Diner Groenten Recepten

Bloemkoolsteak met hummus

Geroosterde bloemkool met hummus

Tags:     

Vandaag deel ik weer eens een overheerlijk groentegerecht, deze bloemkoolsteak met hummus wil je echt een keer maken!

Bloemkool is zo’n groente die in Nederland veel gegeten wordt. Gekookt, met kaassausje, verwerkt tot bloemkoolrijst en tegenwoordig ook steeds vaker geroosterd. Een paar jaar geleden maakte ik al geroosterde bloemkoolroosjes (klik hier voor mijn oude recept, binnenkort maar eens nieuwe foto’s voor maken), maar deze bloemkoolsteaks zien er al helemaal feestelijk uit! Ik denk dan ook wel dat dit mijn nieuwe favoriete manier van bloemkool eten is.

Overigens is dit ook een perfecte maaltijd voor een avondje zonder vlees. Of wat denk je als er vrienden/familie komen eten die vegetarisch of vegan zijn? Dan zet je hiermee toch echt iets lekkers en wat anders op tafel.

Kies er voor om de hummus zelf te maken of zelf te kopen. Ik zal heel eerlijk zijn; voor deze foto’s gebruikte ik een kant-en-klare hummus. Eigenlijk is het onwijs makkelijk om zelf te maken, daar heb je ook perfect de tijd voor als de bloemkoolsteak in de oven zit. Dus, doe vooral wat jij het makkelijkste vindt.

Geroosterde bloemkool met hummus

IngrediΓ«nten, voor 2 personen
– 1 kleine bloemkool
– 4 el olijfolie
– 1 tl baharat
– snuf zout

– 5 el hummus (zelfgemaakt of zelfgekocht)
– halve rode ui
– handvol zwarte olijven
– paar takjes verse peterselie

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius (hetelucht).
Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.

Snijd voorzichtig de blaadjes van de bloemkool af, de steel wil je heel houden. Die houdt namelijk alles bij elkaar.

Snijd vervolgens van 2 kanten (tegenovergesteld) een stukje af en snijd het middelste gedeelte in 4 plakken.
Let op het bakpapier.

Meng de olijfolie en baharat door elkaar in een kommetje.
Bestrijk hiermee de bloemkoolsteaks, draai om en bestrijk ook deze zijde.
Bestrooi met een snuf zout.

Rooster de steaks 10 minuten in het midden van de oven.
Draai om en rooster ze nog eens 10 minuten.

Maak de rode ui schoon en snijd in dunne reepjes.
Hak de peterselie grof.

Verdeel de hummus over 2 borden, leg hier 2 bloemkoolsteaks bij.
Verdeel er de rode ui, olijven en peterselie over.

 

Geroosterde bloemkool met hummus

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Weet je wat lekker is? Deze pizza πŸ™ŒπŸ˜!! Op een courgette bodem en met pittige kip, crΓ¨me fraiche en groene groenten. Check het recept hieronder! πŸ‘‡
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Perfect krachttoer tijdens het opzetten van de kerstboom als je het mij vraagt! πŸŽ„πŸ•mijn kerstboom staat bijna helemaal, met allemaal nieuwe ornamenten 😍 ben er zo blij mee!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Heb jij een speciaal ritueel qua eten en drinken tijdens het opzetten van de kerstboom? πŸŽ„ β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dit heb je nodig voor 2 pizza’s:
- 2 courgette bodems van @magionipizza - 4 el crème fraiche
- 1 bol mozzarella
- 80 g kipfilet
- 2 volle tl currypasta van @blueelephant_nl - 300 g broccoli
- 4 el doperwten
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Zo maak je het;
Meng de kipstukjes met de currypasta.
Bak gaar in een koekenpan met olijfolie.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Snijd de broccoli in halve roosjes en kook samen met de erwtjes gaar.
Laat de broccoli goed uitlekken.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Bak de pizza’s 4 minuten voor op 210 graden.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Haal uit de oven en bestrijk met de crème fraiche.
Snijd de mozzarella in plakken en verdeel erover.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Verdeel broccoli, erwtjes en kip over de pizza en bak nog eens 6 a 7 minuten in de oven op 210 graden.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Smakelijk eten!!! πŸ™Œ
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#pizza #pizzaparty #magioni #magionipizza #blueelephant #kip #currykip #chicken #groenten #gezond #gezondeten #gezondleven #lekkereten #kerst #kerst2018 #christmas #groentenpizza #smakelijketen #samenwerking #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • Een nagerecht voor de kerst dat supermakkelijk te maken is: βœ” Check! Deze gebakken appel met nougatine en ijs zit boordevol smaak Γ©n is een licht nagerecht na een flinke maaltijd.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Persoonlijk vind ik appel altijd een beetje ondergewaardeerd als nagerecht 🍎. Mensen gaan met de feestdagen eerder voor aardbeien, ananas, of wellicht een andere vrucht uit een subtropisch land. Maar dat appeltje, vind ik stiekem gewoon net zo lekker hoor! πŸ™Œβ€ En eerlijk is eerlijk, je kunt er de lekkerste gerechten mee maken.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Als je nou al van plan was om de nougatine van gisteren te gaan maken... Zet dan ook meteen dit lekkere receptje op het lijstje erbij. 😁
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Link naar het recept in m'n bio.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#kerst #kerst2018 #kerstrecept #christmas #nagerecht #dessert #ijs #slagroomijs #appel #nougatine #steranijs #kaneel #boordevolsmaak #lekker #lekkereten #snoepen #kristal #receptontwikkeling #foodblogger #kerstboom #foodquotesnl
  • Heb jij al eens zelf nougatine gemaakt? Nee? En als ik je nu vertel dat dat echt tΓ© makkelijk is, ga je er dan mee aan de slag? Ja toch?!! β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Echt doen! πŸ˜… Als ik had geweten dat het zo makkelijk zou zijn dan had ik het al veel eerder gemaakt! Misschien nog wel belangrijker: het is zoooo lekker ❀😍. Lekker om zo van te snoepen bij koffie/thee of verkruimeld over je nagerecht of gebak.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Oh enne, morgen geef ik je een overheerlijk nagerecht om te maken met je homemade nougatine πŸ‘©β€πŸ³.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De link naar het recept staat in m'n bio.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#nouga #nougatine #bakken #lovetobake #hhb #heelhollandbakt #amandel #amandelen #snoepen #snack #koffietijd #tussendoortje #suqar #kookboek #kerst #kerstrecept #christmas #kerstlampjes #nagerecht #foodie #foodquotesnl #foodblogger
  • Stel je toch voor.... dat je 's ochtends wakker wordt en dit je uitzicht is 😍🀩. Ik zou er wel aan kunnen wennen hoor Lekker over het strand wandelen, een duik nemen wanneer je wilt en lekker veel vitamine D opdoen πŸ™Œ.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ondertussen zijn we alweer een week terug uit Zanzibar en zit ik vol in de kerst. Kerstrecepten, styling, trends en kadootjes πŸŽ„ . Oh en deze week ook echt een kerstboom!! Nu al zin in.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Maar tussendoor droom ik nog over Zanzibar, het eiland dat ons hart heeft gestolen ❀.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#zanzibar #zanzibarisland #zanzibarbeach #zanzibarlife #island #islandvibes #beach #beachgirl #strand #genieten #dromen #kerst #kerst2018 #travel #travelgram #travelholic #traveltheworld #tanzania #dreamofzanzibar #travelgirl #travelwithme #foodieopreis #foodquotesnl
  • πŸŽ… It's beginning to look a lot like Christmas πŸŽ„β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Laat ik de kerstrecepten beginnen met een lekker voorgerechtje. Deze romige broccolisoep is makkelijk voor te bereiden en boordevol smaak. Oh en met een twist uiteraard! πŸ˜‡β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De bladerdeegsterren zijn niet nieuw, maar maken elk gerechtje extra kerstig en gezellig. Plus het voegt een lekker krokantje toe.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Als je nou niet weet hoe je je gerecht wat extra kerstgevoel geeft; deze bladerdeegsterren zijn altijd goed! πŸ™Œ Je kunt ze gemakkelijk hartig Γ©n zoet maken.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De link naar het recept voor de soep en sterren staat in m'n bio.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Enne, uiteraard is deze soep ook lekker voor en na kerst πŸ˜‰.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#kerst #kerstmis #kerstrecepten #kerstrecept #kerstdecoratie #christmas #kerststerren #sterren #bladerdeeg #bladerdeegsterren #kerst2018 #kerstgevoel #soep #voorgerecht #broccolisoep #broccoli #foodie #receptontwikkeling #foodquotesnl  #foodblogger
  • Vier jij Sinterklaas, of wil je eens de chocolade kruidnoten ergens in verwerken? Deze cake is heerlijk!! Aanradertje hoor, enne... cake bakken is zo makkelijk πŸ™Œβ€οΈ.
Dit jaar maak ik geen Sinterklaas recepten, maar er staan er al een paar op de website.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Link naar het recept staat in m’n bio.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ok, eerlijk is eerlijk: wij vieren geen Sinterklaas en ik sta zelf in de keuken voor kerst te bakken. Of ja... kerstrecepten πŸŽ…πŸΌπŸŽ„. Zo leuk!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ik ❀️ kerst. En misschien nu nog wel iets meer sinds ik dit jaar Saskia van @christmaholic  leerde kennen. πŸ‘―β€β™€οΈ Alsof we elkaar al jaren kennen! Trots op haar kerst-imperium en dat ik haar een vriendin mag noemen πŸ™Œ.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Oh en vul je even de poll in die ik zo deel in m’n stories? Want vanaf wanneer zal ik die kerstrecepten eens delen?
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#sinterklaas #sinterklaasfeest #sinterklaasrecept #kerst #kerstmis #sinterkerst #kruidnoten #pepernoten #chocolade #chocoladekruidnoten #cake #bakken #hhb #heelhollandbakt #recept #foodie #foodquotesnl
  • Wow, wat een geweldig eiland is Zanzibar! πŸŒ΄β˜€οΈπŸ€©β€οΈ de vriendelijkheid van de mensen, de geweldig groene natuur, de blauwe oceaan en de hele vibe die er hangt... We hadden het niet echt verwacht, ❀️ maar Afrika heeft Γ©cht ons hart gestolen. Mocht je twijfelen om te gaan: niet doen! Gewoon echt gaan!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Hier πŸ‘† zijn we op een trip met onze eigen lokale gids Azizi (check zijn insta @zanzibarguide πŸ™Œβ€οΈ ), als je het mij vraagt de beste manier om het eiland te ontdekken.
Ik sta hier op een zandbank in het midden van de oceaan die er alleen met eb is. Daarvoor en daarna hebben we gesnorkeld en de mooiste 🐠🐬 visjes gezien. Overigens waren we hier ook vergeten mijn onderrug in te smeren met zonnebrand πŸ˜¬β˜€οΈ je kan raden hoe die eruit zag na 3 uur op zee.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Swipe voor meer foto’s van dit mooie eiland πŸ™Œβ€οΈ.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ben jij ooit op vakantie geweest naar Zanzibar of Afrika? Of zou je er graag een keer heengaan?
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#zanzibar #zanzibarisland #zanzibarbeach #zanzibartour #tanzania #afrika #beach #strand #blauwezee #vakantie #holiday #foodieopreis #holidayfun #onthebeach #zandbank #localguide #snorkelen #palmbomen #dreamofzanzibar #hotel #fish #travel #travelgram #travelphotography #traveltheworld #foodie #foodquotesnl
  • Deze karamel monstershake is echt een guilty pleasure. πŸ₯€πŸ© een shake met flink slagroom, karamel, karamelsaus Γ©n een halve donut. 😍 Sugarrush gegarandeerd!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Voor 7 verschillende monstershakes en andere heerlijke gerechten moet je bij @streetfoodeindhoven  zijn. Een geweldig klein zaakje in het hart van Eindhoven. πŸ™Œ hotspot alert!!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Swipe voor meer en bezoek de website voor alle foto’s en meer info over deze hotspot. Link in bio.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
πŸ“Έ: door @byjamiedeleeuw β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#milkshake #mymilkshakebringsalltheboystotheyard #monstershake #freakshake #caramel #karamel #donut #slagroom #guiltypleasure #snoepen #snack #sugarrush #hotspot #eindhoven #eindhovencity #eindhoven_ehv #brabant #brabantcelebratesfood #foodie #foodquotesnl