Deze Mexicaanse pulled chicken is onwijs makkelijk te maken én te combineren. Een heerlijk basisgerecht voor elke avond.  5 Ingrediënten, weinig omkijken én lekker. Ik ben fan.

Zelf maakte ik deze pulled chicken in mijn slowcooker, ideaal is dat apparaat. Ik maak er de lekkerste stoofpotjes en andere gerechten in. Het is gewoon zooo makkelijk…. Mocht je nou geen slowcooker hebben dan kan dit receptje ook net zo makkelijk in een pan met deksel. Voor het gemak heb ik het recept hieronder beschreven voor de pan. Heb je wel een slowcooker? Dan kun je precies dezelfde stappen volgen maar je stooft het ongeveer 1,5 tot 2 uur op low.

Het fijne aan dit recept is dat het ideaal is om voor te bereiden. Maak op een zondagmiddag een aantal porties en vries een deel in. Deze kip is namelijk echt een allemans vriendje, je kunt het zoals hij is eten bij een maaltijd maar wat denk je hiervan;

– nacho’s uit de oven met bonen, pulled chicken en kaas
– quesadilla’s met mais, kip, paprika en kaas
– wraps met groenten en pulled chicken
– salade met lauwwarme pulled chicken
– pizza met pulled chicken

Genoeg ideeën hoor! Ook als lunch op de boterham met bijvoorbeeld wat guacamole; dan lunch je als een koning(in)!

Mexicaanse pulled chicken

Overigens maak ik deze pulled chicken zelf meestal gewoon met kipfilet. Je zou denken dat het droog wordt, maar dat is bij mij nog niet gebeurd. Uiteraard kun je ook kippendij gebruiken.

Mexicaanse pulled chicken

Deze pulled chicken is perfect voor vele verschillende gerechten!
Bereiding1 uur 45 min
Totale tijd1 uur 45 min
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el picadillo spercerijen
  • 1 blik tomatenblokjes

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Pers de knoflook er bovenuit en bak even aan.
  • Voeg tomatenpuree en specerijen toe met een snufje zout en bak enkele minuten aan.
  • Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het blikje voor de helft met water en voeg toe. Roer goed door elkaar.
  • Leg de kipfilets op het tomatenmengsel en laat minimaal 1-1,5 uur stoven met de deksel op de pan, tot de kip gaar is.
  • Trek de kip met 2 vorken uit elkaar. Doe terug in de pan en meng alles door elkaar.

Pin deze Mexicaanse pulled chicken!