Vind jij een salade ook zo lekker als bijgerecht? Dan wil je deze salade met maanzaad ook zeker een keer op tafel zetten.
Het is weer eens wat anders dan anders; een salade met maanzaad. Sowieso is dit denk ik de eerste keer dat ik ergens maanzaad in gebruik. Het was daarbij ook een hele zoektocht, want de grote blauwe supermarkt bij mij om de hoek heeft dus geen maanzaad in hun assortiment. Wellicht dat ik het daardoor eigenlijk bijna nooit gebruik?
Maanzaad zie je vooral op broodjes, of in de Amerikaanse Lemon Poppy Seed cake, maar daar houdt het eigenlijk wel bij op. Daarover gesproken, misschien moet ik dus ook maar eens aan de gang met een citroen-maanzaad gebakje? Het is toch een vrij klassieke combinatie.. enne, ik heb nu een potje staan.
Overigens smaakt de maanzaad over deze salade echt heerlijk! Het geeft een beetje extra bite en maakt er weer eens wat anders dan anders van (en dan heb ik nog niks gezegd over de mooie kleuren in deze salade).
Salade met maanzaad
Ingrediënten
- 90 g sla naar keuze
- 0.5 wortel
- 0.5 courgette
- 2 tl maanzaad
- 3 el olijfolie
- 1 citroen
Instructies
- Maak de wortel en courgette schoon en snijd de uiteindes eraf. Schaaf met een dunschiller in lange dunne linten.
- Verdeel de sla over 2 kommen (of 1 grote) en daar overheen de wortel en courgette.
- Strooi de maanzaad er overheen.
- Besprenkel met olijfolie en een snufje peper en zout.
- Snijd de citroen in partjes en serveer deze er los bij. Besprenkel met citroensap naar smaak.