Vandaag eten we eens wat anders dan anders; een Mexicaanse stamppot. Een heerlijke en goedvullende maaltijd voor elke dag die je binnen 30 minuten op tafel zet.

Persoonlijk ben ik echt fan van stamppot, maar eigenlijk maak ik het niet zo vaak. Terwijl boerenkool-, andijvie- of wortelstamppot echt wel aan mij besteed is! Een hartverwarmende maaltijd en eigenlijk ook gewoon op en top comfortfood. Het liefste met een gehaktbal of rookworst. Oh en als het dan een gehaktbal is wil ik ook jus 🙂 . Vegetarische spekjes doen het ook heerlijk bij een stamppot, of wat blokjes kaas. Er zijn zoveel lekkere combinaties te bedenken!

Deze stamppot maak ik eens niet met de klassieke groenten, nee ik gebruikte Mexicaanse roerbakgroenten. Dit is een mix die je kant en klaar kunt kopen met onder andere prei, bonen en mais. Ideaal en echt lekker in deze stamppot! Daarnaast doe ik er natuurlijk ook nog wat lekkere kruiden bij om het helemaal af te maken. De mix van zoete en gewone aardappel maakt het gerecht helemaal af, want ik vind die zoete aardappel nu eenmaal perfect in een stamppot.

Mexicaanse stamppot

Ik serveerde de stamppot met de vegetarische rookworst van Unox, deze kreeg ik opgestuurd om eens uit te proberen. Perfect, want zoals jullie wellicht wel weten; mijn man eet geen varkensvlees. Op deze manier kunnen we toch gewoon lekker zo’n rookworst bij onze stamppot eten. Het oordeel? Ik vind hem echt onwijs lekker! Qua smaak en structuur is het echt een lekkere worst! Sommige vinden hem wat zout las ik online, maar heb je dan wel eens de “normale” variant geprobeerd? Deze vegetarische worst van Unox is echt zoals een rookworst moet zijn. Zeker het proberen waard!

Met onderstaand recept maak je een gerecht voor 2 personen. Wellicht is de hele rookworst wat veel voor 2… Maarre, die is de volgende dag als lunch ook gewoon nog lekker.

Mexicaanse stamppot met vegetarische rookworst

Een heerlijke maaltijd boordevol smaak!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding30 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 350 g aardappel
 • 350 g zoete aardappel
 • 1 klontje boter (15 gram)
 • 2 el melk (eventueel plantaardig)
 • 1 tl picadillo specerijen (Jonnie Boer)
 • 400 g Mexicaanse roerbakgroenten
 • 1 vegetarische rookworst

Instructies

 • Schil de aardappels en snijd in blokjes. Doe in een pan met ruim water en een snuf zout en kook ze gaar. Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en laat even uitwasemen.
 • Roerbak ondertussen de Mexicaanse groenten gaar in een wok met een beetje olie.
 • Verwarm de rookworst zoals aangegeven op de verpakking.
 • Doe de aardappels terug in de pan met roomboter, melk, picadillo specerijen en een snuf zout. Stamp tot een smeuïge stamppot.
 • Schep vervolgens de roerbakgroenten er doorheen.
 • Serveer de Mexicaanse stamppot met de vegetarische rookworst.

Pin deze Mexicaanse stamppot!

Mexicaanse stamppot