Deze Mexicaanse pulled chicken is onwijs makkelijk te maken én te combineren. Een heerlijk basisgerecht voor elke avond. 5 Ingrediënten, weinig omkijken én lekker. Ik ben fan.
Zelf maakte ik deze pulled chicken in mijn slowcooker, ideaal is dat apparaat. Ik maak er de lekkerste stoofpotjes en andere gerechten in. Het is gewoon zooo makkelijk…. Mocht je nou geen slowcooker hebben dan kan dit receptje ook net zo makkelijk in een pan met deksel. Voor het gemak heb ik het recept hieronder beschreven voor de pan. Heb je wel een slowcooker? Dan kun je precies dezelfde stappen volgen maar je stooft het ongeveer 1,5 tot 2 uur op low.
Het fijne aan dit recept is dat het ideaal is om voor te bereiden. Maak op een zondagmiddag een aantal porties en vries een deel in. Deze kip is namelijk echt een allemans vriendje, je kunt het zoals hij is eten bij een maaltijd maar wat denk je hiervan;
– nacho’s uit de oven met bonen, pulled chicken en kaas
– quesadilla’s met mais, kip, paprika en kaas
– wraps met groenten en pulled chicken
– salade met lauwwarme pulled chicken
– pizza met pulled chicken
Genoeg ideeën hoor! Ook als lunch op de boterham met bijvoorbeeld wat guacamole; dan lunch je als een koning(in)!
Overigens maak ik deze pulled chicken zelf meestal gewoon met kipfilet. Je zou denken dat het droog wordt, maar dat is bij mij nog niet gebeurd. Uiteraard kun je ook kippendij gebruiken.
Mexicaanse pulled chicken
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 1 el picadillo spercerijen
- 1 blik tomatenblokjes
Instructies
- Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Pers de knoflook er bovenuit en bak even aan.
- Voeg tomatenpuree en specerijen toe met een snufje zout en bak enkele minuten aan.
- Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het blikje voor de helft met water en voeg toe. Roer goed door elkaar.
- Leg de kipfilets op het tomatenmengsel en laat minimaal 1-1,5 uur stoven met de deksel op de pan, tot de kip gaar is.
- Trek de kip met 2 vorken uit elkaar. Doe terug in de pan en meng alles door elkaar.
Lijkt mij leuk.
Ook wij zijn fan van pulled Chinken, alleen maak ik het klaar in de stomer die in de magnetron kan,geweldig,ik koop kippebouten was ze goed leg ze in de stoomschaal met wat water na 20 minuten valt het van het bot, zoveel mogelijk vlees verwijderen,en met het vocht wat vrij is gekomen,en wat er over is na het vlees verwijderd te hebben ,zet ik op het op met water op klein voor ook nog een heerlijke fond als basis voor een paar pannen kippesoep, (want alles is teveel ligt aan de pangrote natuurlijk)
Wij hebben een hond en alles wat nog bruikbaar is voor ons hondje in kleine porties invriezen ook nog een heerlijk snack voor haar,je hebt bijna geen afval meer,succes.