Paleo Recepten Zoet

Stoofperen zonder alcohol

Stoofperen zonder alcohol

Tags:       

Als ik herfst zeg denk jij dan net zoals ik meteen ook aan stoofperen? Ok, het is niet het allereerste waar ik aan denk… Maar het zit zeker in mijn top 10.

Stoofperen, eerlijk gezegd maak ik ze bijna nooit zelf. Geen idee waarom eigenlijk niet want ze zijn zo lekker! Heerlijk om zo te eten, warm met siroop, een beetje slagroom erbij, in de yoghurt, in een cake en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zoet en sappig zijn ze.
Klassiek maak je ze vaak met rode wijn, maar eigenlijk is zonder net zo lekker als je het mij vraagt. Ook voelt het dan minder “slecht” om ze als ontbijt of gewoon zo tussendoor te eten. Nog een voordeel; nu kun je er van genieten met het hele gezin!

Wist jij eigenlijk al dat stoofpeertjes รฉcht onwijs makkelijk te maken zijn? Het meeste werk is het schillen, maar als je dat met een dunschiller doet valt dat ook nog wel mee. De pan doet het meeste werk! Hoef jij ze daarna alleen nog maar op te eten. Ideaal toch?!

Overigens voeg ik ook geen extra suiker toe aan dit recept. De sap en peren doen zelf al het werk ๐Ÿ™‚

Oh enne, meteen een ideetje voor kerst?! Perfect als bijgerecht of nagerecht.

Stoofperen zonder alcohol

Ingrediรซnten
– 6 harde kleine peren
– 200 ml blauwe bessen sap (ik gebruikte die van B-berry)
– 300 ml water
– 2 kaneelstokjes
– 1 steranijs

 

Bereiding
Schil de peren, maar laat het steeltje er aan zitten.
Zet/leg ze in een pan.

Doe alle overige ingrediรซnten er bij en stoof ze op laag vuur in 1 tot 1,5 uur zacht en gaar.

Haal de peren, kaneel en steranijs uit de pan.
Zet het vuur iets hoger en kook het sap tot deze ingedikt is naar ongeveer de helft.

Serveer de stoofpeertjes met de siroop ernaast.

 

Stoofperen zonder alcohol

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • De laatste tijd heb ik steeds meer gesprekken over het bewaken van je grenzen als je vanuit je passie onderneemt. Hoe zorg je ervoor dat je op tijd rust pakt, waar liggen die grenzen en hoe/waartegen zeg je dan nee? Want juist als ondernemer is dit onwijs belangrijk.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Gesprekken die vaak voortkomen uit mijn ervaring met mijn burn-out of mensen die ook ondernemen vanuit hun passie. Want als alles leuk is, hoe zorg je dan voor de juiste balans?
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Geloof me, dat is soms echt lastig! ๐Ÿคทโ€โ™€๏ธ Soms herken ik ook mijn eigen grens niet goed genoeg. Maar gelukkig komt dat steeds minder vaak voor. Ik geef mijn 4 beste tips in het artikel dat nu online staan. 1 van die tips is: Zoek een hobby! ๐Ÿ˜…๐Ÿ™Œ Maar echt!!
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Het artikel staat online, volg de link in m'n bio.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Ik ben benieuwd hoe jij zorgt voor de balans? Laat hieronder vooral je reactie/tips achter! Kunnen we er allemaal wat mee ๐Ÿฅฐ
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
๐Ÿ“ธ: @byjamiedeleeuw
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#passie #ondernemenvanuitjepassie #ondernemen #ondernemer #ontwikkeling #zzper #eigenbaas #grenzen #grenzenbewaken #grenzenherkennen #neeisookeenantwoord #ondernemendevrouwen #eigenbedrijf #ondernemerschap #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #ondernemerschap #vrijheid #bewustwording #inzicht #zakenmeisje #ambities #samenwerking #foodie #fotografie #receptontwikkeling #foodquotesnl
  • Weet jij al wat je deze Pasen voor lekkers op tafel gaat zetten? ๐Ÿฐโ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Mocht je nu nog twijfelen of nog op zoek zijn naar wat lekkers; dit ๐Ÿ‘† is een deel van al het lekkers dat ik samen met @anjasfoodblog maakte speciaal voor Pasen. Al deze lekkere recepten staan nu op onze websites. ๐Ÿ™Œโค๏ธโ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Enne, mocht je nu nog geen idee hebben voor de brunch/lunch... dan maak je gewoon alle recepten! Anja deelt meteen een handig artikel met daarin tips voor het voorbereiden van zoveel lekkers.โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Ik zal zo alle recepten delen in mโ€™n stories met swipe-up link, oh inclusief een highlight t/m Pasen zodat je alles op 1 plek hebt. Lekker handig toch?! ๐Ÿ™๐Ÿคฉโ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#pasen #pasen2019 #eerstepaasdag #tweedepaasdag #paasbrunch #brunch #paaslunch #lunch #paasontbijt #ontbijt #donuts #donutlover #marbledglaze #glaze #glazuur #lunchen #brunchen #paasshoot #fotografie #foodfotografie #f52grams #easter #receptontwikkeling #tartelettes #salade #plaattaart #blink #foodie #foodquotesnl
  • Wist jij dat maar 1 op de 10 Nederlanders regelmatig aubergine eet?! Ik was echt verbaasd hoor toen ik dat hoorde... het is toch een groente die tegenwoordig echt overal verkrijgbaar is! ๐Ÿ˜ณ๐Ÿคฏ๐Ÿ†โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Dus, vandaag een lekker receptje met aubergine om eens mee aan de slag te gaan. Een vegetarisch gevulde portobello met aubergine en feta. De smaken gaan perfect samen en zo is het een mooi gerechtje voor de lunch of brunch voor komende pasen. ๐Ÿ™Œโ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Nu ben ik benieuwd... eet jij regelmatig aubergine?โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Ergens denk ik namelijk dat mijn lezers/volgers gewoon met regelmaat deze groente op tafel zetten. Laten we die statistieken eens even veranderen!! ๐Ÿ˜…โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Het recept staan online, volg de link in m'n bio naar de website.โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#aubergine #aubergines #eggplant #vegetarisch #vegetarian #feta #portobello #lunch #brunch #recept #receptidee #lekkerrecept #lekkereten #lunchen #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #boordevolsmaak #samenwerking #groenten #wewv #watetenwevandaag #foodie #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #foodquotesnl
  • Weet je wat ik nou echt onwijs tof vind? Fotograferen! En dan het liefste eten! ๐Ÿฅฐ๐Ÿคค Het maakt me overigens dan niet uit of het mijn eigen recepten zijn, die van een ander of gerechten in een restaurant.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Over dat laatste, daar krijg ik met grote regelmaat vragen over van horeca eigenaren รฉn medewerkers. Ze willen vooral graag weten hoe ze er ook zelf mee aan de slag kunnen gaan.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Laat ik daar nou een antwoord op hebben! ๐Ÿ˜…๐Ÿ™‹โ€โ™€๏ธ
Ik schreef er een inspiratie artikel over met de 4 dingen die je รฉcht nodig hebt om er ook zelf mee aan de slag te gaan.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Uiteraard kun je ook mij boeken om de fotografie te verzorgen, of ik geef je een inspiratie sessie in combinatie met een fotografie workshop; alles is mogelijk! ๐Ÿ™Œ
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
De link naar het artikel (food fotografie voor instagram) staat in m'n bio.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#fotografie #fotograaf #fotografe #foodfotografie #canon #canonfotografie #etenfotografie #food #eten #restaurant #horeca #horecasupport #inspiratie #inspireren #foodie #inhartennieren #zzper #ondernemer #eigenbaas #ondernemendevrouwen #eindhoven #ondernemersineindhoven #coach #fotografiecoach #workshop #inspiratiesessie #onlinegroei #foodquotesnl
  • Dit is dus de perfecte zaterdagavond he; joggingbroek, Netflix, Aperol spritz en deze tafel vol hapjes! ๐Ÿ™Œ
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Zie je die mooie olijfhouten plank met mijn logo daar in het midden?! ๐Ÿ˜ die kreeg ik gisteren tijdens de foodbloggerslunch! Georganiseerd door @heerlijkehappen en die geweldige plank en 2 blauwe kommetjes zijn van @bowlsanddishes . Die plank dus he, daar ben ik een beetje verliefd op ๐Ÿฅฐ. Die was dan ook meteen het uitgangspunt van deze tafel vol lekkers.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Enne, ik ben benieuwd of we alles opkrijgen... wat is dat toch he? Dat je altijd bang bent dat je te weinig hebt ๐Ÿ˜…๐Ÿ™ˆ. Herkenbaar?
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#bowlsanddishes #borrel #borrelen #borrelplank #zaterdagborrel #netflixandchill #aperolspritz #spritz #vegetarischesnacks #gazpacho #pide #simit #hummus #garnalen #zoveellekkers #getinmybelly #smullen #smakelijketen #gezelligheid #wewv #watetenwevandaag #foodie #foodquotesnl
  • Had je al in de gaten dat er bij @anjasfoodblog al 3 overheerlijke paasrecepten online zijn gekomen?! Die ook op die geweldige paas-brunch-tafel stonden?!๐Ÿฐ๐Ÿ™Œ โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Waaronder dus deze GE-WEL-DI-GE donuts! ๐Ÿ˜โค๏ธ toen ik deze deelde in mโ€™n stories vroegen jullie massaal om het recept. Snap ik wel hoor... ze zijn ook zo mooi ๐Ÿฅฐ๐Ÿคฉ รฉn onwijs lekker!!
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Dusse, snel via @anjasfoodblog naar haar website! Go Go Go!! โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#donuts #glazuur #geglazuurdedonuts #galaxy #galaxyglazuur #glazed #galaxyglaze #zoet #lekkernij #zoetrecept #donut #ovendonuts #heelhollandbakt #hhb #paasrecept #snack #koffietijd #paasbrunch #f52grams #thefeedfeed #foodfotografie #fotografie #marbled #gemarmerd #recept #foodie #foodquotesnl
  • Klaar voor meer lekkere paasinspiratie?! Of ja... de recepten zijn natuurlijk ook perfect voor of na pasen ๐Ÿ˜….โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Maar goed, deze vegan champignon patรฉ wil je echt een keer maken! Overheerlijk op brood, toast, cracker of wellicht komkommerschijfje. โค๏ธ Gewoon lekker op alles dus!โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Mocht je nu nog twijfelen, niet doen. Deze is echt heel erg lekker, ook als je niet persรฉ vegan of vegetarisch eet. Doe je dat wel (of iemand van je vrienden/familie) dan is dit al helemaal een aanrader! Wat kan ik nog meer zeggen dan: maken dit recept! ๐Ÿ˜‰๐Ÿคคโ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Het recept staat online, volg de link naar de website in m'n bio.โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#champignon #pate #champignonpate #walnoten #vegan #veganpate #vegetarisch #vegetarischepate #smeersel #paleo #paleofood #paleorecept #paleonl #recept #inspiratie #pasen #paasrecept #ontbijt #lunch #brunch #snack #lekkerrecept #lekkereten #foodblogger #receptontwikkeling #foodfotografie #foodie #foodquotesnl
  • Jaaa mensen, weten jullie nog dat ik geรฏnterviewd werd?! ๐ŸŽฅ Voor een videoserie over zzpโ€™ers: EenmansZaken voor @deondernemer.nl .
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Ja? Nee? Nou ja, wat je antwoord ook is: het eerste deel staat nu online!! ๐Ÿ™Œ๐Ÿ™โค๏ธ zo superleuk om aan mee gewerkt te hebben en mezelf terug te zien op video. Dit is de eerste van 7 en alle andere afleveringen komen nu elke dinsdag online! Tof!!
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Overigens vond ik het echt helemaal niet raar of vreemd om mezelf terug te zien in de video. Wellicht omdat ik zoveel tegen jullie praat hier op insta? ๐Ÿ™‹๐Ÿผโ€โ™€๏ธ Het is gewoon รฉcht zoals ik ben.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Uiteraard deel ik de directe link naar de video in mโ€™n bio. Geef het vooral een ๐Ÿ‘ op YouTube, ook tof voor de makers!
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
Enne, als je gekeken hebt; laat mij dan vooral even weten wat je er van vindt! Vind ik ook leuk ๐Ÿ™Œ.
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ€ข Op de goals list voor 2019: meer interviews en meer video!
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
๐Ÿ“ธ: @byjamiedeleeuw โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#zzp #zzper #ondernemer #deondernemer #interview #video #videoserie #eenmanszaak #eenmanszaken #trots #eersteinterview #opvideo #eigenbaas #myownboss #yougogirldingen #ondernemendevrouwen #eigenbedrijf #goals #koffie #eerstekopjekoffie #eindhoven #sissyboydaily #foodie #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #foodquotesnl