Website Builder Insider

Deze groene salade met parelcouscous en feta is echt altijd lekker! Op elk moment van het jaar en zowel als lunch als diner. Lekker, licht en toch boordevol smaak; genieten!

Het is de laatste tijd een beetje raar weer; we gaan van warm naar koud en weer terug. En waar ik gisteren nog lekker pompoensoep at als lunch heb ik vandaag liever een frissere en lichtere lunch. Waar ik vorige week nog de verwarming aanhad, heb ik vandaag gewoon de deur openstaan. Ik weet het allemaal niet meer hoor… ik vind het allemaal maar verwarrend de laatste tijd.

Maar goed, deze groene salade met parelcouscous is eigenlijk altijd lekker. De verse kruiden combineren heerlijk met de feta en de couscous geeft nét dat beetje extra aan deze salade. Parelcouscous is sowieso wel echt een favoriet van me. Wat grover dan normale couscous en ik weet niet… ik vind het er gewoon echt leuk uitzien.

Groene salade met parelcouscous en feta

Onderstaand recept is genoeg voor 2 personen, of 2 porties. Ideaal dus om op een zondag te maken en er dan 2 dagen van te genieten als lunch!

Groene salade met parelcouscous en feta

Lekker als lunch!
Voorbereiding15 min
Bereiding10 min
Totale tijd25 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 70 g parelcouscous
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • 1 handje dille verse
  • 1 handje peterselie verse
  • 100 g gemengde sla
  • 1 komkommer
  • 1 groene paprika
  • 60 g feta

Instructies

  • Kook de parelcouscous gaar zoals aangegeven op de verpakking. Spoel daarna af met koud water om het kookproces te stoppen en laat goed uitlekken.
  • Doe de parelcouscous in een kom en voeg olijfolie, citroensap en een snuf zout toe.
  • Hak de kruiden fijn en doe bij de couscous. Roer alles goed door elkaar.
  • Snijd de uiteindes van de komkommer en schaaf in plakken. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes.
  • Hussel de sla, komkommer en paprika door elkaar. Verdeel de parelcouscous erover en verbrokkel de feta erboven.
  • Breng eventueel nog verder op smaak met wat zout en peper.

Pin deze groene salade met parelcouscous!