Als ik herfst zeg denk jij dan net zoals ik meteen ook aan stoofperen? Ok, het is niet het allereerste waar ik aan denk… Maar het zit zeker in mijn top 10.

Stoofperen, eerlijk gezegd maak ik ze bijna nooit zelf. Geen idee waarom eigenlijk niet want ze zijn zo lekker! Heerlijk om zo te eten, warm met siroop, een beetje slagroom erbij, in de yoghurt, in een cake en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zoet en sappig zijn ze.
Klassiek maak je ze vaak met rode wijn, maar eigenlijk is zonder net zo lekker als je het mij vraagt. Ook voelt het dan minder “slecht” om ze als ontbijt of gewoon zo tussendoor te eten. Nog een voordeel; nu kun je er van genieten met het hele gezin!

Stoofperen zonder alcohol

Wist jij eigenlijk al dat stoofpeertjes écht onwijs makkelijk te maken zijn? Het meeste werk is het schillen, maar als je dat met een dunschiller doet valt dat ook nog wel mee. De pan doet het meeste werk! Hoef jij ze daarna alleen nog maar op te eten. Ideaal toch?!

Overigens voeg ik ook geen extra suiker toe aan dit recept. De sap en peren doen zelf al het werk 🙂

Stoofperen zonder alcohol

Oh enne, meteen een ideetje voor kerst?! Perfect als bijgerecht of nagerecht.

Stoofperen zonder alcohol

Als ik herfst zeg denk jij dan net zoals ik meteen ook aan stoofperen? 
Voorbereiding10 minuten
Bereiding1 uur 45 minuten
Totale tijd1 uur 55 minuten
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 6 harde kleine peren
  • 200 ml blauwe bessen sap (ik gebruikte B-berry)
  • 300 ml water
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 steranijs

Instructies

  • Schil de peren, maar laat het steeltje er aan zitten. Zet/leg ze in een pan.
  • Doe alle overige ingrediënten er bij en stoof ze op laag vuur in 1 tot 1,5 uur zacht en gaar.
  • Haal de peren, kaneel en steranijs uit de pan. Zet het vuur iets hoger en kook het sap tot deze ingedikt is naar ongeveer de helft.
  • Serveer de stoofpeertjes met de siroop ernaast.

Pin deze stoofperen!