Door Magioni werd ik uitgedaagd om een lekker pizzarecept te bedenken. Nou, geen probleem hoor! Wat denk je van deze pizza met spinazie en feta? En daarbij ook nog, om het helemaal af te maken sesamzaadjes en een drizzle goede olijfolie?!
Deze pizza is geïnspireerd op 1 van mijn favoriete Turkse broodjes, die dus gevuld is met spinazie en feta. Afgemaakt met wat sesamzaadjes en altijd gegeten met wat goede olijfolie. En daar kun je dus ook gewoon een hele lekkere pizza mee maken! Ik heb er echt van zitten smullen en ik denk dat je iedereen hier wel blij mee kunt maken, jong en oud.
Ik kreeg dit pakket opgestuurd om te vieren dat Magioni nieuwe bodems heeft; de mini bloemkoolpizza die verkrijgbaar is bij de Jumbo. Verpakt per vier en dus ideaal voor je eigen pizzafeestje! Lekker voor bij de borrel, als lunch en ook gewoon als avondeten uiteraard. Deze pizza kan altijd!
En de andere 2 die in de verpakking zitten? Daar maak je een andere lekkere pizza mee! Heb je nog meer lekkers om van te smullen 🙂 .
Pizza met spinazie en feta
Ingrediënten
- 2 mini bloemkoolpizza bodems
- 4 el tomatensaus
- 150 g spinazie
- 60 g feta
- 2 el sesamzaadjes
- 1,5 el Bertolli Olijfolie Extra Vierge
Instructies
- Breng een pan met ruim water aan de kook en blancheer de spinazie kort. Haal uit de pan en laat goed uitlekken.
- Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van de bodems.
- Verdeel de tomatensaus over de bodem. Verdeel daar overheen de spinazie.
- Verbrokkel de feta erboven en bestrooi met de sesamzaadjes.
- Bak de pizza’s 5 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Besprenkel net voor het serveren met de olijfolie.
Pin deze pizza met spinazie en feta!
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Magioni. Uiteraard zijn alle meningen/ervaringen in dit artikel mijn eigen en eerlijke mening.