisteren tijdens de foodbloggerslunch! Georganiseerd door @heerlijkehappen en die geweldige plank en 2 blauwe kommetjes zijn van @bowlsanddishes . Die plank dus he, daar ben ik een beetje verliefd op πŸ₯°. Die was dan ook meteen het uitgangspunt van deze tafel vol lekkers.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Enne, ik ben benieuwd of we alles opkrijgen... wat is dat toch he? Dat je altijd bang bent dat je te weinig hebt πŸ˜…πŸ™ˆ. Herkenbaar?
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#bowlsanddishes #borrel #borrelen #borrelplank #zaterdagborrel #netflixandchill #aperolspritz #spritz #vegetarischesnacks #gazpacho #pide #simit #hummus #garnalen #zoveellekkers #getinmybelly #smullen #smakelijketen #gezelligheid #wewv #watetenwevandaag #foodie #foodquotesnl
  • Had je al in de gaten dat er bij @anjasfoodblog al 3 overheerlijke paasrecepten online zijn gekomen?! Die ook op die geweldige paas-brunch-tafel stonden?!πŸ°πŸ™Œ β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Waaronder dus deze GE-WEL-DI-GE donuts! 😍❀️ toen ik deze deelde in m’n stories vroegen jullie massaal om het recept. Snap ik wel hoor... ze zijn ook zo mooi πŸ₯°πŸ€© Γ©n onwijs lekker!!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dusse, snel via @anjasfoodblog naar haar website! Go Go Go!! β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#donuts #glazuur #geglazuurdedonuts #galaxy #galaxyglazuur #glazed #galaxyglaze #zoet #lekkernij #zoetrecept #donut #ovendonuts #heelhollandbakt #hhb #paasrecept #snack #koffietijd #paasbrunch #f52grams #thefeedfeed #foodfotografie #fotografie #marbled #gemarmerd #recept #foodie #foodquotesnl
  • Klaar voor meer lekkere paasinspiratie?! Of ja... de recepten zijn natuurlijk ook perfect voor of na pasen πŸ˜….β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Maar goed, deze vegan champignon patΓ© wil je echt een keer maken! Overheerlijk op brood, toast, cracker of wellicht komkommerschijfje. ❀️ Gewoon lekker op alles dus!β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Mocht je nu nog twijfelen, niet doen. Deze is echt heel erg lekker, ook als je niet persΓ© vegan of vegetarisch eet. Doe je dat wel (of iemand van je vrienden/familie) dan is dit al helemaal een aanrader! Wat kan ik nog meer zeggen dan: maken dit recept! πŸ˜‰πŸ€€β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Het recept staat online, volg de link naar de website in m'n bio.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#champignon #pate #champignonpate #walnoten #vegan #veganpate #vegetarisch #vegetarischepate #smeersel #paleo #paleofood #paleorecept #paleonl #recept #inspiratie #pasen #paasrecept #ontbijt #lunch #brunch #snack #lekkerrecept #lekkereten #foodblogger #receptontwikkeling #foodfotografie #foodie #foodquotesnl