Zet een wat anders op tafel met het ontbijt! Wat denk je van deze kaneelbrood tulband? Zoveel lekkerder dan die standaard boterham. 3 ingrediënten en binnen no-time gemaakt. Ideaal. Leuk ook met kerst of pasen! Serveer eventueel met een glazuur van poedersuiker. Het brood is overigens ook zo of met een beetje roomboter overheerlijk.

Uitgebreid en lekker ontbijten vind ik in het weekend heerlijk. Ik ben zelf eigenlijk niet persé een ontbijter, dus als het dan meer richting brunch/lunch gaat ben ik al helemaal blij. Vooral als je met meerdere mensen bent, er is iets onwijs gezelligs aan met z’n allen aan tafel genieten van lekker eten.

Afgelopen weekend was mijn man een weekendje weg en werd ik op zondag wakker met lekkere trek. Dat is sowieso al best ongewoon voor mij… Ik wist dat ik nog een kant-en-klaar verpakking voor kaneelbroodjes in de koeling had staan en besloot dat dat wel een top ontbijtje zou worden. Toen schoot het me ook opeens binnen dat het dan ook wel leuker is om er eens iets anders mee te doen dan “hoe het hoort”. Dat resulteerde dus in deze kaneelbrood tulband!

Kaneelbrood tulband

Kaneelbrood bakken in de airfryer

Wist je dat je dit kaneelbrood in een tulbandvorm ook perfect kan bakken in de airfryer? Sowieso kan eigenlijk alles wat je in de oven bakt ook in de airfryer, alleen moet je de graden en tijden aanpassen. Plus, je moet er uiteraard voor zorgen dat je een vorm hebt die in de airfryer past. Ideaal toch?! Uiteraard geef ik je in het recept al de graden en tijden voor de airfryer.

Kaneelbrood tulband

Een heerlijk geurend brood.
Voorbereiding6 minuten
Bereiding14 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 240 g kaneelbroodjes (uit de koeling bij de AH)
  • roomboter om de vorm mee in te vetten
  • 1 el suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een kleine tulband vorm (ongeveer 18 cm doorsnee) in met wat boter.
  • Bestrooi de vorm met de suiker.
  • Maak de verpakking open en snijd het deeg in ongeveer 7 plakken.
  • Leg de plakken dakpansgewijs in de tulbandvorm en druk iets aan.
  • Bak deze ongeveer 14 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Airfryer

  • Zet de vorm in de airfryer. Bak het kaneelbrood in circa 10 minuten op 160 graden gaar.

Pin dit kaneelbrood!

Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!